Μόνο σε ξένες γλώσσες θα εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλήνιες

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει όλα τα μαθήματα και να εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μόνο σε ξένες γλώσσες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές θα εξετάζονται μόνο σε ξένες γλώσσες στις Πανελλήνιες, ώστε να μπορούν να φύγουν άμεσα στο εξωτερικό και να ζήσουν εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, το σημαντικό για τους μαθητές είναι να μάθουν καλά τις ξένες γλώσσσες, που θα τους χρειαστούν στις ξένες χώρες που θα πάνε.

Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να γίνονται όλα τα μαθήματα του σχολείου σε ξένες γλώσσες, ώστε να εξοικειωθούν οι μαθητές από νωρίς με τις γλώσσες που θα μιλάνε στις χώρες που θα ζήσουν.

Τα ελληνικά δεν θα καταργηθούν εντελώς από το σχολείο, γιατί θα είναι χρήσιμα στα στουρνάρια που θα μείνουν στην Ελλάδα, για να σερβίρουν τους τουρίστες και να τους αλλάζουν σεντόνια και πετσέτες στα δωμάτια.

Δεν λέει να έρχεται ο τουρίστας στην Ελλάδα να σε ρωτάει πώς λένε καλημέρα στα ελληνικά και να μην ξέρεις.

Οι γλώσσες που θα εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλήνιες είναι τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Κινέζικα.

Η επιλογή των γλωσσών που θα εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλήνιες έχει προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως τα Κινέζικα και τα Γαλλικά είναι αριστερές γλώσσες.

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να αντικατασταθούν τουλάχιστον τα Κινέζικα, η κυβέρνηση αντιπροτείνει τα Ρώσικα ή τα Ισπανικά, αλλά η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τα Ρώσικα κουμμουνιστικά και τα Ισπανικά αναρχικά.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλήνιες μόνο σε ξένες γλώσσες είναι απόλυτα λογική, αφού η Ελλάδα δεν είναι χώρα πια αλλά μαιευτήριο.

Γεννιόμαστε στο μαιευτήριο αλλά κανείς δεν μένει εκεί για πάντα.

Οι Έλληνες γεννιούνται στην Ελλάδα αλλά ξέρουν πως θα ζήσουν σε άλλη χώρα.

(Τρελή φάση να σου έχουν πάρει τη χώρα κι εσύ να τσακώνεσαι για την κατάργηση των Λατινικών από τις Πανελλήνιες. Έσκασαν για την κατάργηση των Λατινικών αυτοί που δεν ξέρουν ούτε Ελληνικά. Ακόμα καλύτερη η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως η Κοινωνιολογία -που θα αντικαταστήσει τα Λατινικά στις Πανελλήνιες- θα κάνει τα παιδιά …αριστερά. Δηλαδή, υπάρχουν δεξιά και αριστερά μαθήματα. Δεξιές και αριστερές επιστήμες. Είναι τόση πια η γελοιότητα στην Ελλάδα που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.