Το μεγαλοφυές σχέδιο του Μητσοτάκη για να νικήσει τον Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τα βουνά για να αποφασίσει αν θα κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν άνδρα ή μια γυναίκα -αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους ανθρώπους που ζουν στα βουνά αλλά και τις αρκούδες που έχουν πέσει σε χειμέριο ύπνο- αλλά, τελικά, έκανε την έκπληξη και αποφάσισε με ποιο τρόπο θα χειριστεί την Τουρκία στο θέμα της ΑΟΖ και των γεωτρήσεων.

Μπορεί δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει πως είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Χάγη -μην φτιάχνετε βαλίτσες, δεν θα πάμε όλοι στη Χάγη- αλλά στην πραγματικότητα το σχέδιό του είναι άλλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει την Τουρκία να στείλει ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα στην Κρήτη αλλά και σε όποιο άλλο σημείο του Αιγαίου επιθυμεί.

Αυτό είναι κάτι που ο Ερντογάν δεν το περιμένει και θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Μπορεί ο Ερντογάν να απειλεί πως θα στείλει ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα στις ελληνικές θάλασσες αλλά αυτό το κάνει, για να τσιμπάει η Ελλάδα και αυτός να τεστάρει τις αντιδράσεις.

Ο Ερντογάν ξέρει πως, αν μπουκάρουν τα τουρκικά πλοία και τα γεωτρύπανα στις ελληνικές θάλασσες, θα πάρουν ανάποδες οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και οι άλλοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας.

Αυτό το ξέρει και ο Μητσοτάκης.

Οπότε, ο Μητσοτάκης θα πει περήφανα στον Ερντογάν “Έλα, αν είσαι μάγκας να πάρεις τα αέρια της Ελλάδας από τις ΗΠΑ και την Γερμανία που τους ανήκει η Ελλάδα”.

Εκεί ο Ερντογάν θα κωλώσει γιατί θα πλακώσουν οι Αμερικάνοι στο Αιγαίο και θα κάνουν τους Τούρκους με τα κρεμμυδάκια.

Βέβαια, μπορεί ο Ερντογάν να κάνει συμφωνία με τους Αμερικανούς να πάρει η Τουρκία τα αέρια της Ελλάδας και να τα μοιράσουν με τους Αμερικάνους, οπότε η Ελλάδα θα μείνει μπουκάλα αλλά έτσι είναι η πολιτική· έχει και ρίσκο η πολιτική, πώς νομίζετε ότι βρέθηκε η Ελλάδα χρεοκοπημένη, υποθηκευμένη και με πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη; Από τα πολλά ρίσκα.

Τα ζώδια λένε πως το 2020 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον Ιχθύ, οπότε αυτό ευνοεί τον Κυριάκη Μητσοτάκη που είναι ψαράκι.

Βέβαια, και ο Ερντογάν είναι Ιχθύς αλλά ο Ερντογάν έχει ανάδρομο Ερμή και Αλλάχ, οπότε θα πέσουν αχ και βαχ.

Ο Μητοστάκης έχει σεληνιακή έκλειψη στον τέταρτο οίκο του αλλά ο οίκος είναι Airbnb, οπότε δεν πιάνεται.

Το 2020 οι Ιχθείς μπορεί να αποκτήσουν παιδί, οπότε παίζει ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν να πάνε να γαμηθούvε και να κάνουν ένα μωράκι.

Να τους ζήσει!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.