Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφωνούν πως η κρατική βία είναι η μόνη νόμιμη βία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας -που έγινε με δική του πρωτοβουλία στο Πολεμικό Μουσείο- και είπε, μεταξύ άλλων, πως “η οργανωμένη πολιτεία είναι ο μόνος φορέας της νόμιμης βίας”.

Αυτό ακριβώς λέει και ο Ταγίπ Ερντογάν που έχει φυλακίσει και βασανίσει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι δεν πρέπει να αντισταθούν γιατί αυτό είναι βία.

Συμφωνούν ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν πως η κρατική βία είναι η μόνη νόμιμη βία.

Κρατική βία άσκησαν πρόσφατα και οι Ηνωμένες Πολιτείες που δολοφόνησαν στο Ιράκ τον υποστράτηγο του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί.

Ή μήπως αυτό ήταν τρομοκρατία;

Ό,τι κι αν ήταν, βρήκε σύμφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε πως στηρίζει
την απόφαση της Ουάσινγκτον να δολοφονήσει τον Κασέμ Σολεϊμανί, προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ιράν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιολόγησε την εκτέλεση του Σολεϊμανί κάνοντας αναφορά στο εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.

Δηλαδή, η βία -κρατική ή τρομοκρατική- δικαιολογείται από το συμφέρον.

Άρα, αν η Τουρκία καταλάβει μερικά ελληνικά νησιά και σκοτώσει τον Έλληνα αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και μερικές χιλιάδες Έλληνες, ας μη βιαστούμε να την καταδικάσουμε γιατί αυτό είναι το συμφέρον της Τουρκίας.

Δεν ξέρω γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας, σε μια εποχή που η τρομοκρατία δεν είναι παρούσα στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, είναι πολύ παρούσα ξανά η κρατική τρομοκρατία. Άλλωστε, είναι γνωστό πως το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης.

Αυτή τη στιγμή επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πει πως η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη σήμανε το τέλος της νεότητάς του.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη -και το έχω γράψει πολλές φορές- η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ήταν η σωτηρία του Μητσοτακέικου γιατί τους βοήθησε όλους να κάνουν καριέρα.

Ο Κουφοντίνας είναι ευεργέτης του Μητσοτακέικου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτέλεσε τον Παύλο Μπακογιάννη και μας φόρεσε καπέλο το Μητσοτακέικο για πάντα. Και ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για το κακό που μας έκανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως μια νέα τρομοκρατική ενέργεια στον οικογενειακό και πολιτικό του κύκλο, θα κάνει πολύ μεγάλο καλό στο Μητσοτακέικο.

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι σε ύφεση τα τελευταία χρόνια.

Ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοιδης θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα.

Εννοώ πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα.

Τρίτη φορά: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι καμένη. Και το ξέρει.

Δεν πας και πολύ μακριά με το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, τους Βορίδηδες, τους Αδώνιδες και τους “Μαρκουλάκηδες” για παρέα.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται επειγόντως ένα γερό τρομοκρατικό χτύπημα.

Το έχει ανάγκη.

Άλλωστε, ο Μητσοτάκης είπε τη μαγική λέξη: συμφέρον.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά δεν είναι ίδια τα συμφέροντα τα δικά μου με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του Μητσοτάκη.

Αλλά ζούμε στη χώρα που έκαψαν τη Marfin -μαζί με τους ανθρώπους- και κανείς δεν σκέφτηκε ποιος είχε συμφέρον να συμβεί αυτό, ενώ οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Ε, βέβαια. Το κράτος προστατεύει τα πιστόλια του.

(Η καταδίκη της βίας απ΄ όπου κι αν προέρχεται είναι βλακώδης, ανιστόρητη και υποκριτική· αρκεί να σκεφτείς τη Γαλλική Επανάσταση και έχεις βγάλει το σκασμό για πάντα. Επίσης, φιλελεύθεροι με τέτοια αγάπη στο μονοπώλιο της βίας από το κράτος μόνο στην Ελλάδα. Εντάξει, στην προηγούμενη “αριστερή” κυβέρνηση είχαν πιάσει δουλειά στα γραφεία των υπουργών οι “αναρχικοί”. Κι αυτό μόνο στην Ελλάδα. Γενικά, έχουμε πολλές αποκλειστικότητες.)

(Ρίξτε μια ματιά στους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την τρομοκρατία. Απλά, να σας θυμίσω πως είμαστε στο 2020. Επίσης, τόσα μυαλά, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε πως το Πολεμικό Μουσείο δεν είναι και το ιδανικό μέρος για να καταδικάσεις τη βία.)

(Θα έγραφα κι άλλα αλλά εγώ είμαι μόνος μου, σε μια εποχή που οι “πνευματικοί άνθρωποι”, οι “κομμουνιστές” και οι “αναρχικοί” δουλεύουν για την κυβέρνηση και τους μαφιόζους ολιγάρχες. Αχ, χρυσά χρόνια ζούμε. Η …πρεσβεία να ‘ναι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.