Χώρα που δεν είναι δική σου, τι σε νοιάζει ποιος θα την πάρει;

Σε όλα αυτά τα πολύ πατριωτικά που λέγονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα -με αφορμή την επιθετικότητα του Ερντογάν-, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Οι πολιτικοί λένε πως η Ελλάδα δεν θα εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία.

Μα, η Ελλάδα έχει εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία· αν, βέβαια, δεχτούμε πως κάποτε την είχε, γιατί κι αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση.

Δεν μπορείς να εκχωρήσεις κάτι που δεν έχεις.

Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, είναι ήδη οκτώ χρόνια σε Μνημόνια, θα είναι σε εποπτεία μέχρι το 2060 και η δημόσια περιουσία της Ελλάδας είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια.

Μοιάζει αυτό σε κάποιον για εθνική κυριαρχία;

Αν ναι, να πάει να τον κοιτάξει κάνας γιατρός.

“Ναι, πιτσιρίκο, αλλά τα Ίμια έχουν να κάνουν με την υφαλοκρηπίδα και με την ΑΟΖ, οπότε και με τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, άρα με τα χρήματα.”

Κι εμένα τι με νοιάζει;

Σάμπως τα χρήματα από το φυσικό αέριο θα μοιραστούν στους Έλληνες;

Τα χρήματα θα τα φάνε παρέα οι ξένες εταιρείες με τους Έλληνες πολιτικούς και ολιγάρχες.

Αυτό δηλαδή που γίνεται τόσες δεκαετίες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να διαλυθεί και αυτοί να τρώνε ακόμα.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν τα κοιτάσματα του Αιγαίου θα τα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα ή η Τουρκία.

Ας τα εκμεταλλευτεί και η Κίνα.

Εγώ ξέρω πως είμαι πολίτης ενός χρεοκοπημένου προτεκτοράτου, δεν έχω οικόπεδο σε αυτό το προτεκτοράτο, δεν έχω ιδιοκτησία, δεν έχω περιουσία και πρέπει να ακούω λαμόγια πολιτικούς και καθυστερημένους πολίτες να λένε ουρανομήκεις υπερπατριωτικές παπαριές για το Μακεδονικό και τα Ίμια.

Το γεγονός πως στο Μακεδονικό η Ελλάδα έχει αποδεχτεί τη σύνθετη ονομασία από την δεκαετία του ’90 δεν έχει καμία σημασία.

Το γεγονός πως τα Ίμια είναι γκρίζα ζώνη από τον Φεβρουάριο του 1996, επίσης δεν έχει καμία σημασία.

Τότε έτρωγαν όλοι αυτοί με χρυσά κουτάλια και απολάμβαναν τις γάμπες της Καιτούλας στον Διογένη, οπότε δεν είχαν πάρει χαμπάρι ούτε την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, ούτε ότι τα Ίμια έγιναν γκρίζα ζώνη.

Τώρα που έχασαν την κουτάλα, τώρα τους έπιασε ο πατριωτισμός.

Αχ, παραβιάζεται η εθνική μας κυριαρχία στα Ίμια.

Τι λες βρε ζώον;

Τι λες βρε καθυστερημένε ουρακοτάγκε;

Κοντεύει να μην έχει μείνει τίποτα στην Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες, πουλιούνται τα πάντα -από λιμάνια και αεροδρόμια μέχρι νερό και ενέργεια-, και σε έπιασε ο πατριωτισμός για δυο βράχια μέσα στην θάλασσα;

Και θέλεις να σε πιστέψω;

Ναι, ξέρω πως υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι που τα χάφτουν ακόμα αυτά, αλλά εγώ θέλω να σου πω πως είσαι ένας απατεώνας και είσαι και για τα μπάζα.

Δεν μπορεί να είναι πατριώτης κάποιος που του πήραν τη χώρα χωρίς να αντιδράσει καθόλου, και ουρλιάζει για το όνομα της Μακεδονίας.

Δεν μπορεί να είναι πατριώτης αυτός που βλέπει τους Έλληνες να εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα -επειδή δεν μπορούν πια να ζήσουν στην Ελλάδα- και ουρλιάζει για τα Ίμια.

Γιατί δεν ούρλιαζε και την δεκαετία του ’90;

Είναι κάπως ύποπτος ο πατριωτισμός με είκοσι χρόνια καθυστέρηση, δεν νομίζετε;

Ειδικά, όταν αυτοί που ουρλιάζουν πόσο πατριώτες είναι, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όχι μόνο ευθύνονται για το Μακεδονικό και Ίμια, αλλά έχουν και την ευθύνη για την χρεοκοπία και υποδούλωση της χώρας.

Όποιος αποδέχτηκε την επίσημη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο και κάνει τώρα υστερίες για το Μακεδονικό και τα Ίμια, είναι ένας ακόμα προδότης που νοιάζεται μόνο για την πάρτη του.

Αυτοί που ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία για να κονομήσουν οι εταιρείες από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι καθυστερημένοι.

Να πάνε να πολεμήσουν όλοι αυτοί που ξέσκισαν τη χώρα τόσα χρόνια.

Να πάει να πολεμήσει ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τα άλλα παιδιά, παρέα με τους ολιγάρχες, αφού όλοι μαζί έπεσαν πάνω στην Ελλάδα και την έκαναν ένα κουρέλι.

Να πάνε να πολεμήσουν και τα αριστερά λαμόγια που -παρέα με τους τάχα μου  Ανεξάρτητους Έλληνες- έπεσαν κι αυτοί να φάνε ό,τι είχε απομείνει από το πάρτι των προηγούμενων.

Να πάνε να πολεμήσουν οι Καρανίκες, οι αντιρρησίες συνείδησης που δουλεύουν σήμερα στα γραφεία αυτών που έφεραν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Πατρίδα είναι εκεί που οι άνθρωποι έχουν ζωή και αξιοπρέπεια.

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου σκατoκαριόλες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.