Άγριος Σαρωνικός (λέμε τώρα)

Πιτσιρίκο, η ανακοίνωση της General Motors γιa περικοπές στην παραγωγή και το προσωπικό προκάλεσε την κριτική του Donald Trump, ο οποίος ζήτησε από την αυτοκινητοβιομηχανία να βρει ένα νέο μοντέλο για να κατασκευάζει στο εργοστάσιο του Οχάιο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην εκτελεστική διευθύντρια Mary Barra.

Ο Τrump απαιτεί να μην σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο του Οχάιο, μία πολιτεία κλειδί για την προεκλογική εκστρατεία του 2020.

Το 2016 κέρδισε τις εκλογές στο Οχάιο, υποσχόμενος δουλειές στα εργοστάσια.

Η General Motors και οι ανταγωνιστικές της εταιρίες έχουν πολλά έξοδα, εξαιτίας της τεχνολογικής μετάβασης, των αυξημένων κινδύνων από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ και η Barra ανακοίνωσε ότι πέντε εργοστάσια μπορεί να κλείσουν και 15 χιλιάδες άνθρωποι να απολυθούν, έτσι ώστε η αυτοκινητοβιομηχανία να ρίξει λεφτά σε νέες τεχνολογίες, όπως οι υπηρεσίες robo-taxi.

H GM σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια στον Καναδά, το Οχάιο και το Nτιτρόιτ, ενώ άλλα δύο εργοστάσια στη Βαλτιμόρη και σε προάστιο του Ντιτρόιτ κινδυνεύουν επίσης με κλείσιμο.

Θα σταματήσει επίσης να κατασκευάζει τα μοντέλα Chevrolet Cruze, Chevrolet Volt, Cadillac CT6 και Buick LaCrosse.

Η εκτελεστική διευθύντρια Mary Barra υποστήριξε ότι το μέγεθος της εταιρίας είναι τεράστιο για τη σημερινή πραγματικότητα της αγοράς και ότι θα διπλασιαστούν οι πόροι για τα ηλεκτρικά και αυτόματα οχήματα τα δύο επόμενα χρόνια.

Η General Motors θα βγάλει στην αγορά 20 νέα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία μέχρι το 2023 και άλλα 10 στην Κίνα μέχρι το 2020.

Παρά την αύξηση των δαπανών στα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, η εταιρία σχεδιάζει μέχρι το 2020 οι κεφαλαιακές δαπάνες να μειωθούν κατά 7 δισ. δολ. από 8,5 δισ. δολ. που είναι κατά μέσο όρο ετησίως το διάστημα 2017-19.

Το κόστος για τη General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχει αυξηθεί, την ίδια στιγμή που η ζήτηση για τα παραδοσιακά sedan μειώνεται. Επίσης οι δασμοί που επέβαλε ο Trump στις εισαγωγές χάλυβα, στοίχισαν στην εταιρία 1 δισ. δολ. μέσα στο 2018.

Το συνδικάτο εργαζομένων United Auto Workers δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί για να μη γίνουν οι περικοπές, μερικοί εργαζόμενοι θα απορροφηθούν σε άλλα εργοστάσια της General Motors, αλλά το μέλλον πολλών είναι πλέον αβέβαιο.

Την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau.

Στη General Motors θεωρούν ότι θα πληρώσουν 3 – 3,8 δισ. δολ. προ φόρων για τις απολύσεις, αλλά θα γλιτώσουν εκροές 6 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του 2020.

Στη Βόρεια Αμερική το προσωπικό θα μειωθεί κατά 15%, δηλαδή, 8.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν, ενώ περικοπές κατά 25% θα γίνουν και στα υψηλόβαθμα εκτελεστικά στελέχη.

Θα μειωθούν επίσης οι ετήσιες κεφαλαιακές δαπάνες κατά 1,5 δισ. δολ. και θα αυξηθούν οι επενδύσεις στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2020, το 75% των πωλήσεων θα έρχεται από πέντε μοντέλα αυτοκινήτων.

Σε αντίθεση με τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Honda, Toyota kai Nissan που βγάζουν πολλά αυτοκίνητα σε ένα εργοστάσιο, η GM έχει πολλά εργοστάσια για την κατασκευή ενός μόνο μοντέλου.

Και όταν η παραγωγή ενός εργοστασίου υποχωρεί κάτω από το 80% της δυνατότητάς του, τότε είναι ζημιογόνο.

Σε ένα εργοστάσιο της General Motors, η παραγωγή αναμένεται στο 31% της δυνατότητάς του το 2018, ενώ στη Βόρεια Αμερική η παραγωγή είναι κατά μέσο όρο στο 70%.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, το συνδικάτο θέλει να βελτιώσει την ποιότητα της δουλειάς, για να διασωθούν κάποιες θέσεις εργασίας και να πειστεί η εταιρία να κατασκευάσει κι άλλα μοντέλα εκεί.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Τim Ryan είπε ότι οι εξελίξεις έπιασαν στον ύπνο τον Trump, που τώρα οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

To πρόβλημα με τα Sedan είναι γενικότερο, αλλά ενώ οι πωλήσεις του Honda Civic υποχώρησαν κατά 11% το 2018, η πτώση για τη Chevrolet Cruze ήταν διπλάσια (22%).

Σε αντίθεση με τα εργοστάσια κατασκευής επιβατικών αυτοκινήτων που κάνουν πλέον μόνο μία βάρδια, αυτά που φτιάχνουν SUV κάνουν τρεις βάρδιες και συχνά λειτουργούν για έξι και εφτά μέρες τη βδομάδα για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Κάποιοι εργαζόμενοι μπορεί να απορροφηθούν εκεί.

Και οι ανταγωνιστικές της, Ford και Fiat Chrysler, μείωσαν επίσης την παραγωγή τους.

Η Ford ανακοίνωσε, μάλιστα, τον Απρίλιο του 2018 ότι θα σταματήσει εντελώς την κατασκευή αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική.

Ακόμα πιο νωρίς η Fiat Chrysler είχε ενημερώσει ότι θα πάψει να βγάζει τα περισσότερα από τα Sedan της.

Βαγγέλης Σπανός

Υ.Γ. Τον τίτλο τον έβαλα για τις φωτογραφίες που σου έστειλα. Αν και όχι ο Σαρωνικός, αλλά ούτε ο Ατλαντικός δεν είναι τόσο άγριος, όσο ο καπιταλισμός.

(Αγαπητέ φίλε, να κλείσουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Αυτοκίνητα να φτιάχνουν μόνο οι Γερμανοί, που τα κάνουν καλύτερα από τους άλλους. Κι ας πρόσεχαν οι Αμερικανοί που έχουν μείνει στον περασμένο αιώνα. Μας πρήξανε με τα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι από αυτοκίνητα και το αυτοκίνητο από μέσο ελευθερίας να έχει μετατραπεί σε φυλακή. Καλές, γρήγορες και φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες παντού. Για τους υπαλλήλους των αυτοκινητοβιομηχανιών, βασικό εισόδημα. Βασικό εισόδημα για όλους. Λεφτά υπάρχουν. Βασικό εισόδημα και ελεύθερος χρόνος για γνώση, δημιουργία, απόλαυση και ηδoνές. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.