Μην παραχαράσσετε την Ιστορία της Εκκλησίας

Ένα από τα πιο αστεία πράγματα που συνέβησαν αυτές τις μέρες -και πέρασε εντελώς απαρατήρητο- είναι οι παπάδες που πρωταγωνίστησαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία και τραγουδούσαν “Μην παραχαράσσετε την Ιστορία”, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδας παραχαράσσει συστηματικά την Ιστορία.

Αυτοί που λένε “Μην παραχαράσσετε την Ιστορία” είναι οι ίδιοι που επιμένουν πως η Επανάσταση του 1821 κηρύχτηκε την 25η Μαρτίου στην Αγία Λαύρα και ότι το λάβαρο το σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, αν και -σύμφωνα με τους ιστορικούς- ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ήταν στο Αίγιο και η Επανάσταση ξεκίνησε στην Καλαμάτα, αλλά έπρεπε η Επανάσταση να συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και να υπάρχει και ένας παπάς παρών, οπότε ποιος τους γ@μάει τους ιστορικούς και την αλήθεια;

Αν αντιλαμβανόμασταν την Ιστορία όπως την αντιλαμβάνεται η Εκκλησία, δεν θα μαθαίναμε ποτέ πως ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ αφόρισε την Επανάσταση, θα συνεχίζαμε να πιστεύουμε πως υπήρχε Κρυφό Σχολειό και δεν θα μαθαίναμε ποτέ πως το Κρυφό Σχολειό ήταν ένας πίνακας του Γύζη που δημιουργήθηκε πενήντα χρόνια μετά την Επανάσταση.

Η Ιστορία της Ελλάδα είναι κάπως …εκκλησιαστική.

Καθόλου περίεργο αυτό, σε μια χώρα όπου δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, ενώ υπάρχει υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων· τα τελευταία χρόνια έγινε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γιατί είναι γνωστό σε όλους μας το πόσο ταιριάζει η Έρευνα με την Θρησκεία.

Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση την Ιστορία της Ελλάδας να την γράφουν οι παπάδες.

Θέλω μόνο να σας θυμίσω πως οι παπάδες που λένε να μην παραχαράσσεται η Ιστορία είναι άνθρωποι που πιστεύουν -μεταξύ άλλων- πως ο αρχάγγελος Γαβριήλ πήγε στην 14χρονη Μαρία και της είπε πως θα έρθει ένα περιστέρι που θα το στείλει ο Θεός, για να την γκαστρώσει και να γεννήσει τον Χριστό.

Και όχι μόνο τα είπε αυτά ο αρχάγγελος στην Μαρία αλλά έτσι έγιναν κιόλας.

Εντάξει, δεν είναι και πολύ επιστημονικά όλα αυτά, ενώ δεν έχουμε και ιστορικές πηγές να τα επιβεβαιώνουν.

Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά;

Αφού εμείς είμαστε Έλληνες, έχουμε τον ανώτερο πολιτισμό του κόσμου -όπως πιστεύει το 89% των Ελλήνων-, ενώ το 92% των Ελλήνων πιστεύουν πως υπάρχει Θεός.

Όπως είναι οι Έλληνες, είναι και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την Ιστορία.

Δηλαδή, ότι μόνο οι Έλληνες έχουν Ιστορία.

Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η μόνη παρθένα που γέννησε ήταν η Παναγία.

(Μου αρέσει που κάποιοι απορούν ακόμα γιατί η Ελλάδα εξαφανίζεται. Ματιασμένη θα είναι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.