Η χρονιά που άλλαξε τον κόσμο

Γεια σου πιτσιρίκο.
Την επομένη της 9ης Σεπτεμβρίου 2001, οι εφημερίδες είχαν βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα με τίτλο “Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο” με φωτογραφία τους Δίδυμους Πύργους που καίγονταν.

Φαντάζομαι το δέος των δημοσιογράφων, όταν έγραφαν αυτόν τον τίτλο.

Σχεδόν 19 χρόνια μετά, οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι έζησαν την 9/11, συνειδητοποιούν ή θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η 9/11 ωχριά μπροστά στην πανδημία του 2020 (ξέρω, ξεκίνησε το 2019, αλλά έγινε αισθητή στην ανθρωπότητα το 2020).

Το 2020 θα μείνει στην ιστορία σαν η χρονιά που άλλαξε τον κόσμο.

Προς ποια κατεύθυνση όμως θα αλλάξει;

Μετά την 9/11, η λέξη “τρομοκρατία” έγινε μια καραμέλα που άρχισαν να πιπιλάνε πολλοί.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, απλοί άνθρωποι.

Χωρίς πολλή αντίσταση, ο Δυτικός “πολιτισμός” ξεχύθηκε στους πολέμους ενάντια στους Ταλιμπάν, στους φονταμενταλιστές, σε κάθε έναν που ήθελε να εξεγερθεί ενάντια στους Αμερικανούς και τους συμμάχους των.

Κάναμε υπομονή, θεωρώ, οι σκεπτικιστές ενάντια στην χρήση του όρου “τρομοκρατία” όλα αυτά τα χρόνια.

Βάλαμε νερό στο κρασί μας, βλέποντας την αστυνομοκρατία να πλημμυρίζει τη καθημερινότητά μας.

Σίγουρα γράψαμε στα αρxίδια μας τον Μπους τον νεότερο, όταν έλεγε ότι “Ή είστε μαζί μας, ή εναντίον μας”.

Δεν ήμασταν με κανέναν από τους δυο. Και σίγουρα, αν έπρεπε να διαλέξουμε κάποιον από τους δυο, δεν θα διαλέγαμε ποτέ τη μεριά του Μπους.

Τι γίνεται τώρα; Τα αποδεκατισμένα από περικοπές συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη, Αφρική και Αμερική -δυστυχώς για Ασία δεν έχω πληροφορίες- έχουν έρθει αντιμέτωπα με την πανδημία του Covid-19.

Ποιος ευθύνεται για τα χάλια του ΕΣΥ στην Ελλάδα; Οι τρομοκράτες;

Ποιος ευθύνεται για τα χάλια του NHS στην Αγγλία; Οι τρομοκράτες;

Και ποιος ευθύνεται για τη κατάντια του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ, ειδικά μετά το ξήλωμα του ObamaCare από τον Τράμπ; Οι τρομοκράτες;

Ένας είναι ο υπεύθυνος: Οι κυβερνήσεις των κρατών όλα αυτά τα χρόνια, οι οποιές υποτάσσοντας στα λόμπι που προωθούσαν την ιδιωτική υγεία, υποβαθμίζοντας την Δημόσια Υγειά.

Ναι, εσείς που βγαίνετε στις τηλεοράσεις τώρα και μετράτε νεκρούς και λέτε ότι λυπάστε.

ΟΧΙ ΠΙΑ!

Ήρθε η σειρά μας για τους πολέμους ενάντια στη δική σας τρομοκρατία.

Γιατί η μεγαλύτερη τρομοκρατία είναι να μην τολμάς να βγεις έξω από το σπίτι σου, είτε γιατί πέφτουν βόμβες από τα αεροπλάνα σας είτε γιατί φοβόμαστε μην κολλήσουμε από τον ιό.

Τρομοκρατία είναι να πρέπει οι γιατροί να επιλέξουν ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, λόγω των περιορισμένων υλικοτεχνικών υποδομών στα νοσοκομεία.

Ήρθε η ώρα για γενικό ξεσηκωμό-γενική ανυπακοή. Αναδιανομή πλούτου εδώ και τώρα.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Και για να κανω παράφραση απο έναν παλιό μας εθνικό ήρωα: “Όταν γυρίσω -από το νοσοκομείο-, θα σας γ@μήσω!”

Χαιρετισμούς

Βασίλης

(Αγαπητέ Βασίλη, όπως βλέπεις, μια χαρά ανέχονται οι πολίτες να τους δίνουν διαταγές αυτοί που ξέσκισαν τις υποδομές της χώρας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες που μπήκε σε καραντίνα μια ολόκληρη χώρα, επειδή είναι προφανές πως δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ανάγκη βαφτίστηκε “σχέδιο”. Τέλειο σχέδιο η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αν οι Έλληνες μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για καμιά πενηνταριά χρόνια, η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει και θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας. Βασίλη, εγώ ξέρω πως χτυπιέμαι από τα γέλια όλη μέρα, αν και μου έχει φύγει η μαγκιά από την δουλειά. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

(Τώρα διαπίστωσα πως σου απευθύνομαι στον ενικό. Όχι, δεν σε μπέρδεψα από τον Βασίλη από τη Ρόδο, τον εθνικό μας ψυχίατρο. Απλά, ο κορωνοϊός μας έχει φέρει όλους πιο κοντά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.