Λεφτά

Αγαπημένε πιτσιρίκο,
Δεν θα κάνω χαρακτηρισμούς, μόνο γεγονότα θα καταγράψω:

30 εκ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα

11 εκ. ευρώ για διαφημιστική καμπάνια κι ενώ είχε ήδη προβλεφθεί σε ΠΝΠ ότι τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να παίζουν δωρεάν μηνύματα για τον κορονοϊό.

40 εκ. ευρώ για πιθανές επιτάξεις νοσοκομείων και ξενοδοχείων (25 εκ. για νοσοκομεία, 15 εκ. για ξενοδοχεία)

Πολλές συμβάσεις χιλιάδων ευρώ για προμήθεια υλικών και ακόμη περισσότερες για υπηρεσίες απολύμανσης. Μία από τις δεύτερες προϋπολογισμού 1 εκ. € είναι της ΥΠΑ για τις απολυμάνσεις στα αεροδρόμια. Πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά, αναρωτιέμαι (δεν γνωρίζω) ποιος πρέπει να πληρώνει τις απολυμάνσεις.

Σημερινό: 15 εκ. € για την τόνωση και ενίσχυση της ανθεκτικότητας του σύγχρονου πολιτισμού και των δημιουργών του με ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναπτυξιακών Μέτρων και Νέων Δράσεων”

Σημερινό: Σχέδιο δράσης για τον κορονοϊό με ένταξη και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας. Σήμερα, 3 Απριλίου. Είναι που είχαν σχέδιο τόσο καιρό! Αυτό προβλέπει 5 Κέντρα Υγείας στην Αττική αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19 και μερικά ακόμη εντυπωσιακά μέτρα:

Δημιουργία υπηρεσίας τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 (θα είναι έτοιμο εντός των ημερών) στην οποία θα συμμετάσχουν ιδιώτες γιατροί, με αποζημίωση 10 ευρώ ανά κλήση

Επίσκεψη κατ’ οίκον. Συγκροτούνται άμεσα μικρές και ευέλικτες ομάδες ΠΦΥ που θα πηγαίνουν σε σπίτια ύποπτων κρουσμάτων για εξέταση καθώς και για λήψη υλικού προς επιβεβαίωση του κρούσματος.

Επίσκεψη κατ’ οίκον από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, με αποζημίωση 30 ευρώ ανά επίσκεψη.

Ιδιώτες Γιατροί θα μπορούν να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν να συνεργάζονται με ιδιώτες ιατρούς με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών. Η αμοιβή των ιατρών αυτών καθορίζεται σε 2.000 ευρώ. Πού πήγαν οι προσλήψεις γιατρών;

Σημερινό: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών προϋπολογισμού 192,6 εκ. €.

Αφορά 180.342 ωφελούμενους. Ο κάθε ένας από αυτούς θα πάρουν 600€ και ο φορέας κατάρτισης μέχρι 470€ για τον κάθε καταρτιζόμενο (420€ για την εκπαίδευση και 50€ για την πιστοποίηση)

Σύμφωνα με την λίστα του ΕΟΦ που δημοσιεύτηκε την Πρωταπριλιά, περί τα 130 φαρμακευτικά σκευάσματα και εμβόλια είναι σε έλλειψη.

Ειδικός λογαριασμός ανοίχτηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για κατάθεση δωρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης του κορονοϊού. (Θυμηθείτε τους αντίστοιχους λογαριασμούς για την Ηλεία ή το Μάτι).

Λεφτά υπάρχουν.

Υποθέτω πως φανταζόμαστε όλοι ποιος θα πληρώσει στο τέλος την νύφη.

Ο κορονοϊός δεν είναι μόνο πανδημία αλλά και ευκαιρία.

Με εκτίμηση

Ανδρέας

(Αγαπητέ Ανδρέα, δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και πολλά ακόμα. Αλλά η ζωή είναι ωραία, ενώ δεν βλέπω και καμία διάθεση για αντίδραση. Παραδομένους τους βλέπω όλους. Ακόμα και αυτούς που χάνουν δουλειά και μισθό. Ψάχνουν κι αυτοί κάποιον να του κάνουν ανάθεση. Εγώ δεν θα πάρω. Να είσαι καλά, Ανδρέα. Και θυμήσου όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Θυμήσου ποιο κόμμα εκτίναξε το δημόσιο χρέος και κοίτα ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση σήμερα. Αυτοί είναι οι Έλληνες και αυτές είναι οι επιλογές τους. Μην τους ακούς που γκρινιάζουν κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους. Αυτούς γουστάρουν. Αυτούς θεωρούν μάγκες. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.