Όλα για τη μάσα και την κουτάλα

Πριν την χρεοκοπία της χώρας, υπήρχε ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας μια άγραφη συμφωνία να μην ανεβάζουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, όταν υπάρχουν ανοικτά εθνικά θέματα, και να μην βάζουν αυτά τα θέματα στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Αυτό σήμερα δεν ισχύει.

Αν και η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι αδιαμφισβήτητη -μετά το νέο επεισόδιο στα Ίμια, την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, τις αλλεπάλληλες τουρκικές NAVTEX και την περμπόδιση της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ-, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη αυτά ακριβώς τα θέματα.

Μετά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή πριν από δυο μέρες, σήμερα ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Σταμάτης, είπε ότι πιστεύει περισσότερο τον Ταγίπ Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα στα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους στο τηλεφώνημα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Είναι τρομερή η λύσσα κάποιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας -κυρίως, των ακροδεξιών που πλαισιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά-, για την επιστροφή τους στην κυβέρνηση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως εύχονται να υπάρξει κάποια εθνική καταστροφή -ακόμα και να χαθεί ένα μέρος της ελληνικής επικράτειας-, για να βρουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην κυβέρνηση.

Όποιος ξέρει την Ιστορία της Ελλάδας γνωρίζει πως οι πάμπολλες δεξιές κυβερνήσεις ενδιαφέρονταν για την δική τους επιβίωση και αδιαφορούσαν για τα δεινά της χώρας.

Δεν ξέρω τι νόημα έχει να είσαι κυβέρνηση σε ένα προτεκτοράτο, όπως είναι η Ελλάδα.

Προφανώς, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η πρόσβαση στη μάσα και στην κουτάλα.

Δηλαδή, αυτά που είχαν για δεκαετίες, και τα έχασαν.

Βέβαια, τα έχασαν επειδή οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Οι Έλληνες δεν έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έγιναν αριστεροί -οι Έλληνες είναι βαθύτατα δεξιοί- αλλά επειδή αρκετοί Έλληνες αισθάνθηκαν εντελώς γελοίοι, όταν διαπίστωσαν πως, πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία του 2010, συνέχιζαν να έχουν στην κυβέρνηση τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Δηλαδή, πολλοί Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ από έλλειψη εναλλακτικής και από ντροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση χωρίς να έχει κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει. Πρωτοφανές.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Αριστερά.

Δεν υπάρχει Αριστερά στην Ελλάδα.

Υπάρχουν αριστεροί αλλά όχι Αριστερά.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Δεξιά.

Η Ελλάδα είναι το βασίλειο του μικροαστισμού και, ως εκ τούτου, είναι μια πολύ δεξιά κοινωνία.

Δεν είναι κακό να είναι η Δεξιά στην κυβέρνηση. Συμβαίνει σε πολλές χώρες.

Αλλά αυτή η Δεξιά είναι ακατάλληλη.

Και είναι και επικίνδυνη.

Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα να επανέλθει ο ακροδεξιός Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία αλλά αυτή η κίνηση διέλυσε τη Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι Δεξιά, είναι Κεντροδεξιά, δεν είναι Ακροδεξιά.

Και πρέπει η Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από την υστερία της Ακροδεξιάς που την έχει δηλητηριάσει.

Μια ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα.

Να το θυμάστε αυτό.

(Με την ευκαιρία, αν δεν γνωρίζατε τον Δημήτρη Σταμάτη και σας ρωτούσαν αν είναι Έλληνας ή Τούρκος πολιτικός, τι θα λέγατε; Για κάποιο περίεργο λόγο, ο Σταμάτης έχει φάτσα Τούρκου πολιτικού. Μπορεί να φταίει το μουστάκι που είναι για να “κόβει” την καράφλα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.