Ένας αμόρφωτος Μακεδόνας

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Τη στιγμή που όλοι οι φίλοι μου -εκτός από έναν- έχουν φύγει στο εξωτερικό, και έχει ερημώσει η ζωή μου,

Τη στιγμή που ο ένας φίλος μου που είναι εδώ τον κάνουν σύμβαση 300€ το μήνα για 5 ώρες την ημέρα,

Τη στιγμή που ένα εμπόρευμά μου στο κατάστημά μου δεν πωλείται, επειδή θα βρεθεί ένας συνάδελφος που θα τα φέρει για 5€ λιγότερο από τη Βουλγαρία, εμπόρευμα αξίας 300+, και ο σωστός ο Έλλην Μακεδών θα τρέξει να γλιτώσει το 5€, αδιαφορώντας για το πού θα πάει το χρήμα στην τελική,

Παίρνω το θάρρος να σου θίξω άλλο ένα θέμα, που προέκυψε στο μυαλό μου, κατά τη διάρκεια αυτών των Μακεδονομαχικών ημερών, που, για να σου πω την αλήθεια, και τι δεν έχω ακούσει.

Ακούγοντας όλες αυτές τις μέρες, από τους Μακεδονομάχους Θεσσαλονικείς γνωστούς μου, τα περί ηρωικών συλλαλητηρίων -και όλα τα γνωστά που έχουν χιλιοειπωθεί- μου έχει προκύψει η εξής απορία.

Ο Έλληνας, αποκαλεί με περίσσεια ευκολία”Λαζογερμανό”, τον Έλληνα Πόντιο Χριστιανό Ορθόδοξο μετανάστη της Γερμανίας, απλά και μόνο επειδή πατάει το πόδι του στη Γερμανία.

Καμία σχέση με «-γερμανό», ούτε σε θρησκεία, ούτε σε γλώσσα, ούτε σε καταγωγή. Απλά και μόνο επειδή πατάει το πόδι του στη Γερμανία.

Ό Έλληνας, αποκαλεί με την ίδια ευκολία “τουρκάκι”, τον Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό υποστηρικτή του συλλόγου ΠΑΟΚ, απλά και μόνο επειδή κάποτε ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα που πατούσε στη σημερινή Τουρκία (τα ανωτέρω τα παραλείπω γιατί παρουσιάζει μια τρομακτική ομοιότητα με το προαναφερθέν).

Ό Έλληνας, αποκαλεί επίσης “τουρκόσπορο”, όποιον Έλληνα Χριστιανό Ορθόδοξο, ελληνόγλωσσο κάτοικο της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ανήκει σήμερα στην Τουρκία, και το επίθετο του τελειώνει σε «-ογλου».

Έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, αλλά το θεωρώ περιττό εδώ να συνεχίσω.

Παρ’ όλα αυτά, ο Έλλην, με τη μόρφωση που έχει -δε θεωρώ καθόλου παράξενο που έχει φτάσει η χώρα μας εδώ-, σκίζει τα ιμάτια του, επειδή ο μη ελληνόγλωσσος, μη Χ.Ο., μη Έλλην, κάτοικος της παλαιάς Μακεδονίας, ζητάει όνομα με τη λέξη “Μακεδονία” για την χώρα του που ανήκει στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.

Αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον ειρωνεία, τότε τι είναι;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, για ό,τι βλέπουμε και ό,τι θα δούμε σε αυτή τη χώρα.

Αμπαλαέας

ΥΓ. Μη το παίρνεις στα σοβαρά το Χ.Ο., δεν έχω καμιά σχέση με θρησκείες. Άλλωστε ούτε ο Μεγαλέκος ήταν Χ.Ο…

(Αγαπητέ φίλε, εγώ, σε όλη αυτή την υστερία, βλέπω μια μεγάλη αμφιβολία πολλών κατοίκων της Ελλάδας για το αν είναι Έλληνες. Και την απάντηση την δίνουν μόνοι τους. Με τα λόγια τους και τις πράξεις τους. Ούγκανοι. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.