Το Σύνταγμα είναι αντιμνημονιακό

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του, ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, αναφέρει, μεταξύ άλλων το εξής:

“Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε -με τις μειοψηφίες μας- επισημάνει, τη μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, που επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.”

Δηλαδή, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει ευθέως πως το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε στο παρελθόν ως αντισυνταγματικά κάποια σκέλη των Μνημονίων.

Βέβαια, τους είχε προλάβει όλους ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος είχε επισημάνει -από το πρώτο Μνημόνιο- πως τα Μνημόνια είναι αντισυνταγματικά.

Ο κ. Κασιμάτης είχε επισημάνει για το πρώτο Μνημόνιο πως απαιτείτο υπερψήφισή του από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, καθώς παραχωρούσε αρμοδιότητες σε ξένα όργανα, ενώ για το δεύτερο Μνημόνιο είχε αναφέρει ότι είχε άκυρους όρους, καθώς προέβλεπε παραίτηση από εθνική κυριαρχία και δέσμευση του συνόλου της εθνικής περιουσίας.

Στο τρίτο Μνημόνιο -και στο αν είναι αντυσυνταγματικό- δεν χρειάζεται να αναφερθούμε, αφού αφενός η χώρα είχε ήδη παραδοθεί και αφετέρου το τρίτο Μνημόνιο ακολούθησε την ανατροπή του αποτελέσματος ενός δημοψηφίσματος, κάτι το οποίο είναι απόλυτα συνταγματικό.

Μάλλον δεν συνέβη τίποτα συνταγματικό στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας -της ποιας;-, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε χαρακτηρίσει «αντισυνταγματική» και “προϊόν επιβολής” την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην Ελλάδα έγινε εθνική προδοσία.

Προδότες είναι οι πολιτικοί που ψήφισαν τα Μνημόνια -κάνοντας κουρέλι το Σύνταγμα της χώρας-, όπως και οι δικαστές που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν προστάτευσαν το Σύνταγμα της χώρας.

Προδότες είναι και οι πολίτες που ξέχασαν την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 120 παρ. 4) που ορίζει:

“Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.

Πάνω στην προδοσία -που παραμένει ατιμώρητη-, την κατάλυση του Συντάγματος και την πλήρη παράδοση της χώρας, δεν μπορεί να χτιστεί τίποτα θετικό.

Οκτώ χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας -μια χρεοκοπία για την οποία δεν οδηγήθηκε κανείς στο δικαστήριο-, οι Έλληνες συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.

Η Ελλάδα εξαφανίζεται.

Η Ελλάδα δεν θα υπάρχει.

Και δικαιολογημένα.

(Εμένα, μετά από όλα αυτά, μου αρέσουν πιο πολύ αυτοί που επικαλούνται το Σύνταγμα. Τέλειο. Το Σύνταγμα είναι αντιμνημονιακό. Γιατί δεν το καταργούν;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.