Δεν ξέρω αν δουλεύει ο λαός την κυβέρνηση ή η κυβέρνηση τον λαό

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Θα ήθελα να τονίσω πως, παρά την επερχόμενη δεύτερη χρεοκοπία, οι Έλληνες σφυράνε κλέφτικα, ενώ τα μαλακόμετρα είναι σαν τους μετρητές ραδιενέργειας επί Τσερνόμπιλ, δεν μετράνε παραπάνω τα ρημάδια, τερματίσανε.

Πραγματικά, έχω χάσει την αίσθηση της γεύσης μου, απλά διαβάζοντας τα ελληνικά νέα.

Και βάσει αυτού που έρχεται -και θα κάνει μεγάλο πάταγο-, θα πέσει πολύ γέλιο με τις εκφράσεις στα πρόσωπα των Ελλήνων.

Ας πάμε όμως σε ένα από τα μεγάλα ονόματα που έστειλαν στη Βουλή οι Έλληνες.

Μιλάμε για έναν γίγαντα γνώσης, που δεν χορταίνεις να τον βλέπεις:

Δεν φτάνει που τα ΜΑΤ ξεσαλώνουν μέρα με τη μέρα και ρίχνουν δακρυγόνα και ξύλο σε κλειστούς χώρους -ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα, ούτε για ύπνο δεν θα πηγαίνουν τώρα τα τετράποδα από την αδρεναλίνη-, πρέπει να τρως και ψυχολογικό πόλεμο από πάνω από τον Μπογδάνο.

Ο οποίος ούρλιαζε επειδή ο γεροξούρας ο Αρκάς έφαγε ποινή από το Facebook -το οποίο είναι ιδιωτική εταιρεία και σε όποιον θέλει ρίχνει-, αλλά μαζί με ένα άλλο δίποδο -δημοσιογράφο στο επάγγελμα που δουλεύει στο ΣΚΑΙ και ήθελε ο άνθρωπος να σηκώνει κατοσταχίλιαρα από το ΑΤΜ αλλά δεν μπορούσε επί ΣΥΡΙΖΑ- στέλνουν, που λέτε, μηνύσεις σε μέσα που φιλοξένησαν βίντεο με τις δικιές τους δηλώσεις on camera, επειδή τους χαλάνε το image.

Ο δε Αρκάς, πιο Έλληνας πεθαίνει.

Προφανώς, επειδή δεν μπορείς ούτε να επικρίνεις στην Ελλάδα, ειδικά τους «άριστους» και πετυχημένους ανθρώπους, που αλλάζουν νόμους για να διορίζονται χωρίς πτυχία και προσόντα, αυτά που εξαναγκάζουν τους υπόλοιπους να κατέχουν, μήπως καταφέρουν να δουλέψουν έστω ως σερβιτόροι· αν και μεταξύ μας τα πτυχία και τα προσόντα είναι εντελώς άχρηστα, όπως άχρηστα είναι τα επαγγέλματα, αλλά οι άνθρωποι θα κάνουν 50 χρόνια να πάρουν πρέφα ότι χωρίς αυτά δεν θα μπορεί η ελίτ να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και άλλα 50 πως δεν είμαστε εμείς το στάρι.

Εν πάση περιπτώσει, μην κοιτάτε όλους αυτούς πάλι, να ΄ναι καλά ο μέγας ελληνικός λαός που γουστάρει τρελά λουμπεναριό.

Οι νουδούλοι, όπως είπα, αλλάζουν και όποιον νόμο τους εμποδίζει να διορίζουν κουμπάρους και η ζωή στο προτεκτοράτο τραβάει την κατηφόρα, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Φυσικά, το δούλεμα πάει σύννεφο εκατέρωθεν, έχω φτάσει στο σημείο δηλαδή να μην ξέρω αν δουλεύει ο λαός την κυβέρνηση ή η κυβέρνηση τον λαό.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι μετανάστες -που τους λέμε ροές και ένας, ένας όμως, δεν ρίχνει μια χριστοπαναγία σε όποιον το ξεστομίζει- μπαίνανε στη χώρα λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης, τώρα ο Δένδιας λέει πως η Τουρκία παίζει με τα νεύρα μας, δηλαδή φάτε πάλι στη μάπα την ίδια κρέπα, μπανάνα-σοκολάτα όπως σας αρέσει.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά Ευρώπη είναι μέχρι τη Βουλγαρία, από ‘κει και κάτω we ‘re very sorry for the inconvenience, please try again.

