Αν οι Έλληνες είναι έξυπνοι, θα ψηφίσουν για δημάρχους τους υποψήφιους του ΚΚΕ

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο καλύτερος δήμαρχος στην Ελλάδα είναι ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα. Επίσης, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες στις δημοτικές εκλογές είναι να ψηφίσουν τους υποψήφιους του ΚΚΕ. Θα το εξηγήσω.

Η σαπίλα που υπάρχει στη χώρα δεν χρειάζεται ανάλυση.

Ούτε το ότι η χώρα χάθηκε.

Η χώρα χάθηκε, οι δήμοι έχουν ελπίδα.

Αλλά χρειάζονται ανθρώπους σαν τον Πελετίδη.

Δηλαδή, ανθρώπους που έχουν πολύ έντονο το αίσθημα του “για ένα κούτελο ζούμε”, έχουν αρχές, ενώ ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και όχι για τον προσωπικό τους πλουτισμό.

Κακά τα ψέματα, όπως είναι τα ελληνικά κόμματα σήμερα, τέτοιους ανθρώπους μόνο στο ΚΚΕ μπορείς να βρεις.

Άνθρωποι που δεν θα διστάσουν και δεν θα φοβηθούν να συγκρουστούν με τις τοπικές μαφίες, ενώ, αν τα πράγματα πάρουν άθλια τροπή -και οι πολίτες δεν τους στηρίξουν-, θα έχουν την παραίτηση έτοιμη.

Δεν λέω ότι όλοι οι υποψήφιοι που προτείνει το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά πολλοί τα έχουν.

Οπότε, θα ήταν σοφό να επιλέξουν οι πολίτες τους υποψήφιους του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από προσωπικές ιδέες και κομματικές θέσεις.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ που θα εκλεγούν δήμαρχοι, θα ελέγχονται και από την προσωπική τους συνείδηση -έχουν συνείδηση- και από τους συνεργάτες τους και από το ΚΚΕ.

Δηλαδή, δεν θα είναι ανεξέλεγκτοι.

Επίσης, αν οι υποψήφιοι που προτείνει το ΚΚΕ εκλεγούν δήμαρχοι, θα είναι δήμαρχοι όλων των δημοτών και όχι δήμαρχοι του ΚΚΕ· δήμαρχος των Πατρινών είναι ο Πελετίδης, όπως έχει δηλώσει και αποδεικνύει.

Βέβαια, καλό θα ήταν οι πολίτες να επιλέξουν υποψήφιους δημάρχους του ΚΚΕ που έχουν κάπως ώριμη ηλικία -όπως ο Πελετίδης-, ώστε να είναι βέβαιοι πως το ΚΚΕ δεν ήταν μόνο ένα βήμα για την προσωπική τους εξέλιξη.

Διαφορετικά, μπορεί να τους προκύψουν τίποτα Τσίπρες.

(Η πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει το ΚΚΕ είναι να “χτυπήσει” όλους τους μεγάλους δήμους με προσωπικότητες αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες. Παίρνοντας τους δήμους, μπορεί να κάνει έργο και να αποδείξει πως δεν χρειάζεται να περιμένουμε 500 χρόνια για να ωριμάσουν οι συνθήκες, ενώ μια σειρά στελεχών του ΚΚΕ θα αποκτούν εμπειρία σε διοικητικές θέσεις των δήμων.)

(Ξέρω πως αυτά που γράφω δεν επηρεάζουν κανέναν, ξέρω πως οι Έλληνες ψηφίζουν -και στις δημοτικές εκλογές- με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.