Οι εκκλησίες ζητούν υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς πως το μωρό τους δεν είναι ομοφυλόφιλο για να το βαφτίσουν

Μετά το σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε μια φωτογραφία που παρουσιάζει τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι να ζητάει από όσους θέλουν να γίνουν νονοί να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχουν δηλώσει ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλοι, νέο σάλο προκαλεί η είδηση πως κάποιες εκκλησίες ζητούν από τους γονείς να υπογράψουν πως το παιδί τους -που πρόκειται να βαφτιστεί- δεν είναι ομοφυλόφιλο.

Οι γονείς δυσκολεύονται να μάθουν τον σεξoυαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους, αφού τα μωρά δεν μιλάνε και πάρα πολύ για τα ερωτικά τους, επειδή είναι μυστικοπαθή.

Μπορούν, βέβαια, οι γονείς να δείξουν τίποτα τσοvτοπεριοδικά στα μωρά τους και να δουν πώς θα αντιδράσουν, αλλά το πιο πιθανό είναι τα μωρά να αρχίσουν να ζωγραφίζουν με τις κηρομπογιές τις φωτογραφίες με τα γυμvά και να σου καταστρέψουν τα περιοδικά.

Γενικά, όσο έξυπνος και να είσαι, είναι δύσκολο να καταλάβεις αν ένα μωρό οκτώ μηνών θα γίνει ντιγκιντάγκας ή τζιβιτζιλού, ενώ σε αυτή τη φάση της ζωής σου είσαι τόσο χαρούμενος που έχεις ένα μωρό που δεν θα σε πείραζε ακόμα και να γίνει οπαδός του Ολυμπιακού.

Μια λύση είναι να περιμένουν οι γονείς να ενηλικιωθεί το παιδί τους και στα 18 να αποφασίσει αν είναι ομοφυλόφιλο ή όχι, ώστε να το βαφτίσουν, αλλά, αν φτάσεις στα 18 αβάφτιστος, μάλλον είναι δύσκολο να αποφασίσεις να βαφτιστείς μόνος σου γιατί είναι γελοίο να ξεβρακωθείς μπροστά σε τόσους νοματαίους και να σε πασαλείβουν με λάδια, ενώ θα γεμίσει και η κολυμπήθρα με πoυτσότριχες και μoυνότριχες.

Πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο με τον σεξoυαλικό προσανατολισμό των νονών και των μωρών αλλά και με αυτόν των γονιών, αφού οι νέοι άνθρωποι πια πειραματίζονται και αναζητούν τη σεξoυαλική τους ταυτότητα, με αποτέλεσμα ο μόνος μέσα στην εκκλησιά για τον οποίο ξέρουν όλοι τον σεξoυαλικό του προσανατολισμό να είναι ο παπάς που είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Κάποιες εκκλησίες ζητούν από τον νονό και τους γονείς να κάνουν και μια υπεύθυνη δήλωση πως δεν είναι vegan γιατί αυτό θα σημαίνει πως δεν τρώνε μαγειρίτσα, αρνί και αυγά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ξεκοίλιασμα του Πάσχα, οπότε δεν μπορούν να βαφτίσουν το παιδί τους που κι αυτό θα το μεγαλώνουν με ψητά λαχανικά και σαλάτες με κινόα.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για το θέμα, η Εκκλησία της Ελλάδος εξεδωσε ανακοίνωση πως οι εκκλησίες δεν ζητούν να μάθουν τον σεξoυαλικό προσανατολισμό όσων συμμετέχουν στο μυστήριο για λόγους ομοφοβίας, αλλά, αντιθέτως, γιατί θέλουν να ξέρουν ποιοι είναι οι ομοφυλόφιλοι, ώστε να τους ζητήσουν να γίνουν παπάδες και να κηρύξουν την Αγάπη.

(Σε ευλογημένο τόπο ζούμε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.