Η Τουρκία απέσυρε τους στρατιώτες της από τον Έβρο, μετά από έντονη αντίδραση της Γερμανίας

Ενώ οι Έλληνες τσακώνονται για το αν μπήκαν οι Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, το Spiegel αποκαλύπτει πως οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν από το ελληνικό έδαφος, μετά από την έντονη αντίδραση της Γερμανίας.

Σύφωνα με το Spiegel -ευτυχώς που υπάρχουν τα ξένα ΜΜΕ και μαθαίνουμε τι γίνεται στην Ελλάδα-, η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε έξαλλη στον Ταγίπ Ερντογάν και του είπε πως η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία και να ξεκουμπιστούν αμέσως οι Τούρκοι στρατιώτες από τα γερμανικά εδάφη του Έβρου.

Ο Ερντογάν είπε στην Μέρκελ πως νόμιζε ότι μόνο το Αιγαίο ανήκει στην Γερμανία αλλά η Άνγκελα Μέρκελ του είπε ορθά κοφτά “Και ο Έβρος! Και ο Έβρος!”.

“Μα, Άνγκελα…” πήγε να πει ο Ερντογάν αλλά η Μέρκελ τον αποστόμωσε με τη φράση “Το να μπαίνουν οι στρατιώτες σου στον Έβρο, είναι σαν να μπαίνουν στο Βερολίνο!”.

“Στέλνω τους Γερμανούς να κάνουν διακοπές στα νησιά μας στο Αιγαίο και πας εσύ και μου κάνεις μανούρες στον Έβρο;” συμπλήρωσε με δικαιολογημένο θυμό η Άνγκελα Μέρκελ.

Καθώς ο Ερντογάν προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, η Μέρκελ τον απείλησε πως, αν δεν αποχωρήσουν αμέσως οι Τούρκοι στρατιώτες από τον Έβρο, δεν θα στείλει μόνο Γερμανούς στρατιώτες να τους καθαρίσουν αλλά θα πλημμυρίσει και την Τουρκία με όλους τους Τούρκους μετανάστες στην Γερμανία, αφού πρώτα τους μολύνει όλους με τον κορωνοϊό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από την Άνγκελα Μέρκελ επειδή οι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στα γερμανικά εδάφη του Έβρου και δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως, όταν είδε ότι οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, σκέφτηκε πως του έκαναν νόημα να καταλάβει την Ελλάδα· εδώ που τα λέμε, ο Ερντογάν έχει κι ένα δίκιο σε αυτό το σημείο.

Όπως αναφέρει το Spiegel, η Μέρκελ ζήτησε από τον Ερντογάν να μη φανεί πως οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν μετά από την αντίδραση της Γερμανίας -για να μην θιχτούν οι Έλληνες που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως η χώρα τους είναι προτεκτοράτο- και να το κάνει να φανεί σαν μια αποχώρηση που οφείλεται στο φόβο των Τούρκων για τους ηρωικούς και ανίκητους Έλληνες, που είχαν μπουκάρει οι Τούρκοι κάτι μέρες στον Έβρο και αυτοί δεν το είχαν πάρει χαμπάρι γιατί τους έκαιγε το θέμα της αποχώρησης της Μενεγάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη στο θέμα και παρακάλεσε ευγενικά τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού αποσύρει τους Τούρκους στρατιώτες, να στείλει ξανά τους μετανάστες στον Έβρο να σπρώχνουν τον φράχτη, για να βγουν ξανά όλοι οι βλαμμένοι που υποδύονται τους υπερπατριώτες στο Facebook και να κάνουν μαγκιές, ώστε να ανέβει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.