Με συγχωρείτε, νευρικό είναι το γέλιο

Φίλε μου Πιτσιρίκο αγαπημένε, χαιρετώ σε!
Ξέρεις ότι κι εγώ είμαι άνθρωπος του γέλιου, το έχουμε συζητήσει το θέμα, όπως άλλωστε και γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίζουμε τις διάφορες άσχημες καταστάσεις με χιούμορ και όχι σαν την Μάρθα Βούρτση.

Παίζει ρόλο και τι έχει περάσει ο καθένας μας στη ζωή του, τι περνάει και κατά πόσο αυτό είναι μία άμυνα, ώστε να μην μας στείλει στο τρελάδικο ή στον τάφο.

Και φυσικά το γέλιο, διώχνει τον φόβο. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, ας βγάλει τον σκασμό και ας κοιτάξει να κάνει τον αστυφύλακα στην πάρτη του.

Όλες αυτές τις μέρες, όπως κι εσύ, ή όπως και άλλοι, γελάω πολύ με όλα αυτά που παρατηρώ. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, αυτό δεν έχει να κάνει με ότι είμαστε τομάρια και ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τον πόνο και την τραγικότητα κάποιων καταστάσεων.

Εκτός ότι το γέλιο διώχνει τον φόβο, είναι και μία ακούσια αντίδραση σε πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας τα οποία ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί.

Μερικές καταστάσεις είναι τόσο μα τόσο ηλίθιες που όποια προσπάθεια και να κάνεις να τις καταλάβεις, ξέρεις, σκέφτεσαι, ρε μπας και είναι φυσιολογικά αυτά που βλέπω και είμαι εγώ ο παράξενος και ο ιδιότροπος κι όλα αυτά έχουν βάση;

Μπαααα. Εκεί ακριβώς σ’αυτό το σημείο σε πιάνουν τα γέλια. Είναι η στιγμή που μυρίζει κάτι καμένο στο μυαλό σου, Πιτς μου.

Και εγκεφαλική αντίδραση λοιπόν το γέλιο, ώστε να μην τα τινάξει το σύστημα. Κάτι σαν ρελές ας πούμε.

Ας αναφέρω μερικές περιπτώσεις που το δικό μου μυαλό αντέδρασε κατ’αυτόν τον τρόπο.

Περνάει τύπος γκαζωμένος στην τσίτα με παπί, το ένα του χέρι στο γκάζι, το άλλο του να κρατάει φρέντο καπουτσίνο, χωρίς κράνος και με μάσκα για τον κορωνοϊό.

Χειροκρότημα στα μπαλκόνια για γιατρούς και νοσηλευτές, -που δίνουν τα μέγιστα όλες αυτές τις μέρες,- επί το πλείστον από άτομα δεξιών έως ακροδεξιών πεποιθήσεων.

Μάσκες, γάντια, κουκούλες και συναφή προστατευτικά για τον ιό, που στο παρελθόν, αν έμπαινε κάποιος έτσι στο μαγαζί μου, θα περίμενα να μου βγάλει όπλο.

Και για μην το ζαλίζω το θέμα, ούτως ή άλλως είναι δεκάδες αυτά που μπορούμε να γράψουμε αυτές τις μέρες όλοι μας, που προξενούν το γέλιο, θα αναφέρω κάτι τελευταίο.

Πόσο φοβούνται οι περισσότεροι άνθρωποι μη χάσουν τη ζωή, που δεν είχαν!

Αυτό κι αν είναι το μεγαλύτερο αστείο.

Δεν το αναλύω, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Απ’ότι διάβασα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι οι η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη. Μην αναφέρω παγκοσμίως. Ή μην αναφέρω πόσοι από άλλες αιτίες.

Γιατί όλη αυτή η τρέλα λοιπόν και το κακό συναπάντημα;

Θα φανεί. Κυριακή κοντή γιορτή.

Τότε θα ανακαλύψει, μέχρι και ο τελευταίος χαζός αυτού του πλανήτη, ότι, ναι, η καταιγίδα θα έχει περάσει, η ανθρωπότητα θα έχει επιβιώσει, οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε ακόμα ζωντανοί, αλλά, θα κατοικούμε πλέον σε έναν κόσμο όπου όχι μόνο το γέλιο θα είναι ελεγχόμενο, αλλά και όλη σου η ύπαρξη.

Και μάλιστα, θα το θες και θα το παρακαλάς.

Με γνώμονα τον φόβο.

Ο εχθρός και ομολογώ ότι αν κάνω λάθος μη με πετροβολήσετε, -έτσι κι αλλιώς ένα ασήμαντο κείμενο είναι και κάποιες σκέψεις που κάνω- δεν είναι ο κορωνοϊός.

Ο εχθρός είναι η ολοκληρωτική και καθολική χειραγώγηση των μαζών.

Με τέτοιο ευφυή τρόπο που θα το απαιτούμε κιόλας.

Χαχαχαχα!

Με συγχωρείτε, νευρικό είναι το γέλιο. Στην πραγματικότητα, λυπάμαι.

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

Υ.Γ. Φίλε μου Πιτσιρίκο σε ευχαριστώ που θα κουραστείς να ανεβάσεις και αυτό το κείμενο. Καταλαβαίνω ότι γίνεται χαμός αυτή την περίοδο στο e-mail σου. Κάπως θα ανταποδώσω! Φιλιά!

(Φίλε Δημήτρη, το σχόλιό μου είναι αυτό:
Είναι και νευρικό το γέλιο αυτές τις μέρες. Γιατί γελάμε με τους εαυτούς μας, με τα χάλια μας. Να είσαι καλά, Δημήτρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.