Χούντα και πανδημία

Μια και η επέτειος της 21ης Απριλίου βρίσκει τους Έλληνες κλεισμένους στα σπίτια τους -εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού- δεν μπόρεσα να αποφύγω μερικές σκέψεις.

Παρατηρώ πως καταδικάζουν τη χούντα άνθρωποι που εδώ και ενάμιση μήνα λένε πως “οι Έλληνες θέλουν βούρδουλα για να υπακούσουν”.

Καταδικάζουν τη χούντα άνθρωποι που ζητούν από την κυβέρνηση να παραταθεί η καραντίνα μέχρι να νιώσουν ασφαλείς (σ.σ. Δηλαδή, μια και δεν υπάρχει εμβόλιο, ας παραταθεί η καραντίνα για δυο χρόνια ακόμα.)

Καταδικάζουν τη χούντα άνθρωποι που χαίρονται επειδή υπάρχουν αστυνομικοί παντού και τους ελέγχουν επειδή “είναι τα παιδιά μας και μας προστατεύουν”.

Επίσης, παρατηρώ πως καταδικάζουν τη χούντα άνθρωποι που δεν δέχονται οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη.

Όχι μόνο δεν δέχονται διαφορετική γνώμη, αλλά ούτε καν μια παρατήρηση για κάτι που θα μπορούσε ίσως να γίνει καλύτερα. Έστω και στην Πανδημική Δημοκρατία.

Δηλαδή, υμνούν την δημοκρατία άνθρωποι που πιστεύουν στην αυταρχικότητα και στους “δυναμικούς πολιτικούς ηγέτες” που αποφασίζουν και διατάζουν, ενώ πιστεύουν στη μια και μοναδική γνώμη.

Δεν θέλω να στενοχωρήσω κανέναν αλλά αυτό ήταν η χούντα που κατηγορούν.

Και δεν είναι καθόλου αυτό η δημοκρατία που υμνούν.

Καλή συνέχεια. Με το συμπάθιο κιόλας.

Υ.Γ.1 Πατρίς-Υγεία-Οικογένεια. Η Θρησκεία είναι στον πάγκο αυτή την εποχή.
Υ.Γ.2 Στη χούντα κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοιχτά. Αεριζόταν καλά το σπίτι και δεν κολλούσαμε τον ιό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.