Ο αόρατος υπουργός, οι τουρίστες που μας παίρνουν τις θέσεις στο ΚΤΕΛ και οι πικραμένοι χιονόφιλοι

Πιτσιρίκο, εισαγγελική έρευνα άνοιξε στην Ιταλία κατά του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Matteo Salvini, διότι ταξίδεψε 20 φορές αεροπορικώς και με τα έξοδα πληρωμένα για εκδηλώσεις που είχαν να κάνουν με την προεκλογική του εκστρατεία, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της La Repubblica.

O Salvini αρνείται ότι έκανε κατάχρηση δημόσιου χρήματος και οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, και καλεί όποιον έχει αντίθετη άποψη να το πουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Γιατί είναι και μάγκας και πολλά βαρύς -και αυτό κάνει φαίνεται γκελ στον κόσμο-, αφού το κόμμα του, η Λέγκα του Βορρά, συγκεντρώνει σταθερά πάνω από 30% στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να έχει τους περισσότερους βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τελευταία, όμως, ο Salvini αντιμετωπίζει προβλήματα στην προεκλογική του εκστρατεία, καθώς οι συγκεντρώσεις του διακόπτονται συχνά από διαδηλωτές, ενώ ορισμένα ΜΜΕ του έχουν κολλήσει την ταμπέλα “ο αόρατος υπουργός”.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τη La Repubblica, το 2019 βρέθηκε μόλις 17 μέρες στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Salvini που πλασάρεται ως αψύς και πραγματιστής πολιτικός, είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης στην Ιταλία, αλλά η εμμονή του στην αντιμεταναστευτική ρητορική διχάζει την κοινή γνώμη και εξοργίζει τους επικριτές του.

Πρόσφατα, κατηγορήθηκε επειδή επιστράτευσε πυροσβέστες για να απομακρύνουν έναν γερανό, πάνω στον οποίο είχε αναρτηθεί ένα πανό που έγραφε “δεν είσαι ευπρόσδεκτος”.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, βέβαια, εμφανίστηκαν σε πολλά μέρη της Ιταλίας παρόμοιοι γερανοί.

Τον Μάρτιο του 2019, το ιταλικό κοινοβούλιο είχε ψηφίσει κατά της πραγματοποίησης εισαγγελικής έρευνας για κατάχρηση εξουσίας του Salvini, που κατηγορήθηκε και για απαγωγή, όταν ανάγκασε ένα πλοίο με 150 μετανάστες να παραμείνει ανοιχτά της Σικελίας, μην δίνοντας άδεια για τον ελλιμενισμό του.

Ο Matteo Salvini μια χαρά περνάει, πάντως, σε αντίθεση με την Chelsea Manning, καθώς δικαστήριο της Βιρτζίνια αποφάσισε την προφυλάκισή της για δεύτερη φορά, επειδή αρνείται να καταθέσει για την υπόθεση των Wikileaks, όπως αναφέρει ο Guardian.

Mάλιστα, αυτή τη φορά μπορεί να μείνει στη φυλακή για 18 μήνες, αντί για 62 μέρες (οι 28 εκ των οποίων στην απομόνωση), ενώ, αν μετά από ένα μήνα εμμένει ακόμα στην απόφασή της να μην καταθέσει, θα πληρώνει και πρόστιμο 500 δολ. για κάθε μέρα που περνάει.

Αν οι μήνες γίνουν δύο, το ημερήσιο πρόστιμο θα ανέλθει σε 1.000 δολάρια.

Η Manning δήλωσε, πάντως, στο δικαστήριο ότι προτιμάει να πεθάνει από την πείνα, παρά να κάνει ό,τι το κράτος προστάζει και να δώσει κατάθεση.

“Ποτέ δεν θα συμφωνήσω να καταθέσω, η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν μπορεί να με εξαναγκάσει” είχε αναφέρει η ίδια κατά την αποφυλάκισή της πριν από μερικές μέρες.

Το συγκεκριμένο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε η Manning, σχετίζεται και με την ποινική δίωξη κατά του Assange.

Manning και Assange κατηγορούνται για συνωμοσία και παραβίαση στρατιωτικών υπολογιστών, προκειμένου να δώσουν στη δημοσιότητα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ το 2010.

Η δικηγόρος της Manning είπε ότι “το 2010 η Chelsea πήρε μία απόφαση αρχής να δείξει στον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο του ασύμμετρου πολέμου σήμερα”.

Και πρόσθεσε ότι “οι ΗΠΑ είχαν μεγαλύτερη ανησυχία για τη δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων, αντί για το περιεχόμενό τους”.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας παίρνουν και τις θέσεις οι τουρίστες στο ΚΤΕΛ.

Δεν διαβάζουν και τις προγνώσεις των Ελλήνων wanna be μετεωρολόγων, μετεωροσκόπων, χιονόφιλων και λοιπών πικραμένων -ενόψει του ατελείωτου καλοκαιριού- που έλεγαν για βροχή την Παρασκευή.

Για να καθίσουν Αθήνα και να πάνε καμιά Ακρόπολη ή Πλάκα, δηλαδή.

Πού τέτοια τύχη, όλοι Σούνιο, αφού δεν έριξε και καμία βροχή στην αγαπημένη μου ακτή.

Το καλοκαίρι έχει ήδη έρθει, τουλάχιστον στη νότια Αττική.

Παρέα με τα μελανούρια, τους κακαρέλους και τους σαργούς, αλλά και τα κοχύλια τα αστραφτερά και τα κάθε λογής πλαστικά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, είναι πολύ αστείο οι πολιτικοί να πρέπει να φαίνονται και νομοταγείς. Ειδικά στην Ιταλία, που είναι η χώρα της Μαφίας. Εύγε στην Chelsea Manning, που μένει πιστή στις αρχές της, με μεγάλο προσωπικό κόστος. Στην Αθήνα έβρεξε σήμερα. Έβρεξε, άστραψε και βρόντηξε. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.