Συνοικία

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
μετά τον θάνατό σου ελπίζω να είσαι κάπως καλύτερα και να χαίρεις άκρας υγείας.
Έχει πλάκα που προετοιμάζεις τον ακροατή για το βήξιμο κατά την παραγωγή του podcast. Σκηνοθετικά, δένει όμορφα με τα λεγόμενα και με τον ρυθμό σου, καθιέρωσέ το!

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω γιατί μέσα από τις ραδιοφωνικές σου παραγωγές μαθαίνω πράγματα που, όπως σωστά επισημαίνεις, δεν μαθαίνονται, στο σχολείο, ρε συ Πιτσιρίκο.

Είπες πριν μία βδομάδα περίπου ότι, αν θέλει κάποιος να δει ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής των Αθηναίων, να μην παρασύρεται από τις ταινίες τύπου Φίνος Φιλμς, μιούζικαλ, εκδρομές, γκόμενες, κλαμπ (όχι σάντουιτς) και κάμπριο αμαξάκια αλλά να δει τη Συνοικία το Όνειρο.

Πέρασα ένα ωραίο βράδυ χθες, βλέποντας την ταινία, ενώ μετά διάβασα αρκετή ιστορία γύρω από την ταινία αλλά και είδα συνεντεύξεις του Αλέκου Αλεξανδράκη γύρω από την ταινία.

Πέρσι είχα περάσει επίσης όμορφα αγοράζοντας και διαβάζοντας τα Άπαντα του Επίκουρου με τον οποίο θα ήθελα να είχα φάει τα τυριά μου και να είχα πιει ένα κρασάκι.

Σίγουρα ο μπαγάσας θα είχε τα καλύτερα γκομενάκια για παρέα αλλά αυτά τα κρατούσε για τον εαυτό του, να τα λέμε κι αυτά!

Να περνάς όμορφα και να μας γράφεις τις εκπομπάρες σου να τις απολαμβάνουμε. Μου αρέσει να τις ακούω οδηγώντας για τη δουλειά, δεν ξέρω γιατί. Ποτέ δεν τις έχω ακούσει στο σπίτι.

Ιδέα: μήπως να μας έλεγαν και οι υπόλοιποι πού προτιμούν να ακούν τα podcast σου; Καλύτερα όχι, θα σε βομβαρδίσουν στα μηνύματα πάλι!

Να είσαι καλά.

Φιλικά,

Αντώνης

(Αγαπητέ Αντώνη, κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ. Δεν ανεβάζω στο μπλογκ τα κείμενα των φίλων που μου γράφουν για τις εκπομπές αλλά είπα να ανεβάσω ένα. Και είναι το δικό σου. Μου αρέσει που κάνω αυτές τις εκπομπές, γιατί λέω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι, και ακούν μόνο αυτοί που το επιθυμούν. Μεγάλη υπόθεση να σε ακούν αυτοί που το έχουν επιλέξει και όχι όποιος έτυχε. Όταν έκανα ραδιόφωνο “επαγγελματικά”, ένιωθα την υποχρέωση να είμαι “αστείος” και “ευχάριστος”. Μου φαινόταν κάπως γελοίο και πολύ υποκριτικό να λέω τις “επαναστατικές” ιδέες μου, δουλεύοντας στο ΜΜΕ ενός ολιγάρχη. Τώρα δεν έχω τέτοια προβλήματα. Λέω ό,τι γουστάρω. Αυτό το καλοκαίρι μου έκαναν δυο προτάσεις για ραδιοφωνικές εκπομπές σε σταθμούς ολιγαρχών αλλά τους είπα ότι κάνω ραδιοφωνική εκπομπή κάθε μέρα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Να υπάρχουν και μερικές φωνές στην Ελλάδα χωρίς αφεντικό. Είναι ελάχιστες πια. Αντώνη, οι περισσότεροι φίλοι ακροατές ακούν τα podcast μου την ώρα που κάνουν έρωτα. Μου το γράφουν όλοι πως η φωνή μου είναι πολύ ερεθιστική -σκέτη κ@βλα μου λένε πως είναι-, οπότε ανάβουν και κουτουπώνονται ακούγοντας το podcast. Να είσαι καλά, Αντώνη. Σε ευχαριστώ και πάλι. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.