Το συμπόσιο του πιτσιρίκου

Φίλε πιτσιρίκο καλημέρα,
είναι πραγματικά υπέροχη η τροπή που έχει πάρει η συζήτηση για τον έρωτα που ξεκίνησε απροσδιόριστα ή “αόρατα” για τους πολλούς και επεκτάθηκε σε ένα ιδιότυπο συμπόσιο.

Όπως το Συμπόσιο του Πλάτωνα που ο Αγάθωνας, μετά την νίκη του στους τραγικούς αγώνες, διοργάνωσε την επόμενη μέρα ένα συμπόσιο με πολλούς καλεσμένους.

Εκείνοι, μετά το φαγητό και πίνοντας χαλαρά νερωμένο κρασί -γιατί την προηγούμενη ημέρα της γιορτής της νίκης του Αγάθωνα είχαν μεθύσει- αποφάσισαν να μιλήσουν για τον Έρωτα.

Να ‘μαστε λοιπόν κι εμείς εδώ, 2,5 αιώνες μετά, να αποδεικνύουμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων προγόνων μας.

(Ξύπνησε ο Άδωνις μέσα μου, ΝΤΟΥΠ, τον ξανακοίμησα)

Ανδρέας

Υ.Γ. Είσαι πραγματικά πολύτιμος για πολλούς από εμάς. Εσύ και όλη σου η συντροφιά. Σου χρωστάω να συμπληρώσω τον χάρτη με τα μέιλ των ξενιτεμένων. Δεν βρήκα ακόμη τον χρόνο αλλά ίσως θα είναι καλύτερα όταν θα κοντεύεις να τελειώσεις τα μπάνια σου για να μην προκληθεί μία νέα αποστολή μηνυμάτων και τρέχεις να τα ανεβάσεις εν μέσω μπάνιων.

(Αγαπητέ Ανδρέα, περνάμε ωραία στο μπλογκ, και αυτό καλύτερα να μην βγαίνει προς τα έξω. Πάντως, όντως, έχει μεγάλη πλάκα που εγώ είπα μια ιστορία στα podcast, και έγινε ο κακός χαμός. Μου έχουν γράψει πάρα πολλοί φίλοι για το θέμα αλλά δεν θέλω να πάρει διαστάσεις. Ανδρέα, το “Περί έρωτος” το διάβασα το καλοκαίρι που τελείωσα το Λύκειο. Και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως στο σχολείο μαθαίνουμε τρομερές ανοησίες. Και δεν μαθαίνουμε τα σημαντικά. Σκέψου πόσοι Έλληνες -που είναι και πολύ περήφανοι μάλιστα για το ότι έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα- θα πεθάνουν χωρίς να έχουν διαβάσει τους πλατωνικούς διαλόγους. Πάντως, οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν πιο απελευθερωμένοι και, κυρίως, χωρίς ενοχές στα ερωτικά τους. Μάλλον επειδή δεν ήταν χριστιανοί. Πρόλαβαν πριν μολυνθεί όλος ο πλανήτης. Λέγονται φοβερά πράγματα στο “Περί έρωτος”. Αλλά να μην το λέμε, γιατί μπορεί να το διαβάσουν οι Έλληνες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.