Να είστε έτοιμοι γιατί -μετά τον κορωνοϊό- θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας

Μπορεί χιλιάδες Έλληνες -και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο- να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, να βλέπουν τις ζωές τους να διαλύονται και να καταστρέφονται οικονομικά -χωρίς να ξέρουν μάλιστα πώς και πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης του κορωνοϊού, αλλά υπάρχουν και πολιτικοί, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι είναι αισιόδοξοι και βέβαιοι για την εκτίναξη της οικονομίας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της, είπε τα εξής:

“Η θεωρία του V είναι παρά πολύ απλή και πάρα πολύ κατανοητή. Αυτή τη στιγμή κατεβαίνουμε. Είμαστε προς τα κάτω. Θα φθάσουμε κάποια στιγμή στον πάτο εκ των πραγμάτων, που θα είναι η εποχή που ο κορονοϊός θα είναι στο φόρτε του.

Οταν αυτό περάσει, η αντίδραση… πάρτε τη δική σας προσωπική αντίδραση, θα σας πω εγώ την προσωπική δική μου.

Η δική μου προσωπική αντίδραση είναι να πάρω τα παιδιά μου, να πάρω τα εγγόνια μου, να βγω έξω, να ταξιδέψω, να κάνω όλα αυτά που δεν έκανα δύο μήνες. Αυτή θα είναι η αντίδραση και όλων των συμπολιτών.

Οπότε, μην ανησυχείτε όλοι εσείς που σκέφτεστε πως μάλλον έχετε χάσει την δουλειά σας, πως μάλλον έχει χρεοκοπήσει η επιχείρησή σας, που βλέπετε τα χρέη σας να αυξάνονται και που δεν έχετε χρήματα ούτε για να περάσετε το διάστημα της καραντίνας.

Αυτό που έρχεται είναι η εκτίναξη του ελατηρίου της οικονομίας.

Μόλις εξατμιστεί ο κορωνοϊός, να κάνετε κι εσείς αυτό που θα κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Να πάρετε παιδιά κι εγγόνια και να το ρίξετε στα ταξίδια και στα ψώνια. Ποιος σας εμποδίζει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε αγωνία για το μέλλον.

Το μέλλον είναι ψώνια και ταξίδια. Και θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Φίλες και φίλοι, η καταστροφή που γίνεται αυτή τη στιγμή στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων δεν απασχολεί κανέναν.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας γίνεται όχι επειδή νοιάζονται για την υγεία των πολιτών αλλά για να μην καταρρεύσει εντελώς το -ήδη διαλυμένο από την χρεοκοπία της χώρας- Εθνικό Σύστημα Υγείας και πάρει μαζί του στον διάολο όλους αυτούς που ξέσκισαν και ξεσκίζουν τη χώρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν ποτέ κεφάλι ξανά.

Ας μην ξεχνάμε πως κάποιοι ήδη καταστράφηκαν πριν από δέκα χρόνια με την χρεοκοπία της χώρας, είναι πια μεγάλοι σε ηλικία και δεν έχουν πια χρόνια μπροστά τους και αντοχές για να γυρίσουν πάλι την κατάσταση υπέρ τους.

Θα γράψω για μια ακόμα φορά πως ο κορωνοϊός είναι ένα ενδεχόμενο, ο θάνατος από κορωνοϊό είναι ακόμα πιο ακραίο ενδεχόμενο, αλλά για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο η οικονομική καταστροφή είναι βέβαιη και οριστική.

Και όπως έμαθαν οι Έλληνες με τον πιο σκληρό τρόπο πριν από δέκα χρόνια -με την χρεοκοπία της χώρας μας- η οικονομική καταστροφή έχει πολλά θύματα, έχει πολλούς νεκρούς που δεν θα μετρηθούν ποτέ.

Γελάνε ακόμα μαζί σας μέσα από τα τεράστια σπίτια τους, ενώ εσείς στριμώχνεστε στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας και αναρωτιέστε τι θα ξημερώσει για εσάς και τα παιδιά σας.

Σας κάνουν και πλάκα.

Να πάτε ταξίδια μόλις περάσει ο κορωνοϊός, για να ξεσκάσετε λίγο, βρε παιδί μου. Να φάτε και παντεσπάνι.

Δεν φταίνε αυτοί που σας κάνουν πλάκα.

Εσείς φτιάξατε τις ζωές και τα πλούτη αυτών των ανθρώπων. Σας αρέσει που είστε δούλοι.

Μπράβο σας.

Τελικά, για μια ακόμα φορά, το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο χάπατα είναι οι περισσότεροι άνθρωποι.

Αντί επιλόγου, ένα βίντεο, για να δείτε τι τραβάμε κι εμείς οι πλούσιοι με τον κορωνοϊό και την απαγόρευση της κυκλοφορίας:

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.