Αποφάσισα να ταξιδέψω παράνομα στα νησιά

Φίλες και φίλοι, δεν αντέχω άλλο στην Αθήνα και αποφάσισα να πάω στα νησιά. Ξέρω πως, εξαιτίας του κορωνοϊού, απαγορεύονται τα ταξίδια στα νησιά -για αυτούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι-, αλλά αποφάσισα να περάσω στην παρανομία γιατί δεν μπορώ να μείνω άλλο μακριά από την θάλασσα.

Παρήγγειλα ένα φουσκωτό στο Amazon και το περιμένω από μέρα σε μέρα.

Εν τω μεταξύ, κάνω δωρεάν μαθήματα ναυσιπλοΐας από το YouTube.

Έχω βρει κάτι καπεταναίους που κάνουν μαθήματα σε εμάς τους άσχετους.

Κάνω βάρκα τον καναπέ και παλεύω εκεί με τους χάρτες, τον εξάντα και την πυξίδα.

Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για να ταξιδέψω στα νησιά.

Λέω να φύγω μια νύχτα που δεν θα έχει φεγγάρι, για να περάσω απαρατήρητος από τα ραντάρ της κυβέρνησης.

Αιγαίο, σου ‘ρχομαι!

Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτά είναι πολύ κουραστικά πράγματα. Χώρια που μπορεί να στραβώσει η δουλειά και, αντί για την Κρήτη, να βρεθώ σε καμιά Λιβύη.

Οπότε, βρε παιδιά, μήπως είναι ανάμεσά σας κάποιος κύριος ή κάποια κυρία που να δουλεύει στα Blue Star Ferries;

Τι στην ευχή, τόσοι άνθρωποι διαβάζουν το μπλογκ, δεν διαβάζει και κάνας ναυτικός;

Δεν είναι ανάγκη να είναι καπετάνιος, ας είναι και λοστρόμος ή μούτσος· εγώ δεν κάνω διακρίσεις.

Ας είναι κάποιος εργαζόμενος στα Blue Star Ferries, να με βάλει κρυφά στο πλοίο, να με κρύψει στο αμπάρι, για να φύγω επιτέλους από την Αθήνα.

Και ας μην πηγαίνει και Κρήτη. Ας είναι κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου. Δεν πειράζει. Τώρα είμαι σε φάση “μακριά από εδώ κι όπου θέλει ας είναι”.

Φίλες και φίλοι, παρακαλώ όποιος από εσάς δουλεύει στα Blue Star Ferries ή έχει κάποιον δικό του άνθρωπο να δουλεύει στα Blue Star Ferries, ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Ευχαριστώ.

(Εννοείται πως μια μέρα πριν φύγω για τα νησιά, θα κάνω το τεστ για τον κορωνοϊό. Όχι για μένα. Για να μην αρρωστήσω κάναν άνθρωπο στο νησί. Πάντα αλτρουιστής, όπως όλοι οι Έλληνες.)

(Τέσσερις φορές έγραψα στο κείμενο για τα “Blue Star Ferries” -πέντε με αυτήν και έβαλα και φωτογραφία-, δεν θα συγκινηθεί κάποιος από την εταιρεία να πει “έλα, ρε πιτσιρίκο, θα σε πάμε εμείς όπου γουστάρεις”; Εκεί φτάσαμε πια; Ε; Αυτή είναι η ναυτοσύνη του Έλληνα;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.