Μετανάστευσε και η Δικαιοσύνη

Η παραίτηση της δεύτερης ανακρίτριας που είχε αναλάβει την κύρια ανάκριση μετά τις κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του για αδικήματα που σχετίζονται με την υπόθεση του “Noor One”, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η πρώτη ανακρίτρια της υπόθεσης είχε μετατεθεί.

Η δεύτερη ανακρίτρια παραιτήθηκε και μεταναστεύει στις ΗΠΑ.

Δεν θα αναφερθώ στην υπόθεση του “Noor One” γιατί ξέρουμε όλοι πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τη ζωή όποιου κάνει το λάθος να αναφερθεί σε αυτή την υπόθεση ή σχετίζεται με αυτή την υπόθεση.

Θα αναφερθώ, όμως, στη μετανάστευση της ανακρίτριας στις ΗΠΑ.

Στους Έλληνες αρέσουν πολύ οι συμβολισμοί.

Άλλωστε, στην Ελλάδα τα πάντα είναι συμβολικά.

Με τη μετανάστευση της ανακρίτριας, μπορούμε να πούμε πως η Δικαιοσύνη μετανάστευσε.

Δεν είναι πολύ ποιητικό;

Μετά την Δημοκρατία και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, μετανάστευσε και η Δικαιοσύνη.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

(Οι διώξεις για την υπόθεση του Noor One έχουν ασκηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού του 2018 αλλά η κύρια ανάκριση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Όποιος διαβάζει το μπλογκ, θα ξέρει πως έγραψα δεκάδες φορές μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010 πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι. Μέχρι που σταμάτησα να το γράφω, γιατί δεν έχει νόημα. Και έπεσε μια περίεργη σιωπή για την Δικαιοσύνη στη χώρα μας από όλους αυτούς που θα περίμενες να έχουν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Η σιωπή είναι χρυσός. Κυριολεκτικά. Ας πούμε για την κλιματική αλλαγή. Να κάνουμε και μια συναυλία για να μη λιώνουν οι πάγοι. Και να μαζέψουμε υπογραφές υπέρ των παγετώνων.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.