Πώς φαίνεται από μακριά το προτεκτοράτο

Γειά σου Πιτσιρίκο
Εγώ έφυγα απο την Ελλάδα “πριν” την κρίση, το 2004, κυρίως γιατί με αυτό που ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά δεν υπήρχε προοπτική τότε στην Ελλάδα, αλλά επίσης ένιωθα οτι πνίγομαι τότε στην Ελλάδα, ήθελα να δω κάτι άλλο και να δουλέψω για αυτό μόνη μου.

Μια φόρα σκέφτηκα να γυρίσω με μεγάλη χαρά στην Ελλάδα και χωρίς άμεσο σχέδιο· με το δημοψήφισμα του 2015, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πουλήσει τον λαό και είχε σταθεί στο όχι, θα γύριζα Ελλάδα και ας δούλευα στα χωράφια.

Κάτι θα έβρισκα. Η μοναδική φορά που ένιωσα περηφάνια για την Ελλάδα.

Μια φορά, επίσης, προσπάθησα σε περίοδο αλλαγής δουλειάς εδώ, να δω αν μπορώ να γυρίσω/βρω δουλειά στην Ελλάδα.

Με κάλεσαν σε συνέντευξη στην Αθήνα και ήταν τόσο αγενείς, με ύφος βαρύ πεπόνι ότι μου έκαναν και χάρη που με καλούσαν σε συνέντευξη.

Δουλειά δεν μου έδωσαν, βέβαια, και ούτε ξέρω αν θα την δεχόμουν με τέτοιο κλίμα.

Στην Αγγλία ειχα πολλές προσφορές.

Την Ελλάδα, απο μακριά, την βλέπω να εξελίσσεται σαν την Καραϊβική της Ευρώπης.

Ήλιος και θάλασσα για τους ευκατάστατους βόρειοευρωπαίους τουρίστες, και οι ντόπιοι στο στύψιμο.

Κατεβαίνω Ελλάδα για να βλέπω τους γονείς μου μερικές φορές τον χρόνο, δεν μου έχουν μείνει πολλοί φίλοι πίσω.

Επίσης, μου αρέσει στην Ελλάδα, όσο γίνεται, να μην περνάω χρόνο στην στεριά, να μένω μακριά απο πολλούς Έλληνες και να την βλέπω μέσα απο την θάλασσα.

Φέτος θα κατέβω στο χωριό μου μια εβδομάδα, και μετά δύο βδομάδες ιστιοπλοΐα στις Κυκλάδες.

Στην Ελλάδα, όταν κατεβαίνω, στενοχωριέμαι πολύ με τα τόσα αδέσποτα στους δρόμους.

Πώς περπατάνε οι λούμπεν Έλληνες στους δρόμους, κάνοντας ότι δεν ύπαρχουν;

Ένα που νιώθω περηφάνια για την Ελλάδα στην Αγγλία είναι το DiEM25 που μεγαλώνει και γίνονται προσπάθειες σε ευρωπαικό επίπεδο να προσαρμοστεί στις εδώ ανάγκες. Ίσως μια ελπίδα στην όλη πολιτική παραίτηση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, κοιτάζοντας την Ελλάδα από μακριά, είναι γιατί δεν τα βρίσκουν ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ σε κοινό πολιτικό στόχο· αν ποτέ γίνει αυτό και η Ελλάδα δεν ειναί πλέον προτεκτοράτο με ολιγάρχες και μαριονέτες τους στο τιμόνι, τότε θα γυρίσω με χαρά πίσω στην Ελλάδα .

Φιλιά και καλή συνέχεια.

Χ.

(Αγαπητή φίλη, δεν έγραψα τυχαία και για αυτούς που έφυγαν τα χρόνια πριν την χρεοκοπία -με την σκέψη να επιστρέψουν σε μερικά χρόνια- και τελικά δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Μου έχουν γράψει πολλοί άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια πως έφυγαν πριν την χρεοκοπία για κάποιους λόγους -σπουδές κλπ- και τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν. Αυτοί προστίθενται σε αυτούς που έφυγαν εξαιτίας της χρεοκοπίας. Είναι βέβαιο πως η Ελλάδα γίνεται θέρετρο των βορειοευρωπαίων. Νομίζω πως το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα ήταν αυτό από την αρχή. Οι Σεϋχέλλες είναι μακριά για τους Γερμανούς, οπότε η Ελλάδα βολεύει. Αν ήσασταν τώρα εδώ που είμαι, δεν θα είχατε καμία αμφιβολία πως αυτό θα γίνει η Ελλάδα. Τόπος διακοπών. Και για τους Έλληνες που έφυγαν. Θα έρχονται στη χώρα τους σαν τουρίστες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.