Αγαπητέ κύριε Mαλάκα…

Είσαι πολύ τυχερός αλλά και ριψοκίνδυνος, φίλε μου Πιτσιρίκο. Μαζί με το Νινί παρακολουθήσατε τον μελλοντικό πρωθυπουργό του Προτεκτοράτου να μιλά στο Θησείο και να ζητά την αυτοδυναμία, προκειμένου «να υλοποιήσει το πρόγραμμά του».

Δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία, ο περιούσιος λαός εκλέγει το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, ως τον επόμενο σωτήρα που θα θέσει σε κίνηση τον κινητήρα της ανάπτυξης.

Κι όπως είπα στο τελευταίο podcast που σου έστειλα, όποτε η ΝΔούλα αναφέρεται είτε σε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους είτε στην ανάπτυξη της οικονομίας, μια λέξη μονάχα βγαίνει από το στόμα των στελεχών της: Ελληνικό!

Από την εποχή του Παμπούκη, υπουργού του ζαβού παιδιού του Παπανδρέου, μας έχουν πρήξει τα φρύδια με την επένδυση στο Ελληνικό.

Το μάννα εξ ουρανού για τον περιούσιο λαό των ηλιθίων έχει γίνει η επένδυση στο Ελληνικό.

Μόνο ο Λάτσης έχει καταλάβει την σημασία της επένδυσης, για αυτό και θα αρχίσει να πληρώνει όταν -και αν- αρχίσει να κερδίζει χρήματα από αυτήν.

Έλληνας κι ο Λάτσης αλλά όχι ηλίθιος κρετίνος.

Εκτός από το Ελληνικό, ο Κούλης θα καθαρίσει άμεσα τα Εξάρχεια και θα συλλάβει τα μέλη των μπογιατζήδων του Ρουβίκωνα. Φοβερές παρεμβάσεις!

Μα για όλα αυτά, θα ήθελαν οι Γερμανοί τον Κούλη στην κυβέρνηση;

Όχι βέβαια! Η κυβέρνηση της ΝΔουλας έρχεται για να ανακεφαλαιοποιήσει ξανά τις τράπεζες και να τις ξαναπουλήσει στους ξένους, να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ, το ΕΣΥ και το σύστημα ασφάλισης.

Έρχεται δηλαδή για ολοκληρώσει το ξεπούλημα της χώρας. Μιας χώρας που είναι κούκλα αλλά κατοικείται και διοικείται δυστυχώς από την πανούκλα.

Η νέα, πιθανότατα αυτοδύναμη, κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το μέτρο της ανυπαρξίας και της ανημπόριας μας.

Είναι εκείνο που μας αξίζει να έχουμε και υπενθύμιση για το πόσο λίγοι ως πολίτες είμαστε και ποσο κοντά στο τίποτα βρισκόμαστε.

Και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα βρίζουν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές και θα με κατηγορούν γιατί ταχα μου αθωώνω τον Τσιπρα χώνοντας τα στον Μητσοτακη.

Συνεχίζουν να προσποιούνται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και νωρίτερα ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς.

Στην επόμενη χρεοκοπία που έρχεται με τα χίλια, θα φταίνε πάλι οι ξένοι και ο θεός που μας μισεί.

Για αυτό με πιάνουν τα γέλια, όταν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο του τελευταίου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, Adults in the room: «Ανίκητοι ηττημένοι»!

Κανονικό τρολάρισμα νομίζω.

Αδούλωτοι ραγιάδες, θα μπορούσε να ήταν ο εναλλακτικός τίτλος.

Νεκροζώντανοι στο διαρκές μνημόνιο.

Λίγους μήνες μετά τις κυριακάτικες εκλογές, καινούργιοι -ή μήπως οι ίδιοι;- κοψοχέρηδες και απογοητευμένοι ψηφοφόροι.

No mercy, καμία συμπάθεια για δαύτους, Πιτσιρίκο μου.

Ας πρόσεχαν! Οι Έλληνες πάνε απο καταστροφή σε καταστροφή, σιγομουρμουρίζοντας το τραγελαφικό «και το 5% από όσα λέει να κάνει, πάλι καλά θα είναι».

Όμως ποτέ -διακόσια χρόνια τώρα- δεν είναι καλά, αγαπητέ κύριε Mαλάκα!

Φιλιά από το όμορφο Αιγαίο. Την αγάπη μου.

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, είναι ακριβώς όπως τα γράφεις. Σκέψου σε ποια άλλη χώρα θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο μπαμπάς του. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Ηλία, εγώ το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό ότι οι Έλληνες ούτε μπορούν, ούτε θέλουν. Μόλις το συνειδητοποίησα αυτό -πρέπει να είναι εντελώς γκάου κάποιος για να μην το έχει αντιληφθεί δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας- ηρέμησα. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου. Καλές βουτιές!)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.