Ο πιτσιρίκος κάνει θεωρίες συνωμοσίας

Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ -που ανέδειξαν πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ- ήταν μεγάλο θέμα η ανάμειξη της Ρωσίας και η επιρροή της στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Μετά από έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, ανακοίνωσε πως δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει συνεργασία του Ντόναλντ Τραμπ ή στελεχών του επιτελείου του με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οπωσδήποτε, είναι πάρα πολύ αστείο να έχει γίνει θέμα η ανάμειξη μιας άλλης χώρας στο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, όταν οι ΗΠΑ έχουν επέμβει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους -συχνά και με στρατιωτικές επιχειρήσεις, βομβαρδισμούς ή υποστήριξη δικτατορικών καθεστώτων- στα εσωτερικά θέματα δεκάδων χωρών.

Βέβαια, ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν σκέφτονται και πάρα πολύ, οπότε, αντί να ξεσπάσουν σε γέλια για την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, κάθονται και το συζητάνε σοβαρά.

Η Ρωσία φέρεται να έχει ανάμειξη και σε εκλογές άλλων χωρών, όπως στην Γαλλία, την Γερμανία και την Βρετανία.

Βέβαια, δεν υπάρχουν αποδείξεις για όλα αυτά -σε αντίθεση με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στα πολιτικά πράγματα άλλων χωρών για τις οποίες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία- αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας φιλοξενούνται και σε σελίδες σοβαρών εντύπων.

Σκέφτομαι ποιο είναι το νόημα να υποστηρίζουν κάποιοι -στην περίπτωση των ΗΠΑ αυτοί οι κάποιοι είναι το Δημοκρατικό Κόμμα- πως η Ρωσία επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα σε άλλες χώρες.

Είναι προφανές πως όλες οι χώρες προτιμούν κάποιους πολιτικούς σπό κάποιους άλλους σε χώρες με τις οποίες έχουν τεταμένες σχέσεις -γιατί θεωρούν πως με αυτούς τους πολιτικούς θα έχουν καλύτερες σχέσεις- αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν να εκλέξουν αυτούς τους πολιτικούς.

Μια και οι θεωρίες συνωμοσίας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές άλλων χωρών πέφτουν βροχή, θα κάνω κι εγώ την δική μου θεωρία συνωμοσίας.

Υποστηρίζοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία, την Βρετανία και άλλες χώρες καθορίζεται από τη Ρωσία, έχουμε απαξίωση των εκλογών σε διάφορες χώρες.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει σε μια εποχή που βλέπουμε πως οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα έχουν απαξιωθεί, ενώ οι πολίτες απέχουν σε μεγάλα ποσοστά από τις εκλογές, αφού διαπιστώνουν πως η ψήφος τους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Οπότε, το μήνυμα που περνάει είναι το εξής:

Οι εκλογές έχουν ήδη απαξιωθεί, χώρια που τις επηρεάζει η Ρωσία, οπότε να καταργηθούν για να γλιτώσουμε τα έξοδα και την ταλαιπωρία.

Αν καταργηθούν οι εκλογές, δεν μπορεί να τις χακάρει κανείς, οπότε δεν θα κινδυνεύει η Δημοκρατία.

(Αυτή είναι η δική μου θεωρία συνωμοσίας. Και την έγραψα από ένα νησί του Αιγαίου. Χαλαρά. Φαντάζεστε να χακάρουν οι Ρώσοι τις εκλογές μας και να βγάλουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Να τον βγάλουμε πρωθυπουργό μόνοι μας, ώστε να μην μπορούν να μας χακάρουν. Να χακάρουμε μόνοι μας τις εκλογές μας. Σατανικό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.