Greek Troika and Facebook Down

Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο γεια σου.
Διάβασα σε ένα ελληνικό δημοσιογραφικό site, το μεταφρασμένο άρθρο ενός Γερμανού δημοσιογράφου, που λέει -μέσες άκρες- ότι η γερμανική οικονομία πάει τόσο χάλια και η ελληνική τόσο καλά που, σε κάποια φάση, αν συνεχιστεί αυτό, υπάρχει πιθανότητα να στείλουμε Τρόικα από την Ελλάδα στη Γερμανία να τους πούμε τι να κάνουν για να στρώσουν.

Στην αρχή λέω ή ο κύριος έγραφε για ώρες κάτω από τον ήλιο χωρίς καπέλο ή ο μεταφραστής δεν έπιασε το λεπτό γερμανικό χιούμορ, αλλά μετά από λίγο ήρθε! Η κλιματική αλλαγή!

Τώρα, με την κλιματική αλλαγή, η καλοκαιρία αυξάνεται όλο και περισσότερους μήνες το χρόνο.

Άρα, ΚΑΙ οι Γερμανοί, στα παπάρια τους οι δουλειές και η ανάπτυξη και κοιτάνε να αράξουν στον ήλιο, να χτυπήσουν καμιά μπιρίτσα και κανένα βουρστ και να λένε ανέκδοτα με Αυστριακούς και Ολλανδούς.

Αυτή είναι η αιτία που συρρικνώνεται η γερμανική οικονομία και όλες οι οικονομίες: Ο καλός μας ο καιρός.

Σταματήστε να μιλάτε για διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομική πειθαρχία και σαχλαμάρες.

Όταν τα παλιά τα χρόνια ήταν βαρύς ο χειμώνας και έπρεπε να κλειστείς μέσα, να έχεις φαγητό για μήνες και υπήρχαν ένα σωρό προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, έπρεπε όλοι να σηκώσουν τα μανίκια και να οργανωθούν και να δουλεύουν μέρα-νύχτα και με βάρδιες, για να μην τους φάει η μαρμάνγκα.

Τώρα γιατί;

Όπως λες κι εσύ, βασικό εισόδημα εδώ και τώρα, βόλτες, ξάπλα και αγάπη μόνο!

Σε άλλα νέα, έπεσε το Facebook. Μην έχουν τι να κάνουν οι χρήστες, αναγκάστηκαν να βγούν έξω από το σπίτι και δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τη γειτονιά τους.

Είχαν αλλάξει τα ονόματα των δρόμων, τα πάρκα, τα σπίτια και έπρεπε και να ξαναγνωριστούν με τους γείτονες.

Κάποιοι άλλοι έπαθαν ψυχολογικά και τάραξαν τις γραμμές υποστήριξης και τα εφημερεύοντα φαρμακεία για να την παλέψουν. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως στο μέλλον θα υπάρχει ειδική συμμετοχή στα σκευάσματα για τέτοιες περιπτώσεις που θα την πληρώνει το Facebook από τα κέρδη του.

Οι κουτσομπόλες και οι κουτσομπόληδες, αναγκάστηκαν να πάρουν τηλέφωνο φίλους και γνωστούς για να μάθουν πού είναι, αν έπαθαν κάτι, τι έφαγαν σήμερα και άλλα τέτοια σημαντικά. Τρόμαξαν μερικοί, καθώς χτυπούσαν τα τηλέφωνα, γιατί αυτό είχε να συμβεί απο τον προηγούμενο αιώνα.

Πολλή δουλειά είχαν επίσης και οι φυσιοθεραπευτές και οι ορθοπεδικοί. Πολλοί χρήστες είχαν χρόνια να σηκώσουν το κεφάλι τους από την οθόνη, με αποτέλεσμα να ακουστεί ένα ΚΡΑΚ και να νιώσουν ξαφνικό και έντονο άλγος (σβερκοσφάχτης).

Τα ασθενοφόρα τους μετέφεραν στα επείγοντα για μασάζ και σε μερικές πολύ σοβαρές περιπτώσεις χρειάστηκε επέμβαση.

Κάποιοι οργανώθηκαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μάρκ Ζούκεμπεργκ για στέρηση των ατομικών δικαιωμάτων τους να δίνουν τη ζωή τους στη φόρα.

Τα νομικά γραφεία που βαρούσαν μύγες -πρήζοντας τα συκώτια του κόσμου για τα απλήρωτα δάνεια- βρήκαν καινούργιο βιολί και καλούν τα τηλεφωνικά κέντρα στο FB και ρωτάνε πότε θα σηκωθεί το σύστημα.

Η εταιρία από την άλλη μεριά, σε μια σύντομη απάντησή της, είπε στους χρήστες να κρατήσουν σημειώσεις τι ακριβώς ήθελαν να ποστάρουν και πότε και μόλις επανέλθει το σύστημα θα μπουκάρουν να τα ανεβάσουν μαζεμένα.

Ωστόσο, ο διαχειριστής του συστήματος του Facebook, συνέστησε στο Μαρκ να μην υπόσχεται μ@λακίες γιατί από την πρεμούρα που θα έχουν όλοι να συνδεθούν και να ποστάρουν τις παπαριές τους, θα το ξαναρίξουν το δίκτυο.

Τέλος, ένας μέγας φιλόσοφος της τεχνολογίας αναρωτήθηκε πώς θα μπορούμε στο μέλλον να μαθαίνουμε από το Facebook ότι έπεσε το Facebook και ξεκίνησε ομάδες συζήτησης στο διαδίκτυο για το πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Σε φιλώ offline,
Παντελής

(Αγαπητέ Παντελή, στα ελληνικά νησιά συναντάω κάθε καλοκαίρι περισσότερους Γερμανούς από Έλληνες. Χαζοί είναι οι Γερμανοί να κάθονται όλο τον χρόνο στην Γερμανία; Να έρθουν όλοι οι Γερμανοί στην Ελλάδα να κάνουν διακοπές και να δουλεύουν και λίγο, για να καθόμαστε εμείς. Να εκτιναχτεί και το ελατήριο της οικονομίας. Της ελληνικής οικονομίας, γιατί η Γερμανία έχει τελειώσει και θα σβηστεί από το χάρτη. Εγώ δεν κατάλαβα πότε έπεσε το Facebook, μάλλον γιατί ήμουν όλη μέρα έξω. Να πέσει για πάντα το Facebook γιατί έχει γεμίσει ο τόπος καταθλιπτικούς που συνεχίζουν να είναι όλη μέρα στο Facebook και να γίνονται ακόμα πιο καταθλιπτικοί. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που ψάχνουν να κάνουν φίλους από το Facebook. Το Facebook είναι καλό μόνο για να προωθείς την δουλειά σου. Για τίποτε άλλο. Ένας άνθρωπος κάηκε το περασμένο καλοκαίρι, γιατί, αντί να φύγει από το σπίτι του να σωθεί, ανέβαζε στο Facebook βίντεο με τη φωτιά που πλησιάζει. Βέβαια, γι’ αυτό δεν φταίει το Facebook αλλά κάτι άλλο που δεν θέλω να το γράψω τώρα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.