Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis και οι απροστάτευτοι μάρτυρες του Noor One

Πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να πιστεύεις πως στην Ελλάδα -ένα προτεκτοράτο που πολλά μέλη του δικαστικού σώματος είναι πουλημένα- μπορούν να υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.

Υποθέτω πως ο μόνος λόγος που οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis είναι ζωντανοί -ακόμα- είναι επειδή έχουν καταθέσει στο FBI.

Επίσης, ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα υπόθεση Novartis είναι επειδή είναι ένα σκάνδαλο που αφορά και άλλες χώρες, όπως ήταν και το σκάνδαλο της Siemens, για το οποίο στην Ελλάδα δεν πήγε κανένας πολιτικός στη φυλακή .

Σε διαφορετική περίπτωση, η υπόθεση θα είχε κλείσει και δεν θα είχε τόσο έκδηλη αγωνία σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε αντίθεση με τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, οι μάρτυρες της υπόθεσης του Noor One ήταν απροστάτευτοι. Τους προστατεύει τώρα ο καλός Θεός που τους πήρε νωρίς κοντά του επειδή ήταν καλοί.

Εννιά νεκροί μάρτυρες για την υπόθεση του Noor One. Εννιά, όσα και τα μέλη του Μητσοτακέικου που θα μιλήσουν στο Φόρουμ των Δελφών.

Οι εννιά νεκροί μάρτυρες της υπόθεσης του Noor One -όπως και η ίδια η υπόθεση- δεν έχουν απασχολήσει σχεδόν κανέναν στην Ελλάδα.

Οι μάρτυρες της υπόθεσης του Noor One δεν ήταν πρόσφυγες, ούτε μετανάστες.

Δεν ήταν προσφυγόπουλα στην θάλασσα.

Δεν ήταν παιδάκια με κάποια σπάνια αρρώστια, να υπάρξει κινητοποίηση για τη σωτηρία τους.

Δεν ήταν μέλη της ομοφυλόφιλης κοινότητας, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και συμπαράσταση.

Δεν είχαν κάποια διαφορετικότητα, ώστε ευαίσθητοι τραγουδοποιοί να τους κάνουν ένα τραγούδι, τώρα που ξεκινούν και τις νέες εμφανίσεις τους σε μουσική σκηνή.

Δεν ήταν ορφανά για να συγκινήσουν ζάπλουτες κυρίες που βλέπουν τα ορφανά σαν αξεσουάρ και σαν ντεκόρ για σέλφι.

Δεν υπέστησαν bullying για να συγκινήσουν τις ευαίσθητες ψυχές.

Όχι, απλά τα τίναξαν σε κάπως περίεργες συνθήκες.

Συνεννοημένοι θα ήταν. Να πεθάνουν όλοι μαζί, για να ενοχοποιήσουν κάποιον αθώο ολιγάρχη που δίνει δουλειά στους μισούς δημοσιογράφους της χώρας.

Θα μπορούσαν να τους δικάσουν. Έστω και νεκρούς.

Να πληρώσουν για αυτό που έκαναν.

(Μιλήστε μου λίγο για Δικαιοσύνη και για Δημοσιογραφία.)

(Ένα από τα πιο σιχαμένα πράγματα που υπάρχουν είναι να είσαι ζάπλουτος από τις υπηρεσίες που προσφέρεις στους ολιγάρχες, να είσαι ξεπουλημένος μέχρι τέρμα, να είσαι απόλυτα συστημικός, και να προσποιείσαι τον κυνηγημένο και τον επαναστάτη. Εμετός. Τους κυνηγάνε, μωρέ. Τα …συμφέροντα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.