Δεν υπάρχει Θεός! Λάθος, ο Θεός δεν υπάρχει

Γεια σου πιτσιρίκο! Πιτσιρίκο, γεια σου!
Κάνουμε πλάκα με το Μ-Λ και το Λ-Μ ΚΚΕ, αλλά τέτοιες λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το Θεό, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλά δράματα στην ανθρωπότητα και είναι βέβαια επίκαιρο αυτές τις μέρες.

Κάποιος είχε πει κάποτε, “ο Θεός, για να τιμωρήσει τους φανατικούς θρησκόληπτους, δεν υπάρχει”.

Είναι άλλο λοιπόν να λέμε “δεν υπάρχει Θεός”, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την επιστημονική γνώση. Και διαφορετικό να λέμε “ο Θεός δεν υπάρχει¨, με τη μορφή που τον περιγράφουν οι διάφορες θρησκείες. Αλλά είναι “κάτι” άλλο, έχει υπόσταση.

Θα μοιραστώ λοιπόν, εγώ που έχω σπουδάσει θετικές επιστήμες, τη θεωρία μου, αυτό που και άλλοι έχουν πει με άλλα λόγια, για το τι είναι πραγματικά ο Θεός· με χρήση απλής -και όχι κοινής- λογικής.

Στο παρελθόν, θεοί, θεότητες, κλπ ήταν για τους ανθρώπους διάφορα φυσικά φαινόμενα των οποίων η λειτουργία δεν ήταν κατανοητή. Ο κεραυνός, η βροχή, η φωτιά, ο ήλιος.

Από όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό, καθημερινό, που ακόμα δεν έχει κατανοήσει η επιστήμη.

Είναι ένας Θεός-φαινόμενο που έχει διατηρηθεί μυστηριώδες μέχρι και σήμερα. Αυτό το
φυσικό φαινόμενο είναι … ταραμ ταραμ … “η ανθρώπινη επικοινωνία από απόσταση”.

Για πολλούς είναι προφανές ότι δύο ή περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν από μακριά, χωρίς να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Όλες όμως οι μαρτυρίες επί αυτού ερμηνεύονται από τους “έξυπνους” και “λογικούς” ως “συμπτώσεις”.

Και εγώ κορόϊδευα τη μητέρα μου όταν σήκωνε το τηλέφωνο και έλεγε στις φίλες της, “Μαίρη μου, τώρα σε σκεφτόμουνα” κλπ.

Αλλά η θεωρία μου για το Θεό δε βασίζεται στην επιστημονική απόδειξη αυτού του φαινομένου. Ξεκινά με την υπόθεση εργασίας ότι το φαινόμενο υπάρχει, είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Οι φυσικοί επιστήμονες μίλανε για 6 ή 7, δεν ξέρω πόσες διαστάσεις στη φύση, και έχουμε ήδη ανακαλύψει τόσα είδη κυμάτων που επιτρέπουν την επικοινωνία σε απόσταση με χρήση κεραιών.

Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά λέω με το απλό μου το μυαλό ότι υπάρχει σίγουρα μια διάσταση/συχνότητα την οποία δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει, στην οποία μπορούν να συντονιστούν οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι και να επικοινωνήσουν, όπως τα δελφίνια!

Και φτάνουμε σιγά σιγά στη διατύπωση της θεωρίας για το Θεό.

Η προσευχή και οι διάφορες ιεροτελεστίες είναι ουσιαστικά μια τεχνική για το συντονισμό του εγκεφάλου σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Τίποτα άλλο. Διαβάζουν οι πιστοί μιας θρησκείας το ίδιο κείμενο ξανά και ξανά, και οι εγκέφαλοι τους συντονίζονται.

Έτσι έρχονται σε επαφή με το “Θεό”, το φυσικό φαινόμενο του συντονισμού, της επικοινωνίας από απόσταση. Και πιστεύουν οι άμοιροι, ότι αυτή η επαφή με το “θείο”, που νιώθουν πραγματικά, είναι δηλαδή αληθινό συναίσθημα, ένα φυσικό φαινόμενο, σημαίνει ότι αυτά που διαβάζουν είναι “αλήθεια”. Ενώ είναι μια απλή γυμναστική άσκηση για το συντονισμό του μυαλού.

