Η Ιερά Σύνοδος κλείνει όλα τα υπουργεία για να μην διαδοθεί ο κορωνοϊός

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε σήμερα να κλείσει όλα τα υπουργεία για τους επόμενους έξι μήνες, ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Ο Αρχιεσπίσκοπος Ιερώνυμος περίμενε από την κυβέρνηση να έχει την ευθιξία να κλείσει μόνη της τα υπουργεία αλλά, όταν διαπίστωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, τα έκλεισε αυτός.

Είναι προφανές πως εξαντλήθηκε η υπομονή του κ. Ιερώνυμου.

Είναι η επιπολαιότητα της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτά τα υπουργεία -ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πανδημία-, που ανάγκασε τον κ. Ιερώνυμο να τα κλείσει.

Ο κ. Ιέρωνυμος είπε πως τα υπουργεία αποτελούν υγειονομικές βόμβες και κάλεσε τους υπουργούς και τους υπαλλήλους των υπουργείων να περάσουν από τις εκκλησίες για να κοινωνήσουν και να θεραπευθούν.

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος είπε πως σέβεται απόλυτα το ρόλο της κυβέρνησης αλλά εδώ πρόκειται για θέμα της προστασίας της υγείας του λαού, οπότε είναι αποκλειστικό θέμα του Θεού και των εκπροσώπων του.

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως μόνο οι εκκλησίες και οι τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να περάσει η πανδημία, αφού τόσο οι εκκλησίες όσο και οι τράπεζες είναι ιεροί χώροι λατρείας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.