Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια

Φίλε μου αγαπημένε Πιτσιρίκο, αυτές τις μέρες διάβασα μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία, η ελληνική κοινωνία, λέει, τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει με τα μπούνια στο τρίπτυχο, «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Διαπιστώνεται ενίσχυση των εθνικιστικών τάσεων και προσκόλληση στους παραδοσιακούς θεσμούς, όπως αυτούς της οικογένειας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

Το 85% των ερωτηθέντων, δε, δήλωσε ότι πιστεύει στον Θεό και το 60% ότι βρίσκεται κοντά στη θρησκεία, πηγαίνοντας τακτικά στην εκκλησία.

Μου φαίνονται λογικά όλα αυτά, Πιτς μου.

Δηλαδή, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι σημερινοί Έλληνες;

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τους και οι ίδιοι, το μόνο που τους απομένει, είναι να στραφούν στα Θεία, μπας και τους σώσει ο Χριστός κι η Παναγία τους γ@μώ.

Να μετατραπούν σε μέγιστους πατριώτες, μιας και όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός καθάρματος.

Και φυσικά, στον στρατοκαυλωτισμό, αφού έχουμε δει πόσο μάγκας είναι ο Έλληνας στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε δύσκολες περιόδους, σπρώχνοντας την γριά που προσπαθεί να πιάσει το τελευταίο πακέτο μακαρόνια.

Και μέσα σε όλα αυτά, οι εκλογές, αλλά και πολλά ακόμα τρισχαριτωμένα.

Οι πάω από δω κι οι πάω από κει και κατά πού συμφέρει τον κώλo μου, κατηγόριες, κόντρα κατηγόριες, ποιος θα πρωτοβγάλει το μάτι του αλλουνού, οι εκατομμύρια δημοτικοί σύμβουλοι, -που κατά πάσα πιθανότητα κάνουμε εισαγωγή κι απ’ όξω γιατί αποκλείεται να φτάνει η εγχώρια αγορά για να παράξει τόσους-, οι Μαρινάκηδες, ο Αλέξης Βελουχιώτης, ο Κούλης ο ψυκτικός από το Περιστέρι, το πλυντήριο του Κανάκη και της παρέας του, η Γιουροβίζιον και άλλα δυο κείμενα συνέχεια, σε όλα αυτά.

Παρέα εκεί στην νότια Κρήτη θες αδερφέ μου;

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

(Φίλε Δημήτρη, η Ελλάδα είναι το βασίλειο του μικροαστισμού και της υποκρισίας. Μην τσιμπάς από Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Οι περισσότεροι Έλληνες νοιάζονται μόνο για τα φράγκα. Αλλά η “Πατρίδα” φέρνει φράγκα. Πουλάει ο ντεμέκ πατριωτισμός. Δημήτρη, έλα να πάμε στη νότια Κρήτη. Και ακόμα καλύτερα, από την νότια Κρήτη, θα πληρώσουμε έναν ψαρά να μας πάει με το καΐκι του στο αρχηγείο των Συμμάχων στη Μέση Ανατολή, ενώ θα πετούν από πάνω μας τα γερμανικά βομβαρδιστικά. Η Μεσόγειος φλέγεται! Να είσαι καλά, Δημήτρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.