Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για το διάγγελμα για το τέλος των Μνημονίων

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον θα επιλέξει συμβολικά την Ιθάκη, για να απευθύνει διάγγελμα στους Έλληνες για το τέλος των Μνημονίων.

Βέβαια, το ταξίδι του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη διήρκεσε δέκα χρόνια και όχι οκτώ αλλά οι Έλληνες έχουμε βελτιωθεί κάπως στην ταχύτητα τα τελευταία 2900 χρόνια.

Επίσης, τον Οδυσσέα τον θυμήθηκε μόνο ο σκύλος του όταν επέστρεψε στην Ιθάκη, οπότε το μήνυμα που περνάει ο Αλέξης Τσίπρας είναι “πάρτε όλοι ένα σκυλί γιατί με τους ανθρώπους δεν θα δείτε άσπρη μέρα”.

Βέβαια, σήμερα οι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα και θα επιστρέψουν όταν πάρουν σύνταξη, οπότε ούτε ο σκύλος δεν θα τους θυμάται γιατί θα τα έχει τινάξει μετά από σαράντα χρόνια.

Πάντως, ο Άργος πρέπει να ήταν σκυλί θαύμα γιατί όχι μόνο ήταν τουλάχιστον είκοσι χρονών όταν επέστρεψε ο Οδυσσέας -δέκα χρόνια ο Τρωικός Πόλεμος και δέκα το ταξίδι του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη- αλλά τα είχε τετρακόσια και θυμόταν τον Οδυσσέα.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για να στείλει μήνυμα στην γυναίκα του να μην υποκύψει στους μνηστήρες που την πολιορκούν με λύσσα επειδή είναι θεογκόμενα και αριστερή.

Η επιλογή της Ιθάκης έγινε για να τιμηθεί το ΠΑΣΟΚ που λατρεύει τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον ποιητή που έγραψε την “Ιθάκη”.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ο αγαπημένος ποιητής των πασόκων, αφού την δεκαετία του ’80 είδαμε με έκπληξη όλους εκείνους τους πολύ τριχωτούς άνδρες του ΠΑΣΟΚ -που είχαν μουστάκια και μούσια και άκουγαν Στράτο Διονυσίου και Ρίτα Σακελλαρίου- να μας διαβεβαιώνουν πως κοιμούνται με τα άπαντα του Καβάφη κάτω από τα μαξιλάρι τους, οπότε καταλάβαμε πως η έντονη τριχοφυία δεν αποκλείει την ευαισθησία.

Πριν από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, θα εμφανιστεί ένας Δούρειος Ίππος, που θα γράφει ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαφνικά, θα ανοίξει μια πόρτα, και, υπό τους ήχους των Carmina Burana, θα αρχίσουν να βγαίνουν μέσα από τον Δούρειο Ίππο όλοι οι πασόκοι που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον κορυφαίο συμβολισμό, οι Έλληνες θα αντιληφθούν επιτέλους πως ψήφισαν Πρώτη Φορά Αριστερά αλλά τους προέκυψε πάλι ΠΑΣΟΚ.

Με ΠΑΣΟΚ μπήκαμε στα Μνημόνια, με ΠΑΣΟΚ βγαίνουμε.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

(Ωραίοι είναι οι συμβολισμοί, οι ηρωισμοί και τα ποιήματα αλλά λίγοι ξέρουν πως ο Οδυσσέας δεν ήθελε να πάει να πολεμήσει στην Τροία και το έπαιξε τρελός για να αποφύγει την επιστράτευση. Κρίμα, γιατί με τον Οδυσσέα που πουλάει τρέλα για να αποφύγει να πάει να πολεμήσει, θα μπορούσαν να ταυτιστούν όλοι σχεδόν οι σημερινοί Έλληνες. Που είναι κότες αλλά νομίζουν πως είναι ήρωες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.