Ο κυριότερος λόγος για να γυρίσουμε πίσω ΌΛΕΣ!!!

Πιτσιρίκο,
Ο κυριότερος λόγος για να γυρίσουμε όλες οι Ελληνίδες πίσω! Τα κομμωτήρια!

Έχεις βρεθεί ποτέ σε παρέα Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;

Μετά από τα συνήθη προβλήματα που συζητιούνται, γλώσσα, καιρός, οικογένεια-φίλοι κλπ πάντα η συζήτηση καταλήγει στα κομμωτήρια!

Όλες οι wanna be ξανθές Ελληνίδες δυσκολεύονται αφάνταστα να βρουν ένα κομμωτήριο που θα τους ξανθύνει το μαλλί χωρίς να το κάψει, να το βγάλει πράσινο, κίτρινο ή ό,τι άλλο!

Οι κομμωτές του εξωτερικού λένε πάντα ότι οι απαιτήσεις μας είναι υπερβολικές, αφού είμαστε μελαχρινές.

Μπα, έτσι σου είπαν;

Έλα μια βόλτα από την Ελλάδα, όλες ξανθές είμαστε! Με ντεκαπάζ, αλλά ξανθές!

Και μία επίσκεψη στο κομμωτήριο κοστίζει μια περιουσία.

Τα κομμωτήρια του εξωτερικού είναι πανάκριβα.

Ξέρεις πόσες Ελληνίδες αγοράζουν εισιτήριο για Ελλάδα με αυτά τα λεφτά και επιστρέφουν για Σαββατοκύριακο και φυσικά για μια επίσκεψη στον κομμωτή τους;

Και όλα αυτά στα γράφω καθισμένη στην καρέκλα ενός Τούρκου κομμωτή που μου κάνει μάθημα ευρωπαϊκής πολιτικής και προσπαθεί να με πείσει ότι ο Erdogan είναι μεγάλος ευεργέτης της γείτονα χώρας.

Νοσοκομεία 5 αστέρων, συντάξεις, δρόμους και πλατείες λέει έχει φτιάξει.

Και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου είναι, λέει, κατασκευάσματα των μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης και της Δύσης γιατί ζηλεύουν.

Και όλα στην Τουρκία δουλεύουν ρολόι, η παιδεία και η υγεία.

Η οικονομία ανθεί.

Μπα;!

Και γιατί είσαι τότε εσύ εδώ, θέλω να του φωνάξω και να του φέρω το μπολ με το ντεκαπάζ καπέλο και να σηκωθώ να φύγω με τα αλουμινόχαρτα στο κεφάλι σαν την τρελή;

Γιατί έτσι κι αλλιώς χάλια θα μου τα βγάλει και άντε το καλοκαίρι να προσπαθήσει ο Σάκης -ο κομμωτής της γειτονιάς μου στην Ελλάδα- να μου τα σουλουπώσει μέχρι την επόμενη φορά που θα μου τα πρασινίσει ο Τούρκος.

Ελληνίδες του εξωτερικού! Επιστρέφουμε για τον ήλιο, τη θάλασσα και τον κομμωτή της γειτονιάς μας!

Την αγάπη μου

Μ.Π.

Υ.Γ. Και την άλλη φορά που είχα έρθει, είχα συγχυστεί. Τότε επέμεινε ότι η Σάμος και τα λοιπά νησιά θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία γιατί είναι πιο κοντά, λέει. Έχε χάρη που οι Τούρκοι είναι οι μόνοι που μπορούν να χειριστούν κάπως τα ελληνικά μαλλιά. Θα το υποστώ!

(Αγαπητή φίλη, τέλειο το κείμενό σας. Και ο Τούρκος αξιαγάπητος. Με το πού διάβασα το κείμενό σας, έβαλα να ακούσω το «Κομμωτριάκι», που το έχει γράψει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αλλά είναι σαν τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη. Θέσατε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Έχω προσέξει πως οι Ελληνίδες έχουν μανία με τα μαλλιά τους. Επίσης, τα πιάνουν συνέχεια με τα χέρια τους. Εδώ που είμαι, από αυτό ξεχωρίζω τις Ελληνίδες. Πάντως, έχουν λιγοστέψει οι ξανθές μετά την χρεοκοπία. Πριν την χρεοκοπία, υπήρχαν περισσότερες ξανθές Ελληνίδες από Σουηδέζες. Εμένα μου αρέσουν οι μελαχρινές. Και να μην βγάζουν εντελώς τα φρύδια τους. Τώρα που το σκέφτομαι, το κείμενό σας μπορεί να μην πείσει τις Ελληνίδες να επιστρέψουν για τον κομμωτή τους, αλλά να μεταναστέψουν και οι κομμωτές, τώρα που οι πελάτισσές τους είναι στο εξωτερικό. Καταστροφή! Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.