Τύφλα

Καθώς η Ελλάδα οδεύει προς εκλογές -που γίνονται πια για τυπικούς λόγους, αφού δεν αλλάζει τίποτα-, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία συμπεριφέρονται μεταξύ τους σαν να μην είναι δυο κόμματα με Έλληνες αλλά σαν το άλλο κόμμα να αποτελείται από Τούρκους.

Είναι κατανοητά τα σκληρά λόγια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, γιατί κάνουν μεγάλη προσπάθεια να δείξουν πως έχουν διαφορές, αν και γνωρίζουμε καλά πως όποιο κόμμα και να γίνει κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις εντολές των δανειστών.

Επίσης, έχουν αντιληφθεί πως πολλοί πολίτες δεν θα πάνε να ψηφίσουν -στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ψήφισαν σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου-, οπότε προσπαθούν να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, ώστε να φέρουν πελάτες στις κάλπες και να έχει λαϊκή νομιμοποίηση η όποια κυβέρνηση και η όποια αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι “κόντρες” των κομμάτων δεν θα έπρεπε πια να πείθουν κανέναν, αφού έχουν προηγηθεί δεκαετίες στημένων μαχών ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, αυτά τα δυο κόμματα που μισούσε τόσο πολύ το ένα το άλλο και υποστήριζαν πως έχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές, χρεοκόπησαν παρέα τη χώρα και μετά την χρεοκοπία έκαναν και κυβέρνηση παρέα -με τις ψήφους του σοφού ελληνικού λαού-, οπότε κάτι άρχισαν να παίρνουν χαμπάρι οι Έλληνες, όταν είδαν αγκαλιά τον Σαμαρά με τον Βενιζέλο και δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος είναι ο πιο ακροδεξιός.

Τι κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος στο διάστημα;

Τι κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με ψέματα, ακύρωσε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος και ψήφισε όλα αυτά που υποστήριζε με λύσσα πως δεν θα ψηφίσει ποτέ;

Λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, θα έπρεπε να έχουν πονηρευτεί οι Έλληνες για τη λύσσα με τις εκλογές.

Γιατί τόση λύσσα με τις εκλογές σε ένα προτεκτοράτο που εφαρμόζει εντολές;

Γιατί, αφού δεν υπάρχει πολιτική, το μόνο που μένει είναι οι εκλογές.

Σκέφτομαι πως -μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στη χώρα μας- θα ήθελα για μια φορά να μην φάνε ξανά οι Έλληνες τη φόλα του δικομματισμού.

Σκέφτομαι πως θα ήταν καλά να μην κάνουν ξανά το ίδιο λάθος.

Αλλά ξέρω πως θα το κάνουν.

Βέβαια, ζούμε σε μια χώρα που οι άνθρωποι βλέπουν με συμπάθεια και δέος τον πρίγκιπα Κάρολο -ένα σύμβολο της αποικιοκρατίας και του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο- αλλά είναι αμείλικτοι με τους φτωχοδιάβολους και τους Ρουβίκωνες.

Και δεν μπορούν καν να δουν το λάθος σε αυτό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.