Προτάσεις, ψέματα και ηλιθιότητα

Ας προσποιηθούμε πως πιστεύουμε τον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα -που είναι σε επιτροπεία μέχρι το 2060- θα κάνει καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, και ας περάσουμε στις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Δεν ξέρω γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταπολεμήσει την φτώχεια, αφού έχει δηλώσει πως «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».

Ας δεχτούμε, όμως, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταπολεμήσει την φτώχεια· το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, όταν βλέπεις τον Μητσοτάκη, είναι “να, αυτός θα καταπολεμήσει την φτώχεια”.

Οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αύξηση των διαθέσιμων ποσών για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ελαστικότερα κριτήρια για την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας, προγράμματα κατάρτισης και δέσμευση για ετήσια ανάπτυξη 4% με δημιουργία 600 χιλιάδων θέσεων εργασίας τη διετία 2019-2021.

Εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα:

Γιατί δεν τα κάνει αυτά ο Τσίπρας που είναι πρωθυπουργός;

Νομίζω πως είναι ένα λογικό ερώτημα.

Δεν θέλει ο Τσίπρας αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και δημιουργία 600 χιλιάδων θέσεων εργασίας;

Χαζός είναι και δεν θέλει;

Δηλαδή, αφήνει τον Μητσοτάκη να τα υπόσχεται και δεν τα κάνει αυτός για να εκλεγεί ξανά;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως οι προτάσεις του δεν θα γίνουν δεκτές από τους δανειστές.

Όπως το ξέρει και ο Αλέξης Τσίπρας, που βλέπει τις δικές του προτάσεις -για συντάξεις, ΦΠΑ κλπ- να απορρίπτονται από τους δανειστές.

Άρα, το ξέρουν και οι δυο.

Επίσης, Τσίπρας και Μητσοτάκης ξέρουν πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τον Μνημόνιο τον Αύγουστο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως δεν θα υποσχεθεί χρήματα που δεν υπάρχουν.

Κι όμως, αυτό κάνει.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως θέλει να υπογράψει με κάθε Έλληνα και με κάθε Ελληνίδα μια συμφωνία αλήθειας

Βέβαια, μίλησε για συμφωνία αλήθειας και αμέσως μετά είπε να ξεχάσουμε το παρελθόν, αγνοώντας μάλλον πως “αλήθεια” είναι η “μη λήθη”, οπότε δεν πάνε μαζί η συμφωνία αλήθειας και το να ξεχάσουμε όσα έγιναν.

Δεν με εντυπωσιάζουν οι απατεωνιές του Τσίπρα και του Μητσοτάκη.

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες -που δεν είναι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας- που τους πιστεύουν και τσακώνονται για αυτούς τους δυο.

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι υπό επιτροπεία και πως οι κυβερνήσεις και τα κόμματα δεν αποφασίζουν για τίποτα.

Η ηλιθιότητα έχει ποτίσει την ελληνική κοινωνία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.