Ξεχνάμε και ξεχνιόμαστε

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Οι μέρες αυτές έχουν άλλη μία αρνητική επέτειο των Ελλήνων και της ελληνικής ιστορίας, την εισβολή στην Κύπρο, τον περίφημο Αττίλα, τα όσα δραματικά εξελίχθηκαν που ακόμη και τώρα υπάρχουν ακόμη ανοικτές πληγές· φυσικά, εξίσου σημαντικά ιστορικά γεγονότα είναι όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στη μεγάλη σύγχρονη εθνική τραγωδία.

Τα όσα προηγήθηκαν φυσικά προδίκαζαν την εισβολή και τη συνέχεια, μιλάμε για μία σειρά από κακούς χειρισμούς και προδοσίες.

Και έτσι φτάσαμε στην κατάληψη του μισού σχεδόν νησιού, τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες και τους χιλιάδες αγνοούμενους και εκτοπισμένους.

Αρχικά, στην Ελλάδα υπήρχε πολύ έντονη κινητοποίηση του κόσμου και σχετική αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Όλα αυτά σταδιακά ξεχάστηκαν και τώρα απλά έχει γίνει άλλη μία επέτειος μέσα στις άλλες.

Και οι νεκροί και οι αγνοούμενοι και όλες γενικά οι τραγωδίες και οι τραγικές επιπτώσεις του Αττίλα πέρασαν σταδιακά στη λήθη του χρόνου και πάμε για την περίφημη “λύση”, όπως την επιθυμούν τα μεγάλα αφεντικά τα οποία φυσικά δημιούργησαν και όλη αυτή την κατάσταση για τα δικά τους συμφέροντα.

Ο λαός ξεχνάει, πιτσιρίκο.

Αντίθετα με αυτό που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο λαός δεν διαθέτει ούτε μνήμη ούτε κρίση.

Αυτό φυσικά φαίνεται σε όλα τα θέματα.

Το ήξερε κι ο Μητσοτάκης όταν είπε για το σκοπιανό ζήτημα οτι σε δέκα χρόνια θα ξεχαστεί.

Το ήξερε κι ο Σημίτης για το χρηματιστήριο και την Ολυμπιάδα.

Το ήξεραν κι ο Καραμανλής κι ο ΓΑΠ ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας για όλα αυτά που ζούμε.

Ίσως είναι και στην ανθρώπινη φύση.

Όταν για παράδειγμα μας συμβεί ένα τραγικό γεγονός, μία απώλεια προσφιλούς προσώπου, αρχικά πηγαίνουμε στο μνήμα του καθημερινά.

Στη συνέχεια πιο αραιά, μετά σπάνια, και πάει λέγοντας.

Ξεχνάμε και ξεχνιόμαστε.

Βέβαια, εκτός αυτού, όπως σου λέω και στο “Αυταπάτες και πάσης Ελλάδος”, εκτός του ότι ξεχνάμε, επίσης ξεγελιόμαστε και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο συνδυασμός λήθης και αυταπάτης δεν αντιμετωπίζεται.

Και εξηγεί πολλά από όσα ζούμε.

Και όσα μας επιβάλλουν.

Δηλαδή όσα αφήνουμε εμείς να μας επιβάλλουν.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, δεν ξεχνάμε. Απλά, θυμόμαστε μόνο τα …ηρωικά. Δηλαδή, θεωρούμε τους εαυτούς μας κληρονόμους κάθε ένδοξης στιγμής της ελληνικής Ιστορίας αλλά αρνούμαστε να κληρονομήσουμε τις μαύρες σελίδες. Πολύ βολικό. Και εξηγεί την παράνοια της ελληνικής κοινωνίας. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.