Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίζουμε βιβλία του Έντουαρντ Σνόουντεν και του Βασίλη Παλαιοκώστα

Καθώς έρχονται τα Χριστούγεννα -και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα καλό βιβλίο-, τα δυο πιο ενδιαφέροντα βιβλία που διάβασα την χρονιά που τελειώνει είναι “Το Μεγάλο Φακέλωμα” του Έντουαρντ Σνόουντεν (Εκδόσεις Ψυχογιός) και “Μια Φυσιολογική Ζωή” του Βασίλη Παλαιοκώστα (Εκδόσεις των Συναδέλφων).

Κακά τα ψέματα, τα πιο όμορφα βιβλία τα γράφουν οι κυνηγημένοι. Αυτοί που δεν έχουν πού να σταθούν.

Ποιοι να τα γράψουν; Οι σαχλαμάρες φιλελέδες που είναι κώλoς και βρακί με κάθε εξουσία, και γράφουν “συγκινητικά” βιβλία για τη μανούλα τους και τον παππού τους τον αντάρτη;

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τους αποσυνάγωγους και τους επικηρυγμένους.

Αν στηρίξουμε αυτούς, υπάρχει ελπίδα. Αν στηρίζετε τα λαμόγια, θα δημιουργήσετε περισσότερα λαμόγια.

Έντουαρντ Σνόουντεν και Βασίλης Παλαιοκώστας.

Αυτά τα βιβλία να αγοράσετε και να χαρίσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Από τον τίτλο του βιβλίου του Παλαιοκώστα, “Μια Φυσιολογική Ζωή”, καταλαβαίνετε και από πού πήρε το σύνθημα για επιστροφή στην κανονικότητα η Νέα Δημοκρατία.

(Ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασα είναι το “Ουτοπία για Ρεαλιστές” του Ρούτγκερ Μπρέγκμαν, Εκδόσεις Ψυχογιός. Αυτόν δεν τον κυνηγάνε. Ακόμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.