Ο Μπόρις Τζόνσον είναι πιο συνεπής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά την ανακήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο πολιτικός που εκτίμησα περισσότερο ήταν ο Μπόρις Τζόνσον.

Ενώ οι άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, όπως ο Μακρόν, επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ υποκρισίας και ψευτοανθρωπισμού -και μετατράπηκαν μέσα σε ένα βράδυ από Πινοσέτ σε Φιντέλ Κάστρο- ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτηκε να μην πάρει κανένα από τα μέτρα που πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ με πολύ ήρεμο τρόπο είπε πως πολλές οικογένειες θα χάσουν δικούς τους ανθρώπους πριν από την ώρα τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας συνεπής καπιταλιστής. Ένας συνεπής φιλελεύθερος. Πρώτα η αγορά.

Εκτιμώ πολύ τη συνέπεια στους ανθρώπους. Ανεξάρτητα από τις ιδέες τους. Δεξιός, αριστερός, κομμουνιστής, φιλελεύθερος, αναρχικός, το σημαντικό -για μένα- είναι να είσαι συνεπής. Όχι τη μια μέρα επαναστάτης και την επόμενη υπάλληλος σε μαφιόζο ολιγάρχη.

Για παράδειγμα, πώς να εκτιμήσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Μητσοτάκης είναι φιλελές, ακροδεξιός, θρησκόληπτος, λαϊκιστής, ανθρωπιστής και -βασικά- ζαβός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε πως η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση.

Αλλά σήμερα ο Μητσοτάκης σκίζεται για τον άνθρωπο. Πώς γίνεται αυτό;

Ο Μητσοτάκης και το κόμμα του απέλυαν με περηφάνια γιατρούς, δεν ανανέωσαν τη σύμβαση γιατρών, ακύρωσαν προσλήψεις γιατρών, ξέσκισαν τους γιατρούς, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και έστειλε χιλιάδες γιατρούς μετανάστες, και τώρα, με τον κορωνοϊό, ζητούν από τους γιατρούς και τους νοσοκόμους να πάνε να στελεχώσουν το ΕΣΥ.

Αυτά είναι γελοιότητες.

Όπως γελοιότητα είναι να βγαίνει η Μαρέβα Μητσοτάκη και να μας ζητάει να χειροκροτάμε γιατρούς και νοσηλευτές στα μπαλκόνια.

Αυτοί που χειροκροτούσαν στα μπαλκόνια δεν χειροκροτούσαν τους γιατρούς και τους νοσοκόμους.

Χειροκροτούσαν τους εαυτούς τους.

Ενώ θα έπρεπε να μουτζώνονται.

Γιατί αυτοί έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και τώρα ψάχνουν για Δημόσια Υγεία και ανθρωπιά.

Θα την βρείτε την ανθρωπιά στον Μητσοτάκη, στους ακροδεξιούς του και τους φιλελέδες του.

Αν οι Έλληνες είχαν λίγη τσίπα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε, θα έπρεπε να ζουν σε άλλη χώρα σήμερα. Ή να είναι μαζί οι δυο τους κλειδωμένοι σε ένα μικρό χώρο. Χωρίς μάσκες. Δεν κολλάνε αυτοί. Τίποτα.

Αλλά αυτοί είναι στις θέσεις τους. Και μαντέψτε ποιοι τους πληρώνουν.

Με κορωνοϊό ή χωρίς, η Ελλάδα είναι μια θλιβερή χώρα με θλιβερούς κατοίκους.

Οι Έλληνες έχουν τρομάξει. Φοβούνται.

Αλλά επιμένουν στους ίδιους και στα ίδια. Ακόμα και τώρα που έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

Περίεργο, ένας λαός που λέει με πάθος “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή” να είναι τόσο χέστης.

Άντε, και καλή ψυχή.

(Με την υπόθεση του κορωνοϊού, για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, κάποιοι νομίζουν πως είμαστε πια όλοι φίλοι και αγαπημένοι. Περασμένα-ξεχασμένα και τέτοια. Όχι. Σε ό,τι με αφορά, συνεχίζω να σιχαίνομαι πάρα πολλούς ανθρώπους και αυτό δεν θα αλλάξει με τον κορωνοϊό. Αν κάποιοι συνειδητοποίησαν τώρα -με τον κορωνοϊό- πως υπάρχει και θάνατος στη ζωή, εγώ δεν περίμενα τον κορωνοϊό. Παρακαλώ να μη ενοχλείτε στη σελίδα μου στο Facebook. Δεν γράφω για να ανοίξω συζήτηση με κανέναν. Καταλαβαίνω πως χιλιάδες άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και έχουν τα νεύρα τους με τη ζωή τους, με το ταίρι τους, με τα παιδιά τους, με τους γονείς τους ή με οτιδήποτε άλλο αλλά δεν φταίω εγώ για αυτό. Αν θέλετε συζήτηση, υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι, δημοσιογράφοι βίζιτες, υπάλληλοι μαφιόζων και πρεζέμπορων, άγαμες θυγατέρες, “καλλιτέχνες” και άλλοι τέτοιοι, που όλο και κάτι θα έχουν να πουλήσουν στα χάπατα, οπότε πιάστε κουβεντούλα με αυτούς. Ούτως ή άλλως, από αυτούς ενημερώνεστε τόσα χρόνια. Γι’ αυτό τα ξέρετε όλα τόσο καλά. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.