Δεν κάνει ησυχία στην Ελλάδα

Καλημέρα, πιτσιρίκο.
Να σου κάνω μια ρητορική ερώτηση;
Έχεις ακούσει ποτέ την ησυχία σ’ αυτή τη χώρα;

Εγώ, πάντως, είχα την τύχη ελάχιστες φορές.

Και μόνο σε μέρη μακρυά από ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους.

Δεν υπάρχει ησυχία στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε ποτέ. Απ’ το τσογλάνι με την πειραγμένη εξάτμιση μέχρι το τσογλάνι με την Πόρσε και το ντόπερμαν. Αμέτρητα τσογλάνια θορυβούνε με χίλιους τρόπους. Και σχεδόν κανείς απ’ τους υπόλοιπους δεν διαμαρτύρεται.

Γιατί δεν διαμαρτύρονται; Δεν ξέρω. Ίσως δεν τους νοιάζει. Τι να την κάνεις την ησυχία αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις και πολύ το μυαλό σου. Ίσως πάλι να έχουνε γίνει Βούδες και να μην τους νοιάζει να βαράνε και κανόνια. Ίσως πάλι να σκέφτονται -πολύ ελληνικά- ότι δεν πειράζει γιατί έχουν και αυτοί δικαίωμα να κάνουν άλλες μ@λακίες.

Το θορυβείν -τολμώ να πω- είναι πια Ο τρόπος έκφρασης. Όχι απλά ένα παρελκόμενο άλλων δραστηριοτήτων. Αν αντέχουν τα νεύρα σου και παρακολουθήσεις ένα δημόσιο διάλογο σε κάποιο από τα πολλά βοθροκάναλα, θα δεις ότι δεν μετράει τι λέει ο καθένας αλλά πόσο δυνατά διακόπτει τον άλλον για να πει την μ@λακία του.

Την ίδια ποιότητα έχει ο διάλογος μας και στην καθημερινότητα. Το καφενείο δεν είναι η κατάσταση που πέφτει καμιά φορά ο Έλληνας. Ανάποδα. Καμία φορά ο Έλληνας ξεφεύγει απ΄την βαρυτική έλξη του καφενείου.

Ο ηλίθιος έφηβος, έλλειψει άλλων προσόντων, διαφημίζει σε 5 οικοδομικά τετράγωνα ότι έχει κ@βλες πατώντας το γκάζι στο χάρχαλο που έχει για μηχανάκι. Μπας και ακούσει καμία χαζοβιόλα και εντυπωσιαστεί και ανοίξει τα τρυφερά μπουτάκια της.

Ο ηλίθιος ενήλικας, ελλείψει άλλων προσόντων, φωνασκεί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων, ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην υπόλοιπη αγέλη. Αντιπρόσωποι όπως πχ ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι, ντόπερμαν και σκυλάκια σαλονιού, βουλευτές, δικαστές, ακριβά αυτοκίνητα, φτηνά αυτοκίνητα που μασκαρεύονται ακριβά, ομάδες και άλλα τινά.

Το θορυβείν εστί υπάρχειν σ’ αυτή τη χώρα. Αν δεν σπας αρxίδια, δεν υπάρχεις ρε παιδάκι μου – πως το λένε. Κι όσο περισσότερα σπας, τόσο πιο μεγάλος είσαι. Και όσο πιο μικροτσούτσουνος είσαι -πραγματικά ή πνευματικά-, τόσο πιο μεγάλος θες να είσαι. Υπάρχουν εξισώσεις και δυναμικές εδώ που αλληλεπιδρούν. Δεν είναι απλά τα πράματα.

Αυτά κοιτάω πια κι εγώ και έχω βρει, τουλάχιστον κάποιες μέρες, αυτόν τον τρόπο να υπάρχω σ’ αυτή την καταπράσινη ζούγκλα. Φαντάζομαι ότι είμαι επιστήμων που μελετάω τους γορίλες και είμαι σε αποστολή και κοιτάω και παρατηρώ. Τον γορίλα στην ΛΕΑ, τον γορίλα σε θέση εξουσίας στα χακί, τον γορίλα με τα πολλά λεφτά, τους γορίλες στο αεροπλάνο. Και ελπίζω κάποτε να πάρω ένα νόμπελ για τις ανακαλύψεις μου και φοβάμαι μην αρχίζω και μοιάζω και εγώ σ’ αυτούς όσο μεγαλώνω.

Ουγκ Ουγκ Αουγκ Γαβ Γαβ Βρουμ Βρουυυυυμ Μπιπ Μπιιιιιπ Πατρις Θρησκεια Λεφτα Ουγκ Ειμαι γαματοοοος Αουυυυυυυυ

ΒΒ

Υ.Γ. Και ως είδος σπάμε αρχίδια σε ΟΛΟ τον πλανήτη. Με τις μ@λακίες μας. Σόναρ, προπέλες -και ποιος ξέρει τι άλλα σκατά- τρελαίνουν δελφίνια και φάλαινες και αυτοκτονούν. Σκέψου ρε ‘σύ. Είμαστε τόσο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ που τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη προτιμάνε να αυτοκτονήσουν παρά να συνυπάρχουν μαζί μας. Ποιος ξέρει, ίσως πια κερδίζουμε το συμπαντικό βραβείο μ@λακίας και -ποιος ξέρει- ίσως να μας έρχεται. Φήμες λένε ότι μοιάζει μ’ έναν τεράστιο μετεωρίτη που στη μια μεριά έχει ζωγραφισμένο ένα κωλόχερο.

(Αγαπητέ φίλε, την έχω ακούσει την ησυχία. Κυρίως, στα νησιά μας. Ειδικά, Μάιο-Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Είναι κάποιες φορές στα νησιά μας που όλα είναι τόσο γαλήνια, οπότε σκέφτομαι πως κάπως έτσι πρέπει να είναι παράδεισος. Το ξημέρωμα στο Αιγαίο είναι ένα θαύμα. Οι Έλληνες θορυβούν για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό είναι ένδειξη χαμηλής αυτοεκτίμησης. Το έχουν και οι Ιταλοί αυτό. Αν μιλάμε για θόρυβο σε παραλίες, οι Ιταλοί μάλλον είναι χειρότεροι από τους Έλληνες. Ο Έλληνας φωνάζει πολύ γιατί έχει πάντα την αγωνία να μην είναι αυτός ο μ@λάκας της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό των ηλιθίων να θεωρούν πως υπάρχει διαρκής συνωμοσία σε βάρος τους. Δεν γνώρισα ούτε έναν σημαντικό άνθρωπο που να κάνει φασαρία και τσαμπουκάδες, για να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Στην Ελλάδα, ακόμα και άνθρωποι που θεωρούνται διανοούμενοι, πάνε 70 χρονών και θα σκάσουν αν δεν ανεβάσουν στα σόσιαλ μίντια όλα όσα κάνουν μέσα στη μέρα, λες και είναι χαζογκόμενες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.