Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω απ’ τα ακριτικά νησιά

Γεια σου πιτσιρίκο.
Υπερπτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών πάνω απ’ τα ακριτικά νησιά.
Λένε και τρελαίνονται οι τίτλοι ειδήσεων.

Για τις υπερπτήσεις των ελληνικών πάνω απ’ τα σπίτια μας μέσα στην Αθήνα που μας έχουν σπάσει τα νεύρα δεν λένε τίποτα.

Γ@μώ την μπανανία μου γ@μώ.

Όλη η χώρα είναι χωρισμένη σε οργανωμένες μαφίες και αν δεν ανήκεις σε καμία από αυτές την έχεις γ@μήσει. Σ’ έχουν κλασμένο όλοι.

Αν -ακόμα χειρότερα- είσαι και σε καμιά περιθωριακή μειοψηφία, ε τότε είναι και θαύμα που ζεις.

Είσαι στρατιωτικός ή αστυνομικός; Σούπερ. Δημόσιος υπάλληλος χωρίς καν τη γνωστή γκρίνια εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Είσαι της Εκκλησίας; Σούπερ, ντούπερ. Το υπερδημόσιο του Βυζαντίου και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.

Είσαι του δικαστικού; Ζωάρα τι να λέμε τώρα. Μπόνους το να κουνάς το δάχτυλο και να καταστρέφεις ζωές άμα ξύπνησες στραβά σήμερα.

Είσαι του ποδοσφαίρου; Μια χαρούλα και εκεί. Οε, οε, οε ταδεομάδα Θεέ, και πέφτει το παραδάκι ψιλή ποτιστική βροχούλα.

Είσαι πολιτικάντης; Στα πούπουλα. Ακόμη και αν έχεις την παράνοια να βρίζεις το δημόσιο, όντας ο πιο δημόσιος απ’ τους δημόσιους για γενεές και γενεές.

Σάπιος επιχειρηματίας διαπλεκόμενος τάχαμου ελευθεροαγορίτης; Γκαύλα και εκεί. Αυτή η χώρα είναι πεδίον δόξης λαμπρό και όταν αποβιώσεις θα φτιάξουμε ένα μέγαρο ΝΑ με τα κλεμμένα σου να σε θυμόμαστε και να δακρύζουμε.

Και στον πάτο του βαρελιού οι μ@λάκες που δουλεύουν. Και οι ακόμα πιο μ@λάκες που παρακαλάνε να δουλέψουνε. Γιατί κάποιος πρέπει και να δουλεύει στην γαλέρα. Ανοργάνωτοι και βλαμμένοι. Με τα σταυρουδάκια, τις γαλανόλευκες και ονειρώξεις πλούτου καρφωμένες στα σταυροδρόμια του μυαλού τους να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Ο σουρεαλισμός του εθνικισμού είναι ότι προσπαθεί να μας πείσει ότι όλοι εμείς -οι ανοργάνωτοι μ@λάκες βάσης- έχουμε κάτι κοινό με όλες αυτές τις μαφίες. Το δράμα το δικό μας είναι ότι τα καταφέρνει.

Λίγο η χαζομάρα μας, πολύ η δειλία μας και θα μας φέρουν να γίνουμε (πάλι) κιμάς στον Έβρο και τον κάθε Έβρο για να διαιωνίσουμε όλα αυτά και να ξαναβρεθούμε στον πάτο της γαλέρας να τραβάμε κουπί με το ένα χέρι που θα μας έχει απομείνει.

ΒΒ

Υ.Γ. Λες και ξαναλές ότι οι έξυπνοι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό. Όχι. Πολλοί Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό. Έχοντας γνωρίσει πολλούς πριν φύγουν και μετά που φύγανε μπορώ να σου πω πως, όπως φύγανε, έτσι μείνανε, τα ίδια μυαλά. Κάποιοι μάλιστα χαζέψανε και λίγο παραπάνω γιατί, αν και φύγανε, συνεχίζουν και -εμμονικά- ασχολούνται με την Ελλάδα. Χωρίς όμως πραγματική εικόνα. Και όντας εμμονικοί, διαβάζουνε νέα από τον συρφετό των δεξιών/ακροδεξιών σάιτ που έχουν πλυμμηρίσει σαν σκασμένος βόθρος το ίντερνετ. Καταλαβαίνεις τη συνέχεια. Το ‘χούμε ξαναδεί το έργο. Στις παλαιότερες γενιές μεταναστών· συντηρητικοί μέχρι αηδίας, καθώς κρατήσανε στα κεφάλια τους μια Ελλάδα όπως ήταν δεκαετίες πριν. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα σ’ αυτούς που φύγανε. Η μόνη ελπίδα είναι να ξυπνήσει ο Μ@λάκας που έμεινε, να βρει τον Μ@λάκα δίπλα του, να τον κάνει αδερφό του και να πει ότι όποιος πειράξει τον αδερφό μου θα του γ@μήσω ό,τι έχει.

(Αγπαητέ φίλε, σε ευτυχισμένο τόπο ζούμε. Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Και δεν κρυώνεις. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.