Άσπρα πρόβατα, μαύρα πρόβατα

Γεια σου αγαπητέ πιτσιρίκο.
Είμαστε ένα απίστευτος λαός, ένας ακατανόητος και ακαταλαβίστικος λαός.
Δεν αντιδράμε, μας την λένε που δεν αντιδράμε… αποφασίζουμε να αντιδράσουμε, μας την λένε πάλι που αντιδράμε.

Έχουμε έναν βαριά ασθενή που είναι σε κώμα τα τελευταία 5 χρόνια κι όταν αυτός επιτέλους κουνήσει λιγάκι το πόδι του, αντί γιατροί – συγγενείς και φίλοι να χαρούν, να αγκαλιαστούν και να τον ενθαρρύνουν, τον ξεκινούν στα μπινελίκια που τόσο καιρό δεν αντιδρούσε· «πού ήσουν τόσο καιρό», «καλά τώρα σου ήρθε» κτλ

Και όλοι είναι κριτές των πάντων.

Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι οπωσδήποτε με τους άλλους.

Αν πας στο συλλαλητήριο, είσαι φασίστας, ΧΑυγίτης, ακροδεξιός, εθνικόφρων, του παπαδαριού κτλ

Δεν πας στο συλλαλητήριο είσαι αριστερός-ακροαριστερός, χαφιές, ανθέλληνας, άπατρις, διεθνιστής, φίλος των λαθρομεταναστών κτλ

Πάντως, ό,τι και να κάνεις, είσαι ΠΡΟΒΑΤΟ είτε δεξιό είτε αριστερό, είτε του Jeronimo (άλλη σχιζοφρένεια από εκεί).

Είσαι μαριονέτα και εντολοδόχος κάποιου· να έχεις δική σου βούληση πάντως αποκλείεται, δε γίνεται μετά από τόσα που έχεις καταπιεί.

Στο πρώτο μνημόνιο, που είχαμε ακόμα δύναμη, μαζευόμασταν εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας και καταπίναμε τόνους τα χημικά, μέχρι που στήσανε την τραγωδία της ΜΑΡΦΙΝ και λουφάξαμε.

Το ’15, στο δημοψήφισμα, εν μέσω απίστευτης προπαγάνδας, τρομοκρατίας και κλειστών τραπεζών, καταφέραμε να βρούμε σφυγμό, ψηφίσαμε ΟΧΙ αλλά το πουλητάρι μας την έφερε και το σοκ ήταν τεράστιο· αυτή τη φορά βάλαμε το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια και τέλος.

Ως πρόβατο του ενός ή του άλλου λοιπόν, ένα πράγμα ξέρω καλά: όσοι έχουν στρώσει την κωλάρα τους στο καναπέ και δεν κουνάνε ούτε το φρύδι τους, ασκούν κριτική σε όσους κάνουν έστω και το ελάχιστο.

Είναι ειδήμονες των πάντων και γνωρίζουν καλά ποιος είμαι, τι κάνω, τι πρέπει να κάνω και (κυρίως) τι δεν πρέπει να κάνω… τα ξέρουν όλα.

Και είναι πολλοί αυτοί, είναι οι περισσότεροι, είναι παντού και ακολουθούν πιστά να καθίκια που θέλουν να ορίζουν τις ζωές μας και μας θέλουν άβουλα όντα.

Θέλετε να πάτε στο συλλαλητήριο; Να πάτε.

Δεν θέλετε να πάτε στο συλλαλητήριο; Να μην πάτε.

Να κάνετε ό,τι γουστάρετε, μην επηρεάζεστε από κανένα λαμόγιο που θέλει να χρησιμοποιήσει την παρουσία σας ή την απουσία σας, όλοι το δικό τους συμφέρον κοιτάζουν και τίποτε άλλο.

Ουδείς από τους πολιτικούς και το παπαδαριό έχει αγαθές προθέσεις ή είναι καλός πατριώτης, κι αυτό μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει εύκολα, κοιτάζοντας γύρω του το αποτέλεσμα των… προθέσεών τους.

Καλά να περνάς πιτσιρίκο

Adriano

(Αγαπητέ Adriano, όταν πηγαίνεις σε ένα συλλαλητήριο, πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον το λόγο για τον οποίο γίνεται το συλλαλητήριο, όπως και το ποιοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο. Κι αυτό δεν συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Λένε πως το συλλαλητήριο γίνεται για το Μακεδονικό, και όχι για αυτά που περιγράφεις και έχουν γίνει σε βάρος των ζωών μας. Εμένα, η θολούρα ποτέ δεν μου άρεσε. Και είναι και πάρα πολύ επικίνδυνη. H επίθεση στη Marfin -που είναι βέβαιο πια πως ήταν προβοκάτσια- δεν έγινε μετά τις διαδηλώσεις μας αλλά τις πρώτες μέρες μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης. Ουσιαστικά, στην πρώτη μεγάλη διαδήλωση. Να μην ξεχνάμε τη σειρά των γεγονότων μετά την χρεοκοπία, γιατί η σειρά έχει πολύ μεγάλη σημασία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.