Το γελεκάκι που φορείς Κινέζοι το ‘χουν ράψει

Αίσθηση έχουν προκαλέσει σε όλο τον κόσμο οι διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, αφού όλοι είχαν την εντύπωση πως φέτος είναι πολύ στη μόδα το λεοπάρ και διαπιστώνουν με έκπληξη πως το κίτρινο δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία για την αύξηση στη φορολόγηση των καυσίμων, οπότε καταλαβαίνουμε πως σε αυτές συμμετέχουν αυτοί που έχουν αυτοκίνητα.

Καλό θα τους κάνουν λοιπόν οι διαδηλώσεις, για να αφήσουν επιτέλους τα αυτοκίνητα, να περπατήσουν, να τρέξουν, να παίξουν λίγο ξύλο με τους αστυνομικούς και να σφίξουν κάπως οι κωλάρες τους.

Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, αναρχικοί, οικολόγοι, εθνικιστές, χούλιγκαν και φασίστες, αφού όλοι έχουν αυτοκίνητα.

Το πρόβλημα είναι πως όλοι αυτοί φοράνε κίτρινα γιλέκα και δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, οπότε εσύ νομίζεις πως είσαι αναρχικός και βρίσκεσαι ξαφνικά να διαδηλώνεις παρέα με τους νεοναζί για τη βενζινούλα σου, νομίζοντας πως κάνεις επανάσταση.

Το σωστό θα ήταν να υπάρχουν γιλέκα διαφορετικού χρώματος ανάλογα με την ιδεολογία του καθενός, για να ξέρεις και ποιον να δέρνεις.

Επειδή η διαμαρτυρία για την αύξηση στη φορολόγηση των καυσίμων αφορά μόνο τους αυτοκινητιστές και περιορίζει τον αριθμό των διαδηλωτών, τώρα έχει γίνει άνοιγμα σε όσους θέλουν φτηνότερα ποδήλατα, φτηνότερα καλλυντικά, φτηνότερα κινητά και δωρεάν Wi Fi παντού, ώστε να ποστάρουν όλοι ανέμελα στο Instagram και στο Facebook.

Οι Γάλλοι συνηθίζουν τις χειμωνιάτικες εξεγέρσεις -και γουστάρουν πού και πού να τα κάνουν όλα λίμπα για να ξεχαρμανιάζουν-, αφού το καλοκαίρι πάνε για μπάνια και για να πηδήσουν ο ένας τη γυναίκα του άλλου ή ψάχνουν κάποιον να πηδήσει τη γυναίκα τους για να παίρνουν αυτοί μάτι.

Τα τελευταία χρόνια, οι Γάλλοι δεν έκαναν τη συνηθισμένη τους εξέγερση εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά φέτος οι τρομοκράτες δεν ήρθαν να βάλουν καμιά μπόμπα στο μαγευτικό Παρίσι, οπότε και οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να βγουν αυτοί στους δρόμους, για να μην χαθεί το έθιμο.

Στους δρόμους του Παρισιού πέφτει το ξύλο της αρκούδας αλλά οι Γάλλοι, σε αντίθεση με τους κακομοιριασμένους Έλληνες, δεν καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως, αν δεν ήταν ο Ροβεσπιέρος να παίρνει κεφάλια, θα είχαν ακόμα πάνω από το κεφάλι τους τις Μαρίες Αντουανέτες.

Βέβαια, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι πιο Αντουανέτα και από την Αντουανέτα αλλά καλά να πάθουν και οι Γάλλοι που αρχικά πάνε και κάνουν πρόεδρο τον ντιντή τραπεζίτη που δούλευε για τους Ρότσιλντ και μετά μου θέλουν και κοινωνική πολιτική.

Μετά την αστυνομία και τους ελεύθερους σκοπευτές, η γαλλική κυβέρνηση σκέφτεται να βγάλει και τον στρατό για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα, όποτε άντε με το καλό να μπουκάρουν πάλι και οι Γερμανοί, για να κάνουν οι Γάλλοι αντίσταση από τα μπιστρό, τρώγοντας κρουασάν.

Η εξέγερση των κίτρινων γιλέκων δεν θα κρατήσει και πάρα πολύ ακόμα, αφενός γιατί σύντομα θα πάψει να είναι μόδα το κίτρινο και αφετέρου επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα, οπότε όλοι αυτοί οι καταναλωτές βενζίνης θα πάνε να διαδηλώσουν στα πολυκαταστήματα, φορτώνοντας την πιστωτική τους κάρτα.

Άντε και του χρόνου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.