Μάτρικς

Γεια σου, Πιτσιρίκο. Ένα από τα προβλήματα που έχω, γενικά, είναι ότι κανείς γνωστός μου δεν μπορεί να καταλάβει τι δουλειά κάνω.

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να εξηγήσω με λεπτομέρεια ακόμα και σε αυτούς που είναι σχετικοί με το αντικείμενό μου.

Όσο μοναχικό ακούγεται αυτό, άλλο τόσο λυπηρό είναι να ξέρεις κάποια πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον και να μην μπορείς να τα πεις γιατί σε λένε τρελό.

Ήδη, έχουμε την τεχνολογία να δημιουργούμε ψεύτικες εικόνες, βίντεο και ήχο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό.

Αυτό πλέον γίνεται με τέτοια ευκολία και τόσο καλά που σε λίγο δεν θα μπορούν ούτε οι ειδικοί να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο.

Για παράδειγμα, δες αυτό το βίντεο.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Αλλά πλέον με την τεχνολογία, απλά μπορείς να πάρεις μια μόνο φωτογραφία και μερικά δείγματα ομιλίας ενός ανθρώπου και σε πραγματικό χρόνο να μιλάει κάποιος άλλος με την φωνή του και να βλέπεις το πρόσωπο ενός άλλου και να ακούς την φωνή του προσώπου αυτού.

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από την δουλειά κυρίως ανεξάρτητων ερευνητών με μικρό budget.

Στην πραγματικότητα, έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια από πιο σκοτεινούς οργανισμούς και υπηρεσίες.

Επίσης, η έρευνα δεν σταματάει σε αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, αλλά ξεπερνούν την φαντασία.

Σε λίγο καιρό, δεν θα πρέπει να πιστεύεις τίποτα από αυτά που βλέπεις και ακούς. Ακόμα και αν είσαι μάρτυρας ενός γεγονότος, καλό είναι να μην είσαι και σίγουρος για το τι είδες.

Στην ζωή μου, σαν κανόνα έχω θέσει ένα όριο: ότι δεν θα δουλέψω ποτέ στην πολεμική βιομηχανία. Στην αγορά την λένε αμυντική βιομηχανία.

Τα λεφτά που παίζουν εκεί για κάποιες ειδικότητες είναι πάρα πολλά. Πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Είναι πολύ βρώμικη δουλειά, Πιτσιρίκο. Δεν ξέρω πώς κοιμούνται τα βράδια οι “συνάδελφοι” αυτοί. Δεν ζούμε πια το ’40 που προσπαθούσαν να σώσουν τον κόσμο από τον ναζισμό.

Πλέον, ζούμε στην εποχή που οι επιστήμονες δεν έχουν καμία δικαιολογία να φτιάχνουν τεχνολογία που βλάπτει άλλους ζωντανούς οργανισμούς.

Η μόνη δικαιολογία είναι το χρήμα.

Δυστυχώς, έρχονται πολύ άσχημες και περίεργες εποχές. Μοιάζουν με επιστημονική φαντασία τώρα, αλλά ήδη συμβαίνουν και έρχονται.

Και τώρα που σου γράφω, στιγματίζομαι. Ξέρουν ήδη τις απόψεις μου, ποιος είμαι και πόσο επικίνδυνος είμαι.

Με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουν ψεύτικες εικόνες, μπορούν να κατηγοριοποιούν και όποιον έχει ψηφιακό στίγμα. Ειδικά, αν αυτό είναι πιο έντονο.

Τέλος πάντων, δεν έχει και νόημα να το αναλύω και πολύ, γιατί θα ακούγομαι σαν αυτούς τους γραφικούς της ελληνικής τηλεόρασης.

Πάντως, ήδη άρχισα να σκέφτομαι πως θα “εξαφανιστώ” από τον κόσμο. Να πάω κάπου που αυτοσυντηρούμαι και θα είμαι μακριά από άλλους ανθρώπους, τουλάχιστον τοξικούς.

Όταν μου δοθεί η ευκαιρία, θα το κάνω. Έχω αηδιάσει αρκετά από αυτόν τον κόσμο και ήδη έφαγα τη μισή μου ζωή. Αν δεν ήταν η οικογένεια, θα είχα πάρει ήδη τα βουνά. Στη φύση, μακριά από τα πάντα.

Μέχρι τότε, θα μελετάω σιωπηλά το κτήνος.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ είμαι αισιόδοξος για την ανθρωπότητα. Με εμάς ή χωρίς εμάς. Το να είναι κάποιος μακριά από τοξικούς ανθρώπους, δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις μέρες μας. Πάντα, αυτό ήταν το ζητούμενο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.