Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο χρήσιμος ηλίθιος

Δεν είναι μυστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το πιο γερό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα, ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, πριν από την επίσημη συγκυβέρνηση που έρχεται.

Παρατηρώντας, όμως, τις κοτσάνες που πετάει διαρκώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης -η τελευταία ήταν πως οι νέοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν έχουν κουλτούρα αποταμίευσης-, σκέφτομαι πως μπορεί η επιλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας να ήταν σχέδιο για να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν ήξεραν στην Νέα Δημοκρατία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει;

Το ήξεραν. Καλύτερα απ’ όλους.

Όποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και να ρωτήσεις -σε προσωπική συζήτηση-, θα σου πει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο (σ.σ. Το θέτω κομψά).

Οπότε, γιατί τον έκαναν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας;

Μια σκέψη είναι πως τον έκαναν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για να κάψουν το Μητσοτακέικο για πάντα.

Και θα το καταφέρουν.

Φυσικά, ο Κώστας Καραμανλής -στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του οποίου εκτινάχτηκε το χρέος- και οι καραμανλικοί θα βγουν καθαροί και ωραίοι, αφού αφενός δεν κρύβουν τη συμπάθειά τους για τον Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει τη συμπάθειά του για αυτούς.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη ταιριάζει η φράση “το τυρί το είδες, την φάκα δεν την είδες”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο χρήσιμος ηλίθιος -πάει η κομψότητα- για το ξέπλυμα της χρεοκοπημένης Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε στην χρεοκοπία τη χώρα.

Ο διάδοχος του Κυριάκου Μητοστάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σίγουρα καραμανλικός -αν δεν είναι ο Κώστας Καραμανλής- και θα αντιμετωπιστεί ως σωτήρας.

Τέλειο ξέπλυμα.

Θα σουτάρει Άδωνι, Βορίδη και άλλα φασισταριά από τη Νέα Δημοκρατία, και όλοι θα πανηγυρίζουν.

Όταν ξέρεις πως θα σκάσει η βόμβα, κάνεις πρωθυπουργό αυτόν που θέλεις να ξεφορτωθείς μαζί με το σόι του.

Αρχικά, τον Γιώργο Παπανδρέου, που τελείωσε την εποχή των Παπανδρέου με μια ωραιότατη χρεοκοπία.

Τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μήπως, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί τι πρόκειται να του συμβεί αν γίνει πρωθυπουργός;

Μήπως, αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε ηλίθιες δηλώσεις και στο να ζητάει εκλογές και με τις πιο γελοίες αφορμές;

Μήπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία του προτεκτοράτου;

Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες ψηφοφόροι -τουλάχιστον αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν- θα επιλέξουν ανάμεσα σε έναν πολιτικό απατεώνα και σε έναν ηλίθιο.

Ναι, κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.

Και καλά να πάθει.

(Τουλάχιστον, όσοι δεν ταΐζονται από τα κόμματα, ας σταματήσουν να τσακώνονται για ένα στημένο παιχνίδι. Τίποτα δεν έμαθαν τόσα χρόνια;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.