Είμαι Ελληνίδα μάνα!

Πιτσιρίκο, γεια σου! Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμά σου και στέλνω δυο λόγια κι εγώ.
Είμαι Ελληνίδα μάνα!

Ο γιος μας, πριν από λίγες μέρες, έγινε δεκτός για μεταπτυχιακό σε ένα ολλανδικό πανεπιστήμιο, σε μια πόλη που ούτε την είχα ξανακούσει.

Θεωρώ ότι είμαι αρκετά λογικός άνθρωπος.

Παράλληλα, είμαι απίστευτα συναισθηματική.

Με πολύ κόπο θα προσπαθήσω να τα ισορροπήσω, τώρα που ετοιμάζεται το παιδί να φύγει -αλλά και όταν θα είναι εκεί- μια και κανείς δεν ξέρει αν θα ξαναγυρίσει.

Όταν μεγάλωνε στη δεκαετία του ’90, ούτε κατά διάνοια μπορούσα να φανταστώ το μέλλον της γενιάς του.

Η έφηβη κόρη μας χαίρεται για τον αδερφό της που θα φύγει από το “καράβι που βουλιάζει “.

Ο μπαμπάς είναι πιο άνετος, όπως και τις άλλες φορές που έφυγε από την “εστία” μετά τα 18.

Ούτε μένουμε μαζί του αλλά για εμένα είναι δύσκολο, επειδή είναι άδικο να σε διώχνουν τα κάθε είδους λαμόγια εντός και εκτός της χώρας.

Αυτά τα “ολίγα “εν αναμονή της αναχώρησης της ψυχής μου.

Ευχαριστώ για το βήμα.

Μάρα

(Αγαπητή φίλη, προσπέρασα άπειρα κείμενα φίλων που έφυγαν, για να δώσω το λόγο στην Ελληνίδα Μάνα. Πραγματικά, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση πως δεν μου έγραψε πρώτη απ’ όλους -και από όσους έφυγαν- μια Ελληνίδα μάνα. Όχι τίποτε άλλο αλλά σας πρόλαβε ο Έλληνας πατέρας. Αγαπητή Μάρα, προβλέπω να φεύγουν και οι Έλληνες γονείς σύντομα στο εξωτερικό, για να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους. Θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα και δεν θα βρίσκουν κανέναν. Οπότε, ετοιμαστείτε να μεταναστεύσετε κι εσείς. Κανονίστε να πάει και η κόρη σας στην Ολλανδία -είναι βέβαιο πως θα φύγει και η κόρη-, για να είναι και τα δυο παιδιά μαζί, και να μην χρειάζεται να πηγαίνετε από τη μια χώρα στην άλλη, για να τα βλέπετε. Θα υπάρχει πρόβλημα και με τα τάπερ. Πόσο να κρατήσει η σπανακόπιτα από την Ολλανδία στις Ηνωμένες Πολιτείες; Θα πεινάσετε στον δρόμο και θα την φάτε. Εν τω μεταξύ, μετά την χρεοκοπία, έχουμε μάθει όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ολλανδίας. Την Καρδίτσα την ψάχνουμε στον χάρτη αλλά η Χάγη όλοι ξέρουμε πού είναι. Αγαπητή Μάρα, ας μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι ιδιοκτήτες της χώρας και τα παιδιά τους. Να δούμε σε ποιους θα πουλάνε σανό μετά. Μη φοβάστε για τα παιδιά σας. Ζωή είναι εκεί που σου επιτρέπουν να έχεις αξιοπρέπεια. Στη σημερινή Ελλάδα δεν σου επιτρέπεται. Καλή τύχη στα παιδιά σας. Σας κάνω μια δυνατή αγκαλιά. Την αγάπη μου.)

(Υπάρχουν κάποια μέιλ φίλων που έφυγαν, που είναι για να τα διαβάσω μόνο εγώ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι ταινίες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.