Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Δεν υπάρχει ανησυχία από την ελληνική κυβέρνηση για την κατάληψη 16 στρεμμάτων στον Έβρο από την Τουρκία, αφού οι Τούρκοι στρατιώτες υποβλήθηκαν σε τεστ και είναι όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Οι Τούρκοι στρατιώτες πλένονται πολύ σχολαστικά, ενώ φορούν όλοι γάντια και μάσκες.

Οι Έλληνες στρατιώτες τηρούν ευλαβικά το social distancing και δεν πλησιάζουν τους Τούρκους, για να μην κολλήσουν καμιά αρρώστια.

Η ελληνική πλευρά προέβη σε έντονο διάβημα προς την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί Τούρκους τουρίστες πριν από τον Ιούλιο, οπότε οι Τούρκοι στρατιώτες θα πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως και να επιστρέψουν τον Ιούλιο για διακοπές στο Καστελόριζο.

Αν οι Τούρκοι δεν αποχωρήσουν, δεν θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ θα τους επιβληθεί πρόστιμο 600 ευρώ -το πρόστιμο είναι ενισχυμένο εξαιτίας της Γενοκτονίας των Ποντίων- και δεν θα αγοράζουν τις σόδες με 13% αλλά με 24%.

Οπωσδήποτε, η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ σκληρή αλλά οι Τούρκοι μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στο τι κάνουν οι Τούρκοι στον Έβρο, αφού στον Έβρο δεν περιμένουμε τουρίστες.

(Είναι πολύ όμορφο που μαθαίνουμε τι συμβαίνει στον Έβρο από βρετανικές εφημερίδες. Άλλωστε, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προσπαθούν αυτή την εποχή να βρουν την απόσταση που θα έχουν τα τραπέζια στα εστιατόρια. Φλέγον εθνικό θέμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.