Άλλωστε, η χώρα δεν άλλαξε, ούτε πρόκειται να αλλάξει.

Το μόνο που άλλαξε είναι η κυβέρνηση.

Οπότε, τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να καταρρέουν, οι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται και να τρώνε στη μάπα τους νεοέλληνες, το μέσο IQ της χώρας να πέφτει και το χρέος να ανεβαίνει, ενώ η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, μέχρι μια μέρα να μην μπορεί να πηγαίνει, κατόπιν συνεννόησης φυσικά με τους εταίρους.

Η οποία μέρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά· μην ανησυχείτε, προλαβαίνουμε να τη ζήσουμε.

Είναι η μέρα που τα εγκεφαλικά θα πέφτουν στρέιτ θρου.

Με εκτίμηση

Άρης

Υ,Γ. H νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Adults in the Room», πραγματεύεται τις μέρες που προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος του 2015 -φαντάζομαι και μέχρι το δημοψήφισμα και την υπογραφή της συμφωνίας «διάσωσης»- και κυρίως περιστρέφεται γύρω από τον Βαρουφάκη, τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, καθώς είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του. Σίγουρα, κάθε ιστορία εξαρτάται από τον αφηγητή της, παρ’ όλα αυτά δεν μιλάω για την ταινία καθαυτή, αλλά για τις επικείμενες αντιδράσεις που θα προκαλέσει. Θα πέσει πολύ γέλιο με αρκετές από αυτές. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε μέσα στα δωμάτια ανάμεσα στους …μεγάλους και αν έγιναν όπως τα αφηγείται ο Γιάνης, αλλά ξέρω τι έγινε έξω από αυτά, από το 2015 μέχρι σήμερα και φυσικά πριν το 2015. Οι Έλληνες συνεχίζουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, απορούν μάλιστα που τους κοροϊδεύουν όλοι, εξ ου και το γέλιο που θα πέσει. Το μόνο πάντως που δεν θα μας συγχωρήσει κανένας, γιατί αυτό κάναμε αν δεν το καταλάβατε, είναι που αυτοεξευτελιστήκαμε. Και τώρα η ζωή μας έγινε, σα ξένη, φορτική.

(Φίλε Άρη, έχεις σκεφτεί ποτέ πως, όταν χλευάζεις έναν πολιτικό, τον κάνεις πιο δημοφιλή και παίζεις το παιχνίδι του; Θα σου πω ένα παράδειγμα. Κανένας πολιτικός δεν έχει γνωρίσει τέτοιο εξευτελισμό και τόσο χλευασμό όσο ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κι όμως, οι ψήφοι που παίρνει αυξάνονται διαρκώς. Και κάτι ακόμα. Κάποιοι από αυτούς που χλεύαζαν καθημερινά τον Άδωνη έμειναν χωρίς δουλειά και αναγκάστηκαν να εξευτελιστούν. Σκέψου λίγο μήπως αυτός που θεωρείς χαζό, τελικά δεν είναι και τόσο χαζός. Σκέψου μήπως το κάνει επίτηδες. Έξυπνος άνθρωπος είσαι, είμαστε πια στο 2019, νομίζω πως μπορείς να καταλάβεις πως οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους λούμπεν πολίτες και κάνουν τους χαζούς, για να πάρουν τις ψήφους των λούμπεν. Επίσης, σκέψου λίγο γιατί εγώ δεν γράφω ποτέ για αυτούς τους ανθρώπους. Άρη, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Οι πολιτικοί είναι ένας καθρέφτης αυτού του ανθρώπινου δυναμικού. Και μπορεί οι πολιτικοί να μην είναι οι χειρότεροι. Ακούω συζητήσεις Ελλήνων για πολιτικά θέματα, και φεύγω τρέχοντας. Τέρμα ηλίθιοι. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.