Μια άσκηση που έχει τελειοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου από τους “μάγους” των διάφορων φυλών αρχικά, τους προφήτες αργότερα, κλπ. Ίσως βέβαια σήμερα η διάσταση που μεταφέρονται οι πιστοί να “ελέγχεται” από δυνάμεις του κακού και για αυτό οι πιο φανατικοί να μοιάζουν και λίγο ηλίθιοι.

Αντίστοιχη άσκηση συντονισμού είναι και το ποδόσφαιρο. Έχω ένα φίλο που πιστεύει πραγματικά πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα με τη συγκέντρωσή του στις κρίσιμες φάσεις και έχει ακόμα και τύψεις αν π.χ. πρέπει να πάει στην τουαλέτα και ο ΠΑΟΚ δεχθεί γκολ. Και έχει δίκιο μάλλον.

Να μη μακρηγορώ γιατί υπάρχει και το θέμα του κορονοϊού, τον οποίο εγώ ονομάζω “ιό του Θεού”.

Για εμάς που πιστεύουμε και εξασκούμε την “επικοινωνία από απόσταση”, ο κορωνοϊός ήρθε να μας ξανασυστήσει τον πραγματικό Θεό, ο οποίος θα φιλοξενήσει τη νέα επανάσταση που θα οργανωθεί μυστικά, σε μια άλλη διάσταση, όπου τα λόγια δεν θα έχουν απολύτως καμία σημασία.

Είναι τόσοι πολλοί πια που λένε μεγάλα λόγια, κάνουν ακόμα και μεγάλες πράξεις, αλλά στην ουσία είναι καθάρματα ή θα γίνουν κάποια στιγμή. Το ωραίο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί κανείς να βλέπει ότι είναι ή θα γίνουν καθάρματα ενώ λένε τόσο ωραία πράγματα.

Ίσως γιατί, όταν ήταν μικροί, οι γονείς τους έκαναν τα στραβά μάτια, όταν έλεγαν ψέματα για να κρύψουν τις αταξίες τους.

Γνώρισα και εγώ πολλούς τέτοιους “ασυμπτωματικούς”, και αν δεν ήταν ο πιτσιρίκος και όλοι εσείς, μπορεί και να τους μιλούσα ακόμα.

Ευχαριστώ.

Αρκάτος

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχω πει για το ψευδώνυμο μου. Το επέλεξα γιατί κάποια στιγμή που έγραφα, πριν πολλά χρόνια, υπήρχαν και άλλοι Παναγιώτηδες. “Αρκάτος” είναι λοιπόν αυτός που περπατάει χωρίς αποσκευές, χωρίς τίποτα στα χέρια του. Το έκανα κάποτε συχνά να βγαίνω έξω χωρίς τίποτα, ούτε κλειδιά (τα άφηνα κάτω από το χαλάκι) και περπατούσα στην πόλη τυχαία. Η αίσθηση θυμίζει λίγο σαν το κολύμπι στη θάλασσα, λίγο. Τώρα με την
καραντίνα ξανάρχισα αυτό το “χόμπι” και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Χωρίς τίποτα όμως. Ούτε κλειδιά, ούτε λεφτά, ούτε κινητό, ούτε βεβαίωση κυκλοφορίας!

(Αγαπητέ φίλε, όπως μπορεί ο καθένας. Βλέπω πολύ κόσμο που έχει λαλήσει με θεό ή χωρίς θεό. Το θέμα είναι κάπως να παρηγοριούνται οι άνθρωποι, κάπου να βρίσκουν παρηγοριά. Πάντως, μιας και υπάρχουν τόσες θρησκείες, εγώ ιδρύω την θρησκεία που θεός είναι ο κορωνοϊός. Να λατρεύουμε τον κορωνοϊό. Που κάποιοι πιστεύουν πως τον έστειλε ο Θεός. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.