Κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα

Το αίμα συνεχίζει να τρέχει στην Γάζα και τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων παραμένουν ατιμώρητα. Κάτι, όμως, έχει αλλάξει.

Η Ελλάδα είχε, επί χρόνια, την παράδοση να είναι με το δίκιο.

Και το δίκιο το έχουν οι Παλαιστίνιοι.

Γιατί οι Ισραηλινοί έκλεψαν τον τόπο των Παλαιστινίων. Και τους δολοφονούν επί δεκαετίες.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι σύμμαχος με το Ισραήλ.

Αυτή η λεηλατημένη και διαλυμένη Ελλάδα, “επιλέγει” να είναι με τους ισχυρούς.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν επιλέγει τίποτα.

Είναι στο έλεος των δανειστών της, τόσο στην εσωτερική πολιτική, όσο και στην εξωτερική.

Τεράστιες οι ευθύνες αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.

Όταν έγινε ο βομβαρδισμός της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, ο αρθρογράφος μιας βρετανικής εφημερίδας είχε γράψει κάποιους λόγους για τους οποίους οι βομβαρδισμοί ήταν λάθος.

Πολύ σοβαρά είχε γράψει ότι ο βομβαδισμός της Σερβίας είναι λάθος γιατί οι Έλληνες είναι αντίθετοι και η Ιστορία έχει δείξει πως οι Έλληνες έχουν πάντα δίκιο.

Η σημερινή ελληνική κοινωνία δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη δική της λεηλασία, οπότε είναι αδύνατο να συμπαρασταθεί στους Παλαιστίνιους.

Ούτε να ψελλίσει δεν μπορεί.

Η διάλυση της Ελλάδας έχει αλλάξει εντελώς την ελληνική κοινωνία.

Κάποτε, οι Έλληνες είχαν λιγότερα.

Αλλά ούτε οι ίδιοι, ούτε οι κυβερνήσεις τους είχαν πρόβλημα να πουν την άποψή τους για αυτό που θεωρούν δίκαιο.

Και επειδή η έννοια του δικαίου γεννήθηκε στην Ελλάδα -και διαπερνά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που είναι το θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού- οι πάντες άκουγαν με σεβασμό.

Αν ψάχνετε έναν από τους λόγους που η Ελλάδα δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά κεφάλι -και θα εξαφανιστεί από τον χάρτη- είναι αυτή ακριβώς η παντελής απουσία δικαίου.

Συστατικό της Ελλάδας δεν είναι το ευρώ.

Συστατικό της Ελλάδας είναι το δίκαιο.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό δολοφόνων.

Και δεν είναι μόνο το Ισραήλ.

(Πολλοί Έλληνες πιστεύουν πως οι Έλληνες είναι ο περιούσιος λαός. Οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως είναι ο περιούσιος λαός του Θεού περισσότερο από τους Έλληνες. Οι εθνικοί μύθοι σε συνδυασμό με την θυματοποίηση θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση και του Ισραήλ από τον χάρτη. Πολύ έξυπνο και πολύ σοφό να συμμαχεί και να συντάσσεται η Ελλάδα με ένα κράτος ημίτρελων. Κρίμα που θα αποδειχτεί μοιραίο για την Ελλάδα. Κανείς δεν αγαπάει πια αυτή τη χώρα. Γιατί δεν ξέρει τι είναι αυτή η χώρα.)

(Αυτή είναι μια πολύ καλή εποχή, για να αντιληφθείτε ποιοι αρθρογράφοι -αλλά και πολιτικοί- πληρώνονται από την πρεσβεία. Σε καλή μεριά τα ματωμένα χρήματα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.