Sillyness

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, χαίρε.
Ο λόγος για το γνωστό κλισεδάκι: «ο παρωχημένος θεσμός των μαθητικών παρελάσεων» που παίζει στέρεο στα ΜΜΕ κάθε τέλη Μάρτη και Οκτώβρη.

Θυμάμαι λοιπόν πριν ελάχιστα χρόνια κάτι λεβέντες μαθητές, που παρελαύνοντες μπροστά από κάποιους επισήμους, αντί να τους απευθύνουν τον προβλεπόμενο χαιρετισμό, έστρεφαν σε αντίθετη κατεύθυνση την κεφαλή τους και μερικοί τους μούντζωναν κιόλας δίχως περαιτέρω θεατρινισμούς.

Εκφράζοντας έτσι τη γενικευμένη δυσαρέσκεια και αηδία των πολιτών στο πολιτικό σύστημα που με την ανεπάρκεια και τη διαφθορά του κατέστρεψε ποιος ξέρει πόσες γενιές Ελλήνων, δήλωναν πως οι τότε πολιτικοί ταγοί είχαν περίτρανα αποδειχθεί ανάξιοι συνεχιστές των προγόνων μας που υπερασπίστηκαν με το αίμα τους την πατρίδα ενάντια στους κατακτητές της.

Είχαν με αυτές τους τις ενέργειες ενοχλήσει κάποιους πολύ, σε σημείο οι παρελάσεις να αστυνομοκρατηθούν σε τέτοιον βαθμό που όλοι μας είχαμε καταλάβει πως Α) οι μαθητές είχαν πετύχει τον σκοπό τους και Β) μόνο παρωχημένος θεσμός δεν ήταν οι μαθητικές παρελάσεις, αφού είχαν βρει λόγο ύπαρξης.

Μεταξύ μας: όποιος έχει κάνει φαντάρος στα σύνορα, IQ ραδικιού να διαθέτει, έχει αντιληφθεί πως οι μαθητικές παρελάσεις, για πολύ κόσμο, μόνο παρωχημένες δεν είναι αλλά ‘νταξ’… για κάποιον λόγο πολλοί φαντάροι δεν περνάνε από τα σύνορα, κάποιοι δεν ντύνονται ποτέ με στρατιωτικά και ο μισός πληθυσμός δεν είναι υποχρεωμένος καν να το πάθει.

Α, και ποτέ δεν φτάνουν στον μέσο πληθυσμό τα ακριτικά ΜΜΕ.

Επί ΣύΡιζΑ λοιπόν, έπαψε η αστυνόμευση των παρελάσεων, δεν καταργήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις, οι μαθητές σταμάτησαν να αποστρέφονται και να μουντζώνουν τους επισήμους (δυστυχώς αν θες τη γνώμη μου τουλάχιστον από το 2016 και μετά).

Κι ενώ περίμενα κι εδώ μια κάποια επιστροφή στην κανονικότητα, ταράααα μας προκύπτουν οι κοπελιές με το silly walk των Monty Python!!

Οι οποίες δεν εκφράζουν παρά μόνον τον εαυτό τους (αφού οι συμμετοχή του κόσμου στις παρελάσεις εξακολουθεί να είναι μεγάλη, δεν λες και προτεραιότητα των πολιτών την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων), καραγουστάρουν το σύστημα που δήθεν στηλιτεύουν ..καλλιτεχνικά (αφού είναι φανερότατο πως επιζητούν την δια της πρόκλησης δημοσιότητα) και το .. «μανιφέστο» τους αποτελεί ξεκάθαρα πούλημα τρελίτσας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (αν εννοούσαν όσα έγραφαν θα έκαναν το show τους εκτός παρέλασης, όπως κι οι Monty Python εξάλλου).

Αλλά πάλι κάποιοι ξεμπροστιάστηκαν!!

Δεν θα ασχοληθώ με όσους ποτέ δεν αντιλήφθηκαν τη δυναμική των μαθητικών παρελάσεων, που στο κάτω – κάτω της γραφής δίνουν βήμα σε μέρος του πληθυσμού να το εκμεταλλευτεί όταν συντρέχει λόγος σοβαρός όπως έκανε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια.

Ούτε με αυτούς που λειτουργούν παίρνοντας γραμμή από έγχρωμα κέντρα που την αλλάζουν κατά όπως τα βολεύει.

Ούτε ασφαλώς με τους γλείφτες της νεολαίας προς άγρα της ψήφου τους.

Αλλά ρε φίλε αυτοί που προτιμούν τα πανηγυράκια που ονειρεύεται ο Μπουτάρης για τον εορτασμό των εθνικών επετείων (λες κι απαγορεύονται), αυτοί που καθετί που έχει σχέση με στρατό τούς ανεβάζει δήθεν την πίεση (με τον Ερντογάν να λύνει και να δένει σε Συρία και Κυπριακή ΑΟΖ), αυτοί που το παίζουν τόσο μα τόσο προχώ και αηδιάζουν με τους λοιπούς που τη βρίσκουν στις παρελάσεις (κι ανάθεμα αν ήξεραν ή θυμόντουσαν τους Monty Python), αυτοί που εκστασιάστηκαν με το happening των λιμασμένων για εύκολη δημοσιότητα κορασίδων (που ποτέ δεν θα υποχρεωθούν να γίνουν στρατιωτίνες), αυτοί που ό,τι κι αν πει κυβερνητικός ή αντιπολιτευτικός εκπρόσωπος θα συνταχθούν ή θα αντιταχθούν αντανακλαστικά δίχως να αυξηθεί η υποτυπώδης εγκεφαλική τους λειτουργία κατά το ελάχιστο, αυτοί που είδαν στο show μια πράξη αντίστασης/ καταγγελίας/ κιεγώδενξερωτιάλλο αντί γι’ αυτό που πραγματικά ήταν: ένα εκτός τόπου και χρόνου ανώριμο trollάρισμα, ε, ρε φίλε είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα.

Υπάρχουν κι αυτοί που προσπαθούν να μην θίξουν στην πραγματική του διάσταση το θέμα, λουφάζοντας, άτολμοι να πάρουν θέση που να τους χαλάσει το image.

Βλέπεις, εδώ είναι Μπαλκάνια: αν η αντιπολίτευση προλάβει να πάρει σωστή θέση σε ένα ζήτημα, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη από έναν άγραφο νόμο ηλιθίων να πάρει την αντίθετη (π.χ. περίπτωση Joker) και τούμπαλιν (περίπτωση silly walk αλά γκρέκα). Κι αν το αυτό κάνουν και τα παπαγαλάκια τους, καμουφλαρισμένα ή όχι, οι αγνοί ιδεαλιστές όμως είναι για λύπηση: δεν τολμούν να πάρουν θέση όταν το …τοτέμ γέρνει από τη λάθος μεριά.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ διαφωνώ με τις μαθητικές παρελάσεις και τις βρίσκω παρωχημένες. Παρωχημένους βρίκω και αυτούς που τους αρέσουν οι μαθητικές παρελάσεις. Λογικό είναι στους παρωχημένους να αρέσουν τα παρωχημένα. Η Ελλάδα είναι παρωχημένη. Αυτή είναι η γνώμη μου. Και δεν νομίζω πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν γουστάρουν τις μαθητικές παρελάσεις. Τις γουστάρουν τα ΜΜΕ τις μαθητικές παρελάσεις, γιατί κι αυτά παρωχημένα είναι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.