Η Τουρκία απαγορεύει στους ξένους τουρίστες να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά χωρίς να έχουν κάνει τεστ

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, αφού τώρα απαιτεί να μην δεχτούν τα ελληνικά νησιά τουρίστες από το εξωτερικό που δεν θα έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, η Τουρκία απειλεί να καταρρίψει όλα τα αεροπλάνα που θα μεταφέρουν τουρίστες στα ελληνικά νησιά, αφού θεωρεί πως τα νησιά της ανήκουν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για τεράστια ανευθυνότητα, επειδή θα επιτρέψει στους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν κάνει τεστ.

“Αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει τα σωστά μέτρα στα νησιά μας στο Αιγαίο, θα το κάνουμε εμείς” δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μεταφέρουν οι τουρίστες τον κορωνοϊό στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, επειδή όλη η οικονομική ελίτ της Τουρκίας έχει προγραμματίσει να κάνει διακοπές στα νησιά του Αιγαίου και φοβούνται οι άνθρωποι μην κολλήσουν.

“Εγώ τον Αύγουστο θα είμαι στη Μύκονο και δεν θέλω να κολλήσω τον κορωνοϊό από τίποτα Σουηδούς και να βρεθώ σε αυτό το δήθεν νοσοκομείο με το κοτετσόσυρμα που έχουν φτιάξει οι Έλληνες εκεί” είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως, αν υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά του Αιγαίου, οι ασθενείς θα μεταφέρονται με πλωτά νοσοκομεία αλλά και με αεροπλάνα στην Τουρκία.

Σε μια προσπάθεια να πικάρει την ελληνική κυβέρνηση, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως καταργεί τον ΦΠΑ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ οι σόδες και οι μπίρες θα είναι δωρεάν για όλους.

Επίσης, η Τουρκία παρέχει δωρεάν ρεύμα και νερό στα ξενοδοχεία και στις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου, ενώ χαρίζει στους Έλληνες ξενοδόχους όλα τα χρέη.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε δυναμικά στις προκλήσεις των Τούρκων, αφού ο Νίκος Δένδιας τηλεφώνησε αμέσως στους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας αλλά αυτοί δεν του απάντησαν γιατί είχαν και δουλειές.

(Το φετινό καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο. Για πολλούς λόγους. Υποθέτω πως κάτι έχετε πάρει χαμπάρι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.