Πού θα το φτάσουμε πια το έπος του Έβρου;

Συνεχίζονται οι θρίαμβοι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον Έβρο, αν και δεν υπάρχει σωματική επαφή με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες -εξαιτίας του φράχτη-, οπότε είναι λίγο βαρετές οι μάχες και θα δυσκολευτούμε πολύ να κάνουμε αυτό το ελληνικό έπος ταινία.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν τόσοι σπουδαίοι Έλληνες να λένε πως τα παιδιά μας φυλάσσουν Θερμοπύλες και εμείς να κωλοβαράμε στην Αθήνα, κάνοντας βόλτες, τρώγοντας σουβλάκια και γράφοντας ανοησίες στο Facebook.

Δεν προσφέρεται ο Έβρος για έπος γιατί είναι χάλια. Είναι τόσο χάλια στον Έβρο που ούτε οι Τούρκοι δεν τον θέλουν. Άσε που δεν έχει και 4G.

Στον Έβρο έχει κάτι τεράστια κουνούπια που τρώνε και άνθρωπο. Τον κατασπαράζουν.

Κάτι πρόσφυγες που έχουν εξαφανιστεί και τους ψάχνουν, τα κουνούπια τους έχουν φάει.

Θα φάνε καμιά ώρα τα κουνούπια τίποτα Τούρκους φαντάρους, δεν θα τους βρίσκουν με τίποτα, και θα ξεκινήσει ο πόλεμος εξαιτίας των κουνουπιών.

Κατά τ’ άλλα, διάφοροι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν πάρει τα όπλα και κυνηγάνε μετανάστες και πρόσφυγες.

Κακώς τους κατηγορούν τους ανθρώπους γιατί, αν ζεις στον Έβρο, είναι η ζωή σου πιο βαρετή και από τον θάνατο.

Χάρηκαν οι άνθρωποι που γίνεται νταβαντούρι στην περιοχή τους. Και πήραν τα όπλα για να τους δείξει η τηλεόραση και να νομίζουν πως έχουν κι αυτοί ζωή.

Οι κάτοικοι του Έβρου δεν έχουν τίποτα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αλλά άκουσαν οι Εβρίτες πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θέλουν να πάνε στη Γερμανία, οπότε σκέφτηκαν “για κάτσε, ρε μεγάλε, εγώ δεν έχω πάει ούτε μέχρι την Θεσσαλονίκη και κάθομαι εδώ στον κωλο-Έβρο όλη μου τη ζωή, και θέλει ο Σύρος και ο Αφγανός να πάνε στη Γερμανία; Όχι, δεν τους αφήνω να περάσουν. Να κάτσουν κι αυτοί εδώ στον Έβρο, για να δούνε τι ωραία που είναι”.

Θυμώνουνε τάχα μου κάτι αριστεροί -που τους είδαμε πόσο αριστεροί είναι όταν έγινε κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ- πως δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και να κυνηγάνε μετανάστες.

Γιατί;;;

Όταν οι ΜΚΟ γίνονται νόμος είναι καλά;

Όταν χαίρεσαι με την θολούρα των ΜΚΟ -επειδή πέφτει κονόμα σε εσένα-, μη παραπονιέσαι όταν η θολούρα περνάει και στην απέναντι πλευρά.

Άλλωστε, και οι κάτοικοι στον Έβρο κάνα φράγκο θέλουν να βγάλουν.

Πιάνεις τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους παίρνεις όλα τους τα χρήματα και, αν έχουν πολλά, τους βοηθάς να περάσουν στην επόμενη χώρα.

Γιατί να κονομάνε από την διακίνηση προσφύγων και μεταναστών μόνο οι συνοριακοί φρουροί; Να κονομάνε και οι πολίτες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αφήστε την αγορά να λειτουργήσει.

Όλοι για τα λεφτά. Σαν καλλιτέχνες του έντεχνου. Από αυτούς που διαφημίζουν τράπεζες, τον ΟΠΑΠ, τραγουδάνε σε συνόδους Κορυφής για τους Ευρωπαίους ηγέτες, παίρνουν κάνα υπουργείο, λένε διάφορα φασιστικά και θέλουν όχι μόνο να μην τους πιάνεις στο στόμα σου αλλά να τους αποθεώνεις κιόλας γιατί έχουν προσφέρει στον τόπο. Πιο μ@λάκας πεθαίνεις.

Παράλληλα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα μπούνια -τώρα που φυλάσσει Θερμοπύλες- αλλά μόλις πάρουν χαμπάρι πως έφτασε η νέα χρεοκοπία και πως ο τουρισμός πάει για χοντρό στραπάτσο φέτος, μάλλον δεν θα στηρίζουν πια την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ δεν θα έχει και κανένα νόημα ποια κυβέρνηση στηρίζουν γιατί είναι χάπατα και ζουν σε προτεκτοράτο.

Αλλά να μη σας τα πω όλα και χαλάσω την έκπληξη.

(Αγάπη μόνο, βρε κουτά. Τα λεφτά στους καλλιτέχνες του έντεχνου. Τους αχόρταγους